Cooperare Internațională
01 Aprilie 2003
În 10 aprilie 2003, la Primăria Municipiului Timișoara, viceprimarul Adrian Orza s-a întâlnit cu consulul S.U.A. la Cluj Napoca, dl Michael Mates.

Consulul și-a exprimat interesul față de modelul economic Timișoara și și-a arătat disponibilitatea de a încuraja companiile americane să investească în orașul nostru. În plus, dl Michael Mates a promis că va acorda recomandări firmelor americane despre condițiile avantajoase oferite de Primărie investitorilor.

De asemenea, un alt punct al discuției a fost stadiul retrocedării bunurilor bisericești, Timișoara fiind, și în acest caz un model pentru restul țării în ceea ce privește buna înțelegere între grupurile etnice și religioase care există în orașul nostru.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
De sãrbãtori, În pieþele timiºorene
01 Aprilie 2003
S.C. Piețe S.A. Timișoara a prezentat conducerii Primăriei detalii privind modul de pregătire a piețelor cu ocazia sărbătorilor de Paști. Carnea de miel se va vinde în hale special amenajate, cu vitrine frigorifice în piețele: Badea Cârțan, 700, Doina, Dacia, Giroc și Lipovei. În Piața Iosefin nu există vitrine frigorifice și se vând doar miei în carcasă și numai în această perioadă. Pentru sacrificarea mieilor vii, S.C. Piețe S.A. Timișoara a amenajat două puncte de tăiere, în Piața Iosefin și respectiv, în Piața Badea Cârțan.

Atât halele, cât și spațiile menționate au fost igienizate și pregătite conform normelor sanitar – veterinare, pentru această activitate.
Publicat in Cotidian
Timișoara – Monografie istorică
01 Aprilie 2003
În septembrie 1943 dr. Nicolae Ilieșiu scotea una dintre cele mai frumoase cărți despre orașul nostru: Timișoara – monografie istorică. În 2003, adică, șaizeci de ani mai târziu, nepotul autorului, Petru Ilieșiu a reeditat o carte care merită citită de orice timișorean. Ediția actuală a monografiei, lansată în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara, în prezența primarului Gheorghe Ciuhandu, a profesorului Victor Neumann, a lui Florin Medeleț și a unei numeroase asistențe, cuprinde completări aduse de scriitorul Petru Ilieșiu Cartea este o interesantă radiografie a vieții Timișoarei încă de la începuturile ei. Dacă vreți să aflați câți studenți a avut Facultatea de drept din Timișoara în anul 1845 sau cum s-a realizat sistematizarea orașului în 1742, atunci cartea lui Nicolae Ilieșiu va fi o lectură plăcută și interesantă.
Publicat in Istoria orașului tău
Karlsruhe
01 Aprilie 2003
La 19 august 1992 Timișoara semna protocolul de înfrățire cu orașul german Karlsruhe. De atunci, între cele două orașe se derulează schimburi de experiență și colaborare municipală în următoarele domenii: artă, cultură, știință, sistematizare urbană, economie, sănătate, social, tineret și sport, construcții. În 26 noiembrie 1997 a fost semnat Parteneriatului economic dintre cele doua orașe. În prezent funcționează, la Karlsruhe un Birou de Promovare Economică a Timișoarei.

Karlsruhe - născut la 17 iunie 1715, în inima pădurii, dintr-un capriciu de prinț - își datorează abilitații diplomatice a întemeietorului sau, margraful Karl Wilhelm, reputația de a fi, încă de la prima generație, un oraș internațional.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Prin HCL s-au acordat, Nume de strãzi
01 Aprilie 2003
În ședința de Consiliu Local din 25.03.2003 a fost aprobată acordarea de nume de străzi unor străzi din municipiul Timișoara care nu au avut nume. Aceste străzi sunt:

Zona Mureș – Muzicescu
TRONSONUL 1 -  str. dr. Pius Brânzeu, perpendiculară pe str. Mureș, în dreptul nr. 144 și face legătura cu str. Muzicescu;
TRONSONUL 2 – str. Edgar Quinet, situată între str. dr.Pius Brânzeu și str. Mircea Neamțiu și face legătura între str. Mureș și str. Muzicescu;
TRONSONUL 3 – str. Claude Debussy, paralelă cu prelungirea B-dul Sudului și perpendiculară, în dreptul nr. 146, pe str. Mureș;
TRONSONUL 4 – str. Jose Silva, perpendiculară, aproximativ în dreptul nr.131/A, pe str. Mureș;
TRONSONUL 4A – str. Mihail Sadoveanu, perpendiculară, în dreptul nr. 113, pe str. Muzicescu;
TRONSONUL 5 – Intrarea Joseph Haydn, intrare paralelă cu str. Tosca și perpendiculară pe str. Vasile Voiculescu;
TRONSONUL 6 – Intrarea Georg Haendel, intrare perpendiculară pe str. Ioan Stoia Urdea, între tronsonul 5 și tronsonul 6 de mai sus;
Publicat in Consiliul Local Timișoara
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13677994