Un nou sistem de semaforizare pentru pietoni La intersecþia B-dul C.D. Loga – B-dul Regele Ferdinand I
01 Iulie 2003
Având în vedere traficul intens, atât rutier cât și pietonal din zona Catedralei (intersecțiile: bd. 16 Decembrie 1989 – bd. Regele Ferdinand I – bd. C.D. Loga), Primăria Municipiului Timișoara a decis executarea și punerea în funcțiune a unei instalații de semaforizare. Datorită faptului că geometria intersecției bd. 16 Decembrie 1989 – bd. Regele Ferdinand I va suferi modificări ca urmare a lucrărilor de modernizare a liniei cale de tramvai, lucrările majore de semaforizare se vor executa în 2004.

Pentru mărirea siguranței pietonilor la traversarea bd. C.D. Loga (la intersecția cu bd. Regele Ferdinand I) s-a montat o instalație de semaforizare pentru pietoni. Acesta este prevăzută cu 2 butoane (amplasate pe cei doi stâlpi de susținere a semafoarelor de pietoni) care, acționate de pietoni, comandă apariția culorii „verde” (pentru pietoni). Concomitent, semafoarele rutiere trec pe culoarea „roșu”.
Publicat in Cotidian
Ce înseamnã Timiºoara pentru dumneavoastrã?
01 Iulie 2003
Aceasta a fost întrebarea pe care am pus-o câtorva timișoreni. Unii ne-au răspuns mai pe larg, alții mai succint. Fiecare după cum a simțit. Toți, însă, au avut câte ceva frumos să ne spună. Aceasta este întrebarea pe care vrem să v-o adresăm și vouă, acum în prag de Zi a Timișoarei: Ce înseamnă Timișoara pentru dumneavoastră?

„Deși nu sunt timișoreancă get-beget, pentru mine orașul de pe Bega înseamnă acasă.” Maria Petrescu, 25 de ani, redactor Jurnal Bănățean

„E locul unde mă întorc de fiecare dată, cu bucurie, pentru că printre oamenii acestui oraș mă regăsesc cel mai bine. Nu mi-ar plăcea să locuiesc în alt oraș, pentru că tot ce înseamnă Timișoara îmi place.” Dana Oprița, 32 de ani, secretară
Publicat in Pagina cetățeanului
Registrul unic de control
01 Iulie 2003
În conformitate cu dispozițiile Legii privind registrul unic de control, care a intrat în vigoare în data de 18 iulie 2003, contribuabilii persoane juridice, înregistrate la Oficiul Național al Registrului Comerțului, autorizate potrivit legii, au obligația să țină registrul unic de control. Registrele se achiziționează până cel târziu în data de 18 august 2003, sub sancțiunile prevăzute de lege. Registru se eliberează contra cost, de către direcțiile generale ale finanțelor publice din raza teritorială unde își are sediul social contribuabilul. Precizăm că, acest registru unic de control are ca scop evidențierea tuturor controalelor desfășurate la contribuabili de către toate organele de control specializate (financiar-fiscal, sanitar, fito-sanitar, calitatea în construcții, protecția consumatorului, protecția muncii, inspecția muncii, protecția împotriva incendiilor, precum și în alte domenii prevăzute de lege).
Publicat in Respectarea legii
E – MuniS
01 Iulie 2003
În data de 7 iulie 2003, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara s-a desfășurat seminarul Soluții E-MUNIS pentru Informatizarea Administrației Publice Locale, fiind prima activitate comună în cadrul parteneriatului dintre Primăria Timișoara, firma QCT CONNECT și Institutul Fraunhofer din Germania.

În cadrul seminarului s-a prezentat și s-a lansat în România proiectul european E-MUNIS (Electronical Municipal Information Services) destinat municipalităților din Uniunea Europeana (EU) și țărilor asociate din Estul și Sud - Estul Europei (SEE). E-MUNIS este unul dintre cele mai importante proiecte de "e-administration" realizate prin programul cadru IST-FP5. Scopul evenimentului a fost de a prezenta proiectul și modul de diseminare a rezultatelor sale în România, asociat promovării transferului de tehnologie dintre țările din EU și SEE.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Locuinþe pentru tineri ºi tineri cãsãtoriþi
01 Iulie 2003
În 27 iunie a fost dat în folosință primul bloc de locuințe pentru tineri și tineri căsătoriți, până în 35 de ani, destinat închirierii, prin programul ANL. În blocul compus din 6 apartamente cu 2 camere și 18 garsoniere, s-au mutat deja 24 de tineri și familii de tineri. Imobilul se află pe strada Miloia.

Menționăm că Primăria Timișoara a întocmit documentațiile necesare ANL pentru finanțarea a 41 apartamente pentru tineret în strada Polonă și strada Ialomița 61/B. De asemenea, în strada Câmpului începe anul acesta construirea a 24 de case individuale în regim de credit ipotecar, cu viabilizările aferente și se continuă lucrările din strada Miloia, etapa 2 - locuințe de închiriat pentru tineret.
Publicat in Cotidian
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13640019