Contraventii
01 Aprilie 2003
Protecția sanitară publică

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000.000 și 4.000.000 de lei pentru persoane fizice și între 3.000.000 și 6.000.000 de lei pentru persoane juridice:
nerespectarea măsurilor prescrise de Direcția de Sănătate Publică pentru prevenirea bolilor transmisibile sau intoxicațiilor;

nerespectarea normelor de igienă din ștranduri sau bazine de înot; l utilizarea unor surse de apă fără să se cunoască indicatorii de calitate.


Constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000.000 și 4.000.000 de lei pentru persoane fizice și între 3.000.000 și 5.000.000 de lei pentru persoane juridice:
neasigurarea cu apă potabilă necesară la locurile de muncă în special în zilele caniculare;

nemenținerea unor temperaturi normale la locurile de muncă în orice anotimp;

utilizarea canalelor pluviale deschise pentru evacuarea sau scurgerea apei fecaloid menajere sau cu conținut periculos.
Publicat in Respectarea legii
Lucrãri rutiere în zona Casa Austria - Finantate de Primãria Timisoara
01 Aprilie 2003
Lucrările rutiere din zona Spitalului Județean, Spitalul de Ortopedie și “Casa Austria” au constat în realizarea unui acces carosabil cu lățime de 7 m din str. Aleea Sănătății, în continuarea acestuia realizându-se două bretele înspre Spitalul de Ortopedie si înspre Casa Austria. Aceste bretele sunt realizate cu îmbrăcăminte din mixtură asfaltică, ca si accesul dinspre Aleea Sănătății. Până în momentul de față s-au realizat mai multe lucrări. Pe strada de acces de la b-dul Rebreanu înspre spitalul de Ortopedie a fost realizată îmbrăcăminte asfaltică nouă, totodată realizându-se și reparații ale carosabilului existent.
Publicat in Cotidian
Întâlnire cu cetãþenii din zona Rebreanu – Calea Martirilor
01 Aprilie 2003
În data de 18 aprilie, primarul Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Adrian Orza și o parte din consilierii locali s-au întâlnit cu cetățenii din zona Rebreanu – Calea Martirilor. Întâlnirea care a durat mai bine de două ore, s-a desfășurat la ªcoala Generală nr. 9, de pe strada Liviu Rebreanu.

Solicitările și problemele oamenilor au fost variate: repararea străzilor, introducerea apei și a canalizării, razii ale Poliției pe timpul nopții, iluminarea stradală modernizarea pieței din zonă, forarea unei fântâni pe strada Mureș, eradicarea problemei câinilor vagabonzi, parcarea ilegală a mașinilor în locuri interzise, ridicarea mașinilor părăsite.

Una dintre cele mai importante probleme ridicate a fost introducerea apei și canalizării pe Calea Girocului, unde analiza apei din fântânile existente a indicat că apa nu este potabilă și datorită posibilelor infiltrații de la grupurile sanitare existente. Primăria împreună cu cetățenii a mai demarat lucrări de introducere a rețelei de canalizare, și în alte zone ale orașului, în condițiile în care cetățenii încheie un contract cu Primăria, prin care Primăria suportă 70% din costuri iar cetățenii restul de 30 de procente.
Publicat in Cotidian
Cros Prolab
01 Aprilie 2003
Atletic Club Maraton organizează în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Crosul Prolab Timișoara – 25 Mai. Atletic Club Maraton este o asociație non-profit, fondată în anul 2000 având ca obiect principal de activitate, organizarea de competiții cultural-sportive.

Înscrierile la Crosul Prolab Timișoara se pot face la sediul Primăriei, conform programului acesteia, intrarea pe la poarta nr.2. Nu se mai fac înscrieri în zilele de 24-25 Mai. Taxa de participare pentru probele de 5 km și 10 km este de 30.000 lei.
Startul se va da la P-ța Huniade (Liceul M.I.U.), iar programul de desfășurare este următorul:
- ora 9.30, pentru proba de 2 km alergare (pentru participanți cu vârsta între 10-14 ani);
- ora 10.00, pentru probele de 5 km alergare și persoane cu handicap locomotor (care sunt opționale, vârsta minimă 15 ani);
- ora 11.00, pentru probele de 10 km alergare și patine cu role (care sunt opționale, vârsta minimă 15 ani).
Publicat in Sport
Vizită în Germania
01 Aprilie 2003
În perioada 7 – 11 aprilie, primarul Gheorghe Ciuhandu a participat la Berlin, la un schimb de experiență cu tema „Autogospodărirea locală – o provocare pentru politică”. Vizita s-a desfășurat la invitația Guvernului Federal al Germaniei și a avut loc în cadrul Programului Pentru Oaspeți al Republici Federale Germania. Prin intermediul acestui program, guvernul german dorește să intermedieze întâlniri de specialitate între oaspeți de rang înalt și parteneri germani.

La Berlin, primarul Timișoarei s-a întâlnit cu membri ai Bundestag-ului, reprezentanți ai Guvernului federal, precum și ai Senatului din Berlin. S-a discutat despre modul în care, la Berlin, se gestionează deșeurile. Există atât o deponie cât și un incinerator, care prin arderea deșeurilor produce energie electrică.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13773313