Modernizarea b-dului 16 Decembrie 1989 ºi a strãzii Gheorghe Doja
01 August 2003
Recepția tehnică a uneia dintre cele mai importante investiții din Timișoara, modernizarea b-dului 16 Decembrie 1989 și a străzii Gheorghe Doja, a avut loc la începutul lunii august 2003. Viceprimarul Dorel Borza a subliniat faptul că deși este una dintre cele mai vechi linii de tramvai din Timișoara, fiind inaugurată la începutul secolului trecut, astăzi, linia de tramvai de pe strada Gheorghe Doja este cea mai modernă linie de tramvai din România, datorită materialului și a tehnologiei folosite. Investiția a cuprins două proiecte distincte, și anume unul privește modernizarea platformei liniilor de tramvai, realizată cu fonduri de la Banca Europeană de Investiții din Luxemburg, beneficiar fiind R.A.T.Timișoara, iar celălalt proiect cuprinde lucrările rutiere de modernizare realizat cu fonduri de la bugetul local, beneficiar fiind Primăria Municipiului Timișoara.
Publicat in Cotidian
Sensuri unice
01 August 2003
Pentru creșterea siguranței circulației și a traficului rutier, precum și pentru mărirea capacității de staționare pe străzile adiacente, Comisia de Circulație, a cărui președinte este viceprimarul Dorel Borza, a hotărât introducerea a noi sensuri unice, în zona centrală a orașului. Începând cu 1 august s-au instituit sensuri unice pe următoarele străzi:
l str. Sergent Mușat; str. Vasile Alecsandri; str. Lucian Blaga – dinspre Piața Mărăști spre Piața Huniade; l str. Emanoil Ungureanu – dinspre str. Brediceanu spre Piața Mărăști; l str. Mărășești – dinspre str. Grigorescu spre str. Gh. Dima; l str. Sf. Ioan – dinspre B-dul Republicii spre str. Gh. Dima; l str. Piața Mărăști – dinspre str. E. Ungureanu spre str. Sergent Mușat; l str. Grigorescu – dinspre str. Sergent Mușat spre str. Gh. Dima;
Publicat in Util
Lucrãri de reabilitare a unei grãdiniþe
01 August 2003
Realizate la inițiativa unui grup de elevi din Germania

În cursul lunii decembrie a anului 2002 au fost demarate la Grădinița PP4 din cartierul timișorean Ronaț activitățile de reabilitare a clădirii, vizând în special sistemul de încălzire al instituției, dat fiind gradul înaintat de deteriorare în care se afla aceasta și imposibilitatea utilizării ei pe timp de iarnă. Inițiativa aparține unui grup de elevi ai liceului "Wilhelm von Helmholtz" din Weissenburg, Germania. Elevii s-au organizat în echipe de lucru care prestau diferite munci în folosul comunității sau în cadrul firmelor private, scopul fiind strângerea de fonduri destinate reabilitării grădiniței din Timișoara. Elevii germani au beneficiat, prin intermediul directorului, Heinz Hormann, de întregul sprijin al școlii, cât și de cel al autorităților locale din Weissenburg. Echipele au fost coordonate de către Ilse Nagy, profesoară la liceul "Wilhelm von Helmhotz", originară din Timișoara, la sesizarea căreia a început campania colectării de fonduri în urma constatării situației în care se afla grădinița din cartierul timișorean.
Publicat in Cotidian
Controale în piețe timișorene
01 August 2003
ªi în luna august, inspectorii Serviciului Urbanism Comercial, din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, împreună cu efective ale Centrului Județean de Jandarmi Timiș - Gruparea Mobilă au continuat acțiunile de control în zona Pieței Doina, Piața Verde, Calea ªagului, Calea Torontalului B-dul Dâmbovița.

S-a urmărit, în principal, respectarea legislației privind comerțul stradal și s-au verificat actele de proveniență a mărfurilor. A fost controlat un număr de 64 de agenți economici, persoane fizice autorizate și societăți comerciale.
Publicat in Respectarea legii
Reglementarea activității de taximetrie
01 August 2003
Conform prevederilor Legii nr. 38/2003 și a Normelor de aplicare, începând cu data de 1 ianuarie 2004, organizarea și controlul activității de transport persoane sau bunuri în regim de taxi intră în atribuțiile Compartimentului privind Serviciul de Transport Local din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara. Pentru aceasta se vor iniția trei Hotărâri de Consiliu Local, cu următorul conținut:
Publicat in Respectarea legii
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13639483