Bani la bugetul local Colectaþi din taxe, impozite locale, concesiuni, vânzãri de spaþii, debite
01 August 2003
Până la jumătatea lunii august, Direcția Economică din cadrul Primăriei Timișoara a încasat taxele și impozitele locale de la populație, în proporție de 63%, adică aproape 96 de miliarde de lei din cele 152 de miliarde preconizate a se strânge până la sfârșitul anului. Persoanele juridice au achitat în contul impozitului pe clădiri și terenuri suma de 84 de miliarde de lei, din cele 102 miliarde preconizate (83%). Veniturile din concesiuni se ridică la 45 miliarde de lei, adică 54% din cât s-a prevăzut pe anul 2003.

Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii ce cad sub incidența Legii nr. 550/2002, a cărui președinte este viceprimarul Adrian Orza a vândut 121 de spații, din cele 296 de firme chemate până în prezent la negocieri. Spațiile au fost vândute cu 3,7 milioane de euro, adică cu 200.000 de euro mai mult decât valoarea lor de evaluare.
Publicat in Finanțe
Gera
01 August 2003
Primăria și Fântâna Simson(FOTO) Orașul Gera (Germania), prima oară menționat într-un document în anul 995, are 121.000 de locuitori, fiind cel de-al doilea oraș ca mărime din Turingia. Este situat la intersecția dintre bazinul Turingiei, dealurile Saxone și lanțul de munți ai Saxonei și Turingiei. O plimbare prin centrul orașului arată turistului atracțiile istorice. Piața din centrul comercial este un loc de întâlnire apreciat atât de tineri cât și de cei vârstnici. Piața este completată de doua clădiri în stil renascentist, clădirea Primăriei și farmacia orașului, făcând din ea unul din cele mai atractive locuri din Turingia.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Cooperare Internațională
01 August 2003
Luni, 4 august 2003, primarul Gheorghe Ciuhandu l-a primit pe ambasadorul Danemarcei, la București, Eric Bom, care se află la încheierea mandatului. Pe parcursul mandatului său, domnul ambasador a vizitat Timișoara de 10 ori, fiind una dintre locațiile sale favorite. Vizita a fost prilejuită de inaugurarea parcului de sculptură ARTuborg, compania Tuborg fiind cea mai mare investiție daneză din România. Domnul ambasador a precizat faptul că în Danemarca există un fond de susținere a acțiunilor culturale, din nefericire în România nefiind multe companii care susțin arta. Întâlnirea a fost urmată de o conferință de presă la care a fost prezent și președintele Tuborg România, Isaac Sheps.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
La mulți ani!
01 August 2003
În 25 iulie 2003, la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice, de pe Calea Lipovei nr. 44 au fost sărbătoriți aniversații acestei luni: Aurel Milovan (63 de ani) și Teodora Săndulescu (71 de ani). Viceprimarul Adrian Orza, care a împărțit și cadouri, le-a urat tradiționalul La mulți ani ! Mulțumim sponsorilor care au fost alături de noi: Cofetăria Panseluța, din Calea Lipovei, S.C. Tioss Commerce S.R.L. și BegaPam.
Publicat in Social
Reorganizarea Centrului de Tranzit pentru Minori „Sf. Nicolae”
01 August 2003
Pentru asigurarea de servicii de calitate, la standarde europene În decembrie 1996 s-a înființat prin Hotărâre de Consiliu Local – Centrul de Tranzit pentru Minori „Sf. Nicolae”, reprezentând primul centru de zi destinat reinserției sociale a copiilor străzii din Timișoara. Centrul a fost amenajat într-un imobil situat în str. Cooperației nr. 5 și avea op capacitate de 15 locuri. Inițial Centrul a funcționat ca și centru de zi, răspunzând unor nevoi de urgență ale copiilor: igienă, hrană, îmbrăcăminte. După câteva luni de funcționare s-a constatat că activitatea este insuficientă, comparativ cu nevoile copiilor străzii și atingerea scopului propus: reinserția acestora. De aceea, Centrul și-a mărit capacitatea la 20 de locuri și s-a transformat în Centru de Tranzit, diversificându-și gama serviciilor oferite copiilor străzii:
Publicat in Social
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13666941