Posturi vacante
01 Februarie 2003
SERVICIUL DE CONTROL ȘI AUDIT INTERN
Scoate la concurs următoarele posturi:

1 inspector de specialitate debutant
Condiții:- studii superioare juridice de lungă durată absolvite cu diplomă
cunoștințe de operare în Word, Excel;
domiciliul stabil în municipiul Timișoara;
1 inspector de specialitate debutant
Condiții: - studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă – Facultatea de Construcții;
cunoștințe de operare în Word, Excel;
domiciliul stabil în municipiul Timișoara;
Publicat in Util
Timișoara, pas cu pas
01 Februarie 2003
„Timisoara – 4 passi per la citta. Guida in lingua italiana”, de Vittorio Maggi - primul ghid în limba italiană al Timișoarei, apărut la începutul lunii februarie 2003.

Ghidul debutează cu un scurt istoric al orașului și continuă cu informații variate privind specificul zonei: cartiere de odinioară din Timișoara, stiluri arhitecturale, bucătărie tradițională românească. Cartea, bogat ilustrată, conține imagini cu cele mai importante locuri din oraș. Cum era și firesc, Vittorio Maggi a rezervat un capitol pentru prezentarea evoluției comunității italiene din Timișoara și Banat.

Vittorio Maggi este un colaborator apropiat al Primăriei Municipiului Timișoara. Începând cu anul 1990 este Președintele Comitetului de Prietenie Faenza – Timișoara, fiind promotorul protocolului de înfrățire al orașelor Timișoara - Faenza . Împreună cu primarul Gheorghe Ciuhandu a pus bazele Asociației Casa Faenza din Timișoara, un centru – pilot pentru copiii cu sindrom autist din România, unde este membru în Consiliul Director.
Publicat in Cultură si timp liber
Mărțișorul
01 Februarie 2003
Data de 1 martie era considerată în vechiul calendar popular prima zi a anului. Privit din perspectiva agricultorului acest fapt este ușor de înțeles. Începând cu această dată, țăranii se pregătesc să execute ciclurile agricole din timpul anului.

Natura renaște și ca orice nou născut, are nevoie de un tratament aparte. Omul care trăiește de pe urma pământului trebuie să cunoască etapele prin care trece natura și influența acestora asupra activității sale de bază. Pe lângă cultivarea corectă a pământului țăranul execută și o serie de ritualuri magice, care aveau rolul de a asigura un mers firesc al lucrurilor, eliminarea accidentelor nedorite, ca seceta, grindina etc.

Unul din ritualurile magice legate de renașterea naturii este și oferirea mărțișorului. Obiceiul este specific regiunilor populate de români, fiind adoptat și de vecinii noștri, bulgarii. Acesta era inițial compus din două fire de ață, alb și verde, purtătoare a unui puternic mesaj simbolic. Dăruirea mărțișorului reprezenta oferirea unei ofrande simbolice zeității primordiale pentru a permite reînceperea unui ciclu firesc.
Publicat in Cotidian
Puncte puncte
01 Februarie 2003
Pentru pentru primăvara 2003:
Plantarea a peste 5000 puieți de castan comestibil în cartierele: Giroc, Soarelui, Buziașului și Ciarda Roșie:
Plantarea a peste 2000 puieți de salcâm, tei, paltin etc în zona Ovidiu Balea – Mehala;
Plantarea a peste 30 de specii valoroase și rare din punct de vedere ecologic și peisagistic în Parcul Alpinet, Cetate, Piața Plevnei, Parc Doina etc.;
Plantarea a peste 1000 de trandafiri din mai multe soiuri valoroase în Centrul Civic, Gheorghe Lazăr, Parcul Alpinet, B-dul Vasile Pârvan;
Igienizarea celor 190 locuri de joacă și agrement și începerea lucrărilor de reparații, revopsire, înlocuirea mobilierului urban etc.;
Publicat in Cotidian
Cooperare Internațională
02 Februarie 2003
În data de 7 februarie 2003, la Primăria Municipiului Timișoara a avut loc o întâlnire între primarul Gheorghe Ciuhandu și ambasadorul Marii Britanii Quinton Quayle.

Vizita a fost una de prezentare, ambasadorul Marii Britanii dorind să cunoască situația economică, culturală dar și pe cea politică a Timișoarei.

Discuțiile s-au axat, în principal, pe promovarea relațiilor economice între cele două țări, mai ales că investițiile britanice în Timișoara sunt destul de reduse. Schimburile comerciale între România și Regatul Marii Britanii se ridică la 1,5 miliarde dolari pe an. În plan cultural, la Timișoara există deja un Centru Cultural Britanic, iar Guvernul Marii Britanii oferă anual 20 de burse de studiu pentru tinerii români. Șase timișoreni au beneficiat deja de bursele oferite prin acest program.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
<<1, 2, 3, 4, 5, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13678031