e-Government
01 Aprilie 2003
În mod tradițional, interacțiunea dintre cetățean și structurile administrației se face într-un birou, cu partenerii stând față în față. e-Government se referă la modificarea acestui tip de interacțiune. Mai exact, prin e-Government, administrația va folosi tehnologia informațională (adică Internet-ul, Wide Area Networks etc) pentru a putea transforma relațiile cu cetățenii.

Aceste tehnologii au diverse finalități: o mai eficientă transmitere a serviciilor guvernamentale înspre cetățeni, un acces mai ușor al cetățeanului la informație, un management mai eficient. Rezultatele sunt: scăderea corupției, creșterea transparenței instituționale, reducerea costurilor din administrație.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Institutiile publice sunt proiectia comunitatii în care functioneaza
01 Aprilie 2003
Centrul Euroregional pentru Democrație, Fundația pentru o Societate Deschisă și Transparency International au organizat în 10 aprilie, la Casa Adam Muller Guttembrunn din Timișoara o dezbatere asupra Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul programului Responsabilitate și Încredere al Centrului Euroregional pentru Democrație. Acest program promovează mecanisme inovative de dialog și cooperare între societatea civilă și reprezentanți ai administrației publice locale (Primăria și Consiliul Local al Municipiului Timișoara, Consiliul Județean și Prefectura Timiș, dar și parlamentari din Timiș).

La dezbatere au participat viceprimarul Adrian Orza, din partea Primăriei și a Consiliului Local Timișoara, consilierul Gheorghe Crișan, din partea Prefecturii și secretarul Consiliului Județean Timiș Petrișor Nădăștean.
Publicat in Democrație participativă
Luna aprilie
01 Aprilie 2003
Lapte praf - Începând cu 10 aprilie 2003 activitatea de distribuire a laptelui praf se desfășoară la sediul Centrului Comunitar de Asistență Socială, din subordinea Consiliului Local Timișoara, situat pe b-dul Tinereții nr. 10 și nu pe strada V. Alecsandri nr. 7, la Cantina de Ajutor Social. Programul de lucru este, zilnic 8,00 – 12,00 și marți și joi și 15,00 – 17,00.

Curățenia de primăvară – În perioada 12 – 13.04.2003 s-a colectat o cantitate de 362.940 kg de deșeuri vegetale și obiecte de uz casnic și gospodăresc și 13.220 kg de deșeuri reciclabile (hârtie, sticlă, fier, plastic). Majoritatea cetățenilor a respectat regulile privind depozitarea deșeurilor și tipurile de deșeuri stabilite.
Publicat in Cotidian
Credinþa nu e obligatorie, e o alegere
01 Aprilie 2003
Aștept într-o încăpere pe a cărei ușă scrie, extrem de oficial, „Secretariat”. În afară de tablourile de pe pereți, aproape nimic nu trădează locul în care mă aflu. Mobilă, flori, telefon, fax … Sau poate doar cei trei bărbați aflați în încăpere și care au haine lungi și negre. Până și discuțiile care se poartă sunt cât se poate de lumești. Fac exerciții în minte, cu formula de adresare pe care urmează să o folosesc și cu care am reale probleme: Înalt Prea Sfinția Sa.

Sunt condusă într-un alt corp de clădire, cu încăperi mari și spațioase, emanând o atmosferă de pace și liniște. Aici nu s-ar putea întâmpla nimic rău! Îl găsesc pe Înalt Prea Sfinția Sa, Mitropolitul Banatului așezat, la el la birou.
Publicat in Profil de timișorean
Sesizari/Raspunsuri
01 Aprilie 2003
Bârhoată Ion – Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local sunt deschise spre orice formă de implicare a cetățenilor în problemele orașului nostru. Menționăm că ședințele Consiliului Local sunt publice și vă invităm să participați la ele. Data la care se țin aceste ședințe este publicată în mass-media iar ordinea de zi este disponibilă la Primărie, la secretariatul Consiliului Local.

Cordun Eugenia – Hotărârea Consiliului Local nr. 349/2002 interzice staționarea autovehiculelor pe trotuare, zone verzi, scuaruri, insule de dirijare a circulației, în alveole și în stațiile mijloacelor de transport în comun. Amenda este cuprinsă între 3.000.000 și 10.000.000 de lei și după caz se blochează autovehiculele, cu plata prestației de deblocare. Primăria Municipiului Timișoara a demarat acțiunea de verificare a respectării acestor prevederi legale, acordând după caz, amenzi.
Publicat in Răspunsuri la sesizări
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13640298