Pregãtiri pentru sezonul rece
01 Septembrie 2003
În vederea trecerii fără probleme a vârfului de iarnă 2003 – 2004 a fost luată o serie de măsuri de către Primăria Municipiului Timișoara împreună cu SC Termocet 2002 SA Timișoara și RA Termoficare Calor Timișoara.

În acest sens, SC Termocet 2002 SA Timișoara a realizat lucrări de reparații la instalațiile din CET Centru și CET Sud, în valoare de 50 de miliarde de lei. S-au efectuat probe de presiune pe rețeaua de termoficare și au fost remediate defecțiunile constatate. De asemenea, au fost făcute lucrări de reabilitare la rețeaua de termoficare primară, valoarea acestor lucrări se ridică la 30 de miliarde de lei.
Publicat in Cotidian
Punerea în aplicare a Legii 15/2003
01 Septembrie 2003
Privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală Până la data de 16 septembrie au depuse la sediul Primăriei Timișoara 383 de cereri privind acordarea de terenuri pentru tineri, pentru construirea de locuințe proprietate personală. În vederea identificării și inventarierii terenurilor, pentru punerea în aplicare a dispozițiilor Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală s-a constituit o comisie alcătuită din 5 membri, conform legii. Membrii Comisiei sunt primarul Gheorghe Ciuhandu, arhitectul șef al Timișoarei Radu Radoslav, directorul Direcției de Patrimoniu Nicușor Miuș și doi consilieri locali: Gheorghe David și Eugen Dogariu. În termen de 60 de zile, această comisie identifică și inventariază terenurile din domeniul privat al Consiliului Local Timișoara, situate în intravilanul localităților, care sunt disponibile și libere de sarcini.
Publicat in Respectarea legii
Acþiuni de prindere a câinilor fãrã stãpân
01 Septembrie 2003
Organizate ca răspuns la solicitările cetățenilor Primăria Municipiului Timișoara a organizat în data de 27 august 2003 o amplă acțiune de prindere a câinilor vagabonzi. La această acțiune au participat: un inspector din cadrul Serviciului Administrare Mediu Urban, 5 gardieni publici și un echipaj format din 5 persoane (din care un medic veterinar) al firmei SC DANYFLOR SRL. Acțiunea s-a desfășurat în următoarele zone: UMT, Dâmbovița, Polonă, fiind prinși în totalitate 22 de câini. Pentru nerespectarea prevederilor HCL 349/2002 privind accesul liber al animalelor pe domeniul public, au fost aplicate 3 amenzi contravenționale în valoare de 6 milioane de lei.
Publicat in Cotidian
Fluidizarea circulaþiei rutiere
01 Septembrie 2003
Realizată printr-o nouă metodă utilizată în premieră în România Având în vedere că pe arterele de circulație de pe axa Nord – Sud se înregistrează cele mai mari valori ale traficului rutier, Primăria Municipiului Timișoara, a adoptat în premieră o soluție având ca rezultat fluidizarea circulației rutiere. Astfel se va acorda o atenție deosebită prioritizării circulației mijloacelor de transport în comun prin crearea unor tronsoane destinate exclusiv circulației acestora și implicit asigurării fluenței și respectării graficelor de circulație a mijloacelor de transport în comun. Începând cu data de 10.09.2003 circulația autovehiculelor și a mijloacelor de transport în comun pe străzile Cluj, Arieș, Negoiu, Aleea Sportivilor se desfășoară în variantă definitivă astfel:
Publicat in Cotidian
Lucrãri de reabilitare a canalelor pluviale din cartierul Plopi
01 Septembrie 2003
În cursul lunii septembrie, Primăria Municipiului Timișoara a recepționat lucrările efectuate în cartierul Plopi, lucrări ce constau în reabilitarea canalelor pluviale deschise, având ca scop o mai bună evacuare a apelor pluviale și evitarea producerii de inundații.

Lucrările au constat în reprofilarea colectoarelor principale situate pe strada Soveja și strada Căciulata, cât și a străzilor perpendiculare pe acestea, zona cuprinsă între strada Parâng și strada Timireazev.
Publicat in Cotidian
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13677976