De la electrificare la IT, de la Revoluție la e-voluție
01 Iunie 2003
Puterea unei administrații, fie ea centrală sau locală, derivă tocmai din faptul că ea reprezintă oameni, cetățeni.
Deși pentru unii pare paradoxal, o administrație e cu atât mai puternică, mai performantă, cu cât comunitatea din care face parte e mai informată, mai educată, mai implicată în problemele care o privesc în mod direct.
Tot atât de adevărat este că o administrație puternică și performantă, este o administrație transparentă, informatizată care reușește să atragă de partea ei implicarea cetățeanului. Din păcate, la fel ca multe alte „originalități” post – decembriste, în România, și transparența în administrație, pentru unii, e doar declarativă. Se elaborează legi, se organizează seminarii, conferințe, interminabile talk – show-uri la televiziune. În fapt, cetățenii beneficiază de prea puține realizări concrete. Și atunci, pe bună dreptate, sunt sceptici când chiar se întâmplă ceva pozitiv, cu adevărat.
Încă de la primul infokiosk (un computer destinat utilizării publice) și până la transmiterea prin Internet a ședințelor de Consiliu Local, Primăria Timișoara a introdus cele mai moderne sisteme de e-administration care duc la creșterea transparenței, scăderea birocrației și reducerea corupției, devenind în acest domeniu, cea mai informatizată administrație publică din România. Cei 9 „funcționari publici” electronici, întruchipați de infokioskurile dispuse în locații publice, oferă cetățeanului, 24 de ore din 24, informații utile, fără să „obosească”, fără să facă diferențe între solicitanți. Avem un sistem informatic geografic care conține o vastă bază de date digitalizată. Există funcțional deja, un sistem integrat de management al documentelor, complet informatizat, care reduce substanțial birocrația și scurtează timpul de răspuns la o solicitare. Am creat posibilitatea ca oamenii să-și poată plăti taxele și impozitele prin Internet și prin alte sisteme electronice, oferindu-le, astfel, confortul unui serviciu civilizat.
Publicat in În loc de editorial
Sistemul Informatic Geografic (GIS)
01 Iunie 2003
Un Sistem Informatic Geografic (GIS) este o reprezentare grafică, un fel de hartă, computerizată, legată la o bază de date și care combină „straturi de hărți”, date grafice, cu diverse informații despre un imobil. În funcție de „straturile” care se combină, sunt disponibile anumite tipuri de informații. De exemplu, se pot afla despre un imobil cine este proprietarul, rețelele pe care construcția le are (apă, canal, gaz, curent electric, telefon, televiziune), materialul din care este construit imobilul, numărul de încăperi, suprafață, anul construcției, nivelul de impozitare, traseele pe unde se poate ajunge la respectivul imobil, cea mai scurtă rută, stații de mijloace de transport în comun aflate în vecinătate etc. Și asta doar printr-o simplă apăsare pe o tastă a calculatorului.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Administrarea fondului locativ public
01 Iunie 2003
Administrarea fondului locativ public

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000.000 și 3.000.000 de lei: l ocuparea de către orice persoană a unei locuințe fără contract de închiriere;
l degradarea acoperișurilor sau a teraselor prin montarea unor antene de orice tip de către proprietar, persoane fizice; l depozitarea în poduri sau în alte spații libere din imobil de materiale sau obiecte nefolosibile, de către proprietar; l distrugerea pardoselilor sau a pereților locuinței de către deținătorii de contract; l lipirea, scrierea sau expunerea de anunțuri în alte locuri decât pe panourile de afișaj de către proprietar, persoane fizice.
Publicat in Respectarea legii
Ajutoare de la Karlsruhe
01 Iunie 2003
Asociația de Prietenie Karlsruhe- Timișoara a expediat pentru asociația omoloagă de prietenie Timișoara – Karlsruhe un transport umanitar constând în echipamente pentru spitale (scaune cu rotile, paturi, lenjerie), cărți în limba germană, jocuri, utilaje electrocasnice, veselă, biciclete și haine. Beneficiarii acestor bunuri sunt: Spitalul de boli contagioase Victor Babeș, Spitalul Municipal, Spitalul de obstetrică - ginecologie Babeș, Cantina socială, Centrul de tranzit pentru minori Sfântul Nicolae, Liceul Lenau, Forumul Democrat German, Stația Meteo - Pădurea Verde, Asociația Armonia, Asociația Speranța, Asociația Handicapaților Locomotori, Asociația Stuparul Bănățean, Clubul Femeilor Creștin Democrate din Banat, Montan Grup, Asociația Împreună pentru Toți. Transportul a fost însoțit de domnul Peter Klemm de la Asociația de Prietenie Karlsruhe- Timișoara.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Temperaturi ridicate cu efect negative
01 Iunie 2003
Pentru această vară Institutul de prognoză a vremii Banat – Crișana ne avertizează că se vor înregistra temperaturi foarte ridicate ce pot trece de 37°C, care implicit vor crea o stare de disconfort și va afecta starea de sănătate a cetățenilor. Pentru perioade cu temperaturi ridicate (cel puțin 2 zile consecutiv), OUG 99/2000 prevede măsuri minimale pentru asigurarea protecției persoanelor încadrate în muncă. Angajatorii trebuie să asigure ameliorarea condițiilor de muncă prin reducerea intensității și ritmului activităților fizice, asigurarea ventilației la locurile de muncă, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus, iar pentru menținerea stării de sănătate a angajaților să asigure apă minerală câte 2-4 litri/persoană/schimb, asigurarea echipamentului individual de protecție, asigurarea de dușuri.
Publicat in Cotidian
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13670406