Rezumat
01 Iulie 2003
l Dezinsecție – Primăria Municipiului Timișoara a reluat acțiunile de dezinsecție, care au ca scop combaterea insectelor (țânțari, muște, furnici etc.) în perioada 7-25 iulie 2003. S-au folosit în acest scop atât mijloace terestre de stropire și producere de aerosoli, cât și mijloace aeriene.

l Depozite clandestine de deșeuri – Primăria Municipiului Timișoara, prin serviciile de specialitate, organizează periodic acțiuni de colectare și transport a depozitelor clandestine de deșeuri și de depistare a persoanelor fizice și juridice care nu respectă prevederile legale referitoare la gestionarea deșeurilor. Cu ocazia verificărilor au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale unui număr de 16 asociații de proprietari, printre care: asociațiile de proprietari din str. Delfinului nr. 1, Colaborării nr. 2, Lidian r. 49 și 51, Circumvalațiunii nr. 25 și 29, Gheorghe Lazăr, Intrarea Zenit, Hărniciei, Mureș și Muzicescu. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 32.000.000 lei. De asemenea a început colectarea și transportul celor 42 de depozite clandestine de deșeuri depistate în zonele: Mureș, Muzicescu, Hărniciei, Ranetti, Circumvalațiunii I, II, III și IV. Acțiunile desfășurate până în prezent vor continua în săptămânile ce urmează și în celelalte zone ale municipiului.
Publicat in Cotidian
Viata merge înainte
01 Iulie 2003
Pe vremea când Erselia Kozma vedea lumina zilei, Timișoara începuse deja să aibă străzi asfaltate, stație de salvare, străzi iluminate sau tramvai electric. Era o mândrie pentru Imperiu. Astăzi, adică 100 de ani mai târziu, Timișoara rămâne în fruntea orașelor, dând exemple, fiind în foarte multe domenii, încă, prima. Dar într-o altă țară. Am cunoscut astăzi o doamnă care a avut norocul să trăiască toate aceste transformări prin care a trecut orașul nostru. Se numește Erselia Kozma și are 100 de ani.

Viața a învățat-o o lecție dură, pe care o sintetizează în câteva cuvinte, care au devenit în timp leit motivul existenței sale: viața merge înainte! După 100 de ani de viață e greu să sintetizezi într-o discuție de câteva zeci de minute transformări, împliniri, nerealizări, bucurii și necazuri. Acum are o viață frumoasă și ușoară. Are o singură „nemulțumire”: nepoții nu o mai lasă să facă nimic. „Trebuie să te odihnești acum. Nu ai lucrat destul toată viața?” îi spun ei. Râde. „M-am făcut doamnă acum la bătrânețe!”
Publicat in Profil de timișorean
Sesizari/Raspunsuri
01 Iulie 2003
Ciobanu Emilia – Referitor la sesizarea privind reclamații că vecinii depozitează resturi vegetale pe zona verde pe această stradă. În urma verificărilor efectuate la fața locului în data de 19.06.2003 inspectorii Biroului de Ecologie Urbană, din cadrul Primăriei Timișoara au constatat că deșeurile vegetale au fost ridicate de către o societate comercială autorizată de Primăria Municipiul Timișoara.

Casap Vasile – Deșeurile la care faceți referire se colectează periodic de către Primăria Municipiului Timișoara conform programului de salubrizare întocmit anual. Containerele de 4 mc din P-ța Dacia ai fost înlocuite cu europubele iar pentru colectarea deșeurilor reciclabile în zona dumneavoastră este stabilit un amplasament la intersecția străzii Amforei cu Teiului.
Publicat in Răspunsuri la sesizări
ANUNÞ DE PARTICIPARE LA LICITAÞIA DESCHISÃ
01 Iulie 2003
pentru achiziția publică de calculatoare și echipamente informatice

Primăria Municipiului Timișoara cu sediul în B-dul C. D. Loga nr.1 , Timișoara, cod 300030, telefon 0256-408300, cod fiscal 5390605, anunță demararea procedurii de licitație deschisă, conform prevederilor art.9, lit. a) din O.U.G nr.60/2001 pentru atribuirea unui contract de furnizare în vederea achiziționării de calculatoare și echipamente informatice –cod CPSA 3002.1 Locul de livrare al produselor: sediul Primăriei Timișoara, B-dul C. D. Loga nr.1.

Natura și cantitatea produselor:
Calculatoare brand name: 98 bucăți Imprimante brand name: 41 bucăți Server brand name: 5 bucăți Calculatoare portabile brand-name: 3 bucăți
Publicat in Util
Incubatorul de afaceri în domeniul software
01 Iulie 2003
An de an, pe porțile universităților timișorene ies aproape 500 de absolvenți în domeniul calculatoarelor. Din aceștia, aproape 100 se specializează prin studii postuniversitare de Master. Oferta locurilor de muncă pentru acești absolvenți este redusă, chiar dacă, la ora actuală, în Timișoara, apar în evidențele Registrului Comerțului peste 300 de firme ale căror domeniu principal de activitate este direct legat de tehnologia informației. Multe dintre aceste firme au fost create cu capital străin și autohton, marea lor majoritate producând software (SW) pentru export: ALCATEL, SIEMENS VDO, Lasting, SAGUARO, ROMITA, CAATOOSEE, QCT etc. ªi totuși, în ultima perioadă de timp se manifestă o migrație îngrijorătoare a tinerilor absolvenți din acest domeniu, către țările din Europa de Vest sau către America de Nord.

De aici, dorința autorităților locale de a sprijini înființarea și dezvoltarea firmelor mici în domeniul software, prin realizarea în Timișoara - în parteneriat instituțional - a unui incubator de afaceri în domeniul software.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 03.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13833496