9 Mai – Ziua Europei
01 Mai 2003
Pe 9 mai 1950 s-a făcut primul pas pentru crearea a ceea ce astăzi se numește Uniunea Europeană. Atunci, la Paris, ministrul de externe francez, Robert Schuman prezenta o declarație în care îndemna Franța, Germania și celelalte state europene să-și pună laolaltă producția de oțel și cărbune, pentru a crea „prima fundație concretă a unei federații europene”.

În 1985, la Summitul de la Milano, liderii europeni, au hotărât să sărbătorească ziua de 9 Mai drept Ziua Europei.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Rețeaua de transport în comun
01 Mai 2003
La 8 iulie 1867, Timișoara devenea primul oraș din România care avea tramvai tras de cai. Așadar, suntem la câteva săptămâni distanță de o aniversare, pe care vrem să o sărbătorim altfel. Investind și modernizând, în mod constant, infrastructura rețelei de transport în comun cu tramvaiul, în orașul nostru, contribuim la dezvoltarea orașului și la continuarea unei tradiții care trebuie păstrată.

Împreună cu RATT – ul, am demarat o amplă investiție de reabilitare și modernizare a 40 de kilometri de linie de tramvai. Proiectul, care se desfășoară pe o perioadă de 5 ani a început să dea roade.
Publicat in În loc de editorial
Deponeul ecologic zonal Timișoara
01 Mai 2003
La mijlocul lunii februarie 2003, primarul Gheorghe Ciuhandu avea o întâlnire la sediul Ministerului Integrării Europene cu ministrul Hildegard Puwak, prefectul județului Timiș, președintele Consiliului Județean Timiș, reprezentanți ai Ministerului Mediului și ai Ministerului Administrației Publice.

Întâlnirea, cerută de Primăria Timișoara, avea drept scop accelerarea formalităților de obținere a avizelor și acordurilor necesare finalizării proiectului „Deponeul Ecologic Zonal Timișoara”, proiect demarat în decembrie 1996, de Primăria Municipiului Timișoara. Decizia luată atunci: transferarea acestui proiect de la Primăria Municipiului Timișoara la Consiliul Județean Timiș. Fiind vorba de realizarea unui obiectiv major și vital pentru orașul nostru, această hotărârea a fost acceptată de primarul Timișoarei.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Sanctiuni
01 Mai 2003
Amenajarea teritoriului, urbanism și activitatea de construcții Constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 7.000.000 și 10.000.000 de lei pentru persoane juridice și între 5.000.000 și 8.000.000 de lei pentru persoane fizice:
nerespectarea disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor în construcții de către organele de specialitate din Primărie; extinderea cimitirelor umane fără autorizație sanitară și fără acordul autorității locale; neîmprejmuirea incintelor șantierelor de construcții sau a punctelor de lucru și instalarea panourilor de avertizare și identificare;
Publicat in Respectarea legii
Modalitãþi de repartizare a locuinþelor prin, Programul de Construcþii locuinþe pentru tineri, destinate închirierii
01 Mai 2003
Cei care pot beneficia de locuințe realizate de către Agenția Națională pentru Locuințe în cadrul Programului de Construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii sunt persoanele majore în vârstă de până la 35 de ani - tineri sau tineri căsătoriți - care își desfășoară activitatea în localitatea Timișoara și care nu dețin în proprietate o locuință în această localitate. Persoanele care solicită înscrierea pe această listă de priorități pot fi înscrise și pe listele de priorități ale Primăriei Municipiului Timișoara în vederea atribuirii unei locuințe din fondul locativ de stat sau a unei locuințe sociale.
Publicat in Util
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 13.07.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13781759