Ce este SC Administrarea Domeniului Public SA?
01 August 2003
SC Administrarea Domeniului Public SA este o societate comercială rezultată prin transformarea regiei URBIS prin HCL 200/1997 pe baza OGR 30/1997. În actul de constituire al societății se specifică că unicul acționar este Consiliul Local al municipiului Timișoara. Regia URBIS a provenit în urma actului de divizare din 1991 a fostei regii ICRAL în două entități: RECON SA, o societate comercială privatizată ulterior prin vânzarea acțiunilor și activelor și RA URBIS. Ce este obiectul de activitate? Obiectul de activitate principal înscris în statutul societății comerciale este: „Lucrări de construcții. Inclusiv lucrări de artă”. În domeniul de activitate la capitolul „Alte activități” sunt înscrise o gamă importantă de activități printre care se regăsesc cele din activitatea curentă a SC ADP SA: lucrări de reparații la imobilele proprietatea Statului și ale Consiliul Local, administrarea plajelor, ștrandurilor, a activității de afișaj, a drumurilor de interes local, parcări precum și altor activități ce se desfășoară pe domeniul public.
Publicat in Edilitar
Ce este deponeul ecologic zonal
01 August 2003
Vineri, 12 septembrie 2003, Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș vă invită, începând cu ora 15,00, la Universitatea de Vest, în Aula Magna, la o dezbatere publică pe tema amplasamentului viitorului deponeu ecologic zonal Timișoara. Groapa de gunoi de la Parța trebuie închisă. Aceasta nu este doar concluzia la care au ajuns experții în domeniu, ci și reacția de bun simț a oricărei persoane care a trecut măcaro dată pe lână groapa de la Parța. Proiectul „Deponeul Ecologic Zonal Timișoara” a fost demarat în decembrie 1996, de către Primăria Municipiului Timișoara. Se dorește realizarea unui deponeu modern, conform normelor ecologice europene, cu o capacitate de depozitare suficient de mare să facă față nevoilor unui oraș în creștere. Să nu mai fie o nouă „groapă de gunoi”, o bombă ecologică, cum este groapa de gunoi de la Parța.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Timișoara de mâine
01 August 2003
Una dintre problemele cu care se confruntă orice administrație locală este insuficiența fondurilor pe care le are la dispoziție atât pentru rezolvarea problemelor de zi ci zi, cât și pentru investiții . Banii, pe care comunitatea îi adună, sub diverse forme – impozite, taxe, fonduri speciale etc. – merg într-o mare măsură la bugetul central, la București.

ªi totuși, pentru a dezvolta comunitatea în care trăim, trebuie să facem noi investiții, pentru care este nevoie de fonduri. Timișoara de mâine nu se poate construi fără resurse financiare. De aceea am recurs la varianta atragerii de fonduri externe.
Publicat in În loc de editorial
Proiect Speranta
01 August 2003
La începutul anului 2003, Grădinița PP 4 din Ronaț a beneficiat de un ajutor financiar german pentru introducerea gazului metan și a încălzirii centrale proprii. Valoarea lucrărilor s-a ridicat la 8.500 de euro, din care Primăria Timișoara a alocat 2.500 de euro din bugetul local. Lucrările s-au finalizat în cursul lunii februarie 2003.

Partea germană a livrat la Banca Comercială Română pe contul special al grădiniței suma de 6.000 de euro, în trei etape.
Publicat in Social
O vioara, vise si flori
01 August 2003
La 2 noiembrie 1846, Franz Liszt concerta în Sala Mare a ceea ce este astăzi cunoscut ca Palatul Baroc, din Piața Unirii, din Timișoara. Sala se dovedea neîncăpătoare pentru cei care au venit să guste muzica compozitorului maghiar. 157 de ani mai târziu, de Ziua Timișoara, tot în Piața Unirii, de astă dată în aer liber, vis-a-vis de locul în care se întâmplase concertul lui Franz Liszt, un nou concert de muzică clasică avea loc. Organizatoarea și sufletul acestei noi premiere pentru Timișoara: Marta Teglas. Am în fața mea o tânără curajoasă, de numai 28 de ani al cărei vis nu e să concerteze pe cine știe ce scenă a lumii sau în compania unei orchestre extrem de faimoase. Nu, Marta Teglas e o fată care visează să coboare muzica simfonică din sala de concerte, pe stradă. Să-i demonstreze
Publicat in Profil de timișorean
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13773286