Timisoara în anul 1910 – Iosefin
01 Aprilie 2003
„Regionala de Căi Ferate Timișoara” și „Podul Traian”. Bulevardul 16 Decembrie 1989 a mai fost numit în trecut și Bulevardul 6 Martie, Bulevardul Carol I și Hunyadi Ut. În dreapta bulevardului, Palatul Societății de Hidroalimentări Timiș – Bega, proiectat de arhitectul Lipot Baumhorn și construit de Karl Hart, între anii 1900 – 1902, cu doar două nivele. În anii imediat următori 1904 – 1906, s-a mai ridicat un nivel de către arhitectul Arthur Tunne. Podul metalic „Hunyadi” a fost demontat în anul 1913 și s-a remontat în dreptul străzilor A. Mureșanu și Ady Endre numai pentru pietoni (la Fabrica de Lanțuri).
Publicat in Istoria ilustrată a Timișoarei
Timișoara – sub stăpânirea habsburgică (IV)
01 Aprilie 2003
După biruința de la Petrovaradin, prințul Eugeniu de Savoia decide, în august 1716, să îndrepte forțele militare austriece spre Timișoara, pentru a pune stăpânire pe această importantă poziție strategică. O armată puternică este concentrată sub fortificațiile Cetății spre sfârșitul lunii august. Istoriograful oficial al Porții otomane prezintă astfel asediul: ”Dușmanii credinței, care asediau Cetatea Timișoara, în număr de peste 150.000 de afurisiți”1, au săpat șanțuri și gropi adânci și largi și au așezat tunuri.2 Dramatismul încleștării militare a fost considerabil. La 12 octombrie 1716, Mehmed – pașa, ultimul comandant otoman al Timișoarei, acceptă capitularea și garnizoana turcă părăsește definitiv orașul. S-a încheiat o etapă din frământata istorie a Timișoarei. La 18 octombrie 1716, prințul Eugeniu de Savoia își făcea intrarea triumfală într-o Cetate grav răvășită de violentul asediu.
Publicat in Istoria orașului tău
Construcții ilegale
01 Aprilie 2003
În 2002, Primăria Municipiului Timișoara a avut pe rol aproximativ 2.500 de procese. Din acestea, aproape 300 sunt procese privind construcțiile ilegale: litigii legate de procesele verbale de constatare, dar și acțiuni având ca obiect „obligația a face”. Între momentul în care se constată existența unei clădiri ridicate ilegal și cel în care primarul semnează dispoziția de demolare e, legal vorbind, un drum lung. Uneori acest drum devine și mai lung, datorită proceselor ce trenează ani de zile.

Conform Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, executarea lucrărilor de construcții este permisă numai pe baza unei autorizații de construire sau de desființare. Autorizația se emite la solicitarea deținătorului titlului de proprietate asupra unui imobil - teren și/sau construcții - ori altui act care conferă dreptul de construire sau de desființare în condițiile acestei legi.
Publicat in Respectarea legii
Vânzarea spaþiilor cu altã destinaþie
01 Aprilie 2003
Până în 18 aprilie, Comisia de negociere, înființată în 14 martie 2003, în baza Legii nr. 550/2002 privind vânzarea spațiilor cu altă destinație decât cea de locuit, a vândut 32 de spații, din cele 74 negociate, în cele 14 ședințe pe care le-a avut. Suma obținută din vânzarea acestor spații este de 582.810 euro.

Există 388 de spații care urmează să fie vândute, din care 344 au fost evaluate la suma de 7.801.500 de euro.

Cel mai mare preț s-a obținut din vânzarea magazinului CorsoTim și anume 9 miliarde de lei. Spațiul a fost inițial evaluat la aproximativ 600 de milioane de lei.
Publicat in Finanțe
Protecþie Civilã
01 Aprilie 2003
În situația producerii unor fenomene meteorologice periculoase, vânt puternic, precipitații abundente, descărcări electrice, pentru prevenirea pagubelor materiale, Inspectoratul Municipal de Protecție Civilă Timișoara recomandă persoanelor fizice și juridice să ia următoarele măsuri:
verificarea sistemului de ancorare a antenelor TV exterioare situate pe acoperișul imobilelor, iar în situația în care sunt neutilizate să se execute demontarea lor

tăierea copacilor înalți – îndeosebi plopi, aflați în apropierea clădirilor și care prezintă pericol de prăbușire, respectându-se prevederile legale verificarea instalațiilor de paratrăsnet existente și dotarea cu asemenea echipamente a clădirilor unde sunt necesare
Publicat in Societate civilă
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13678114