Noua strategie de termoficare a orașului nostru prinde contur
01 Aprilie 2003
Viceprimarul Dorel Borza împreună cu reprezentanți din conducerea Calor și Termocet au făcut, în prima jumătate a lunii aprilie, o vizită în Germania, la Karlsruhe, la Stadt Werke Karlsruhe (Uzinele Orășenești Karlsruhe) pentru a discuta soluțiile tehnice care vor fi aplicate pentru modernizarea sistemului de încălzire din Timișoara.

Orașul Karlsruhe a fost ales ca model din mai multe considerente: Timișoara și Karlsruhe sunt orașe înfrățite, sunt de aproximativ aceeași mărime, iar sistemul de termoficare al orașului Karlsruhe este asemănător cu cel al Timișoarei (există tot doar două centrale termice). Așadar, experiența specialiștilor germani ne poate fi de ajutor.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Plantarea de copaci
01 Aprilie 2003
Primăria Municipiului Timișoara a demarat plantările de arbori și arbuști ornamentali în această primăvară conform programului stabilit pe baza Cadastrului Verde de completare a unor aliniamente stradale și a unor specii acolo unde au avut loc defrișări sau distrugeri de zone verzi. Până în prezent s-a acționat în mai multe zone ale orașului. În Parcul Alpinet s-au plantat 42 de magnolii din specii și varietăți diferite, precum și 530 de trandafiri.

S-au completat rabatele de trandafiri, în total 3000 de bucăți de trandafiri, pe B-dul. Take Ionescu, Centrul Civic, Parcul Rozelor. S-au plantat 130 de arbori ornamentali în Parcul Catedralei și Centrul Civic.
Publicat in Cotidian
Sanctiuni
01 Aprilie 2003
În luna martie 2003, au fost constatate, de către inspectorii Primăriei, o serie de distrugeri în spațiile verzi. Astfel, pe B-dul Liviu Rebreanu au fost rupți 49 de tei din aliniament, plantați în luna noiembrie 2002.

În Parcul Central au fost distruși tei și castani plantați în ultimii 5 ani iar pe Calea Bogdăneștilor au fost distruse coșurile de gunoi.
Publicat in Respectarea legii
Majorare de tarife
01 Aprilie 2003
Din luna martie 2003, prin Hotărâre de Consiliu Local, s-au majorat tarifele pentru prestarea serviciului de furnizare a apei potabile și canalizare.

Pentru populație, fostul preț la apă potabilă de 8.833 lei/mc, cu TVA s-a majorat la 9.525 lei/mc, cu TVA iar pentru canal, vechiul preț de 4.188 a devenit 4.515 lei cu TVA.

Pentru restul consumatorilor, tariful pentru apă potabilă s-a modificat de la 7.423 lei/mc la 8.004 lei/mc fără TVA și pentru canal de la 3.519 lei la 3.794 fără TVA.
Publicat in Util
Fântâni ornamentale
01 Aprilie 2003
De sărbătorile de Paști, Primăria Municipiului Timișoara va reporni fântânile ornamentale care au fost închise pe perioada iernii, între lunile decembrie și aprilie.

Primăria are în patrimoniu propriu un număr de 15 fântâni ornamentale și un sistem de irigare prin aspersiune în Piața Unirii. Până la repornirea lor, Primăria execută lucrări de reparații la unele dintre aceste fântâni.

La Fântâna cu Pești se vor înlocui toate aspersoarele, cât și inelele de distribuție pentru aspersoare și se va reface integral iluminatul nocturn prin montarea a 20 de noi reflectoare. De asemenea, se vor efectua probe și reglaje la sistemul de pompare.
Publicat in Cotidian
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13640077