Modernizarea iluminatului public
01 Septembrie 2003
În cursul acestui an, Primăria Municipiului Timișoara a continuat programul de reabilitare și modernizare a iluminatului public în diferite zone ale orașului. Au fost efectuate astfel lucrări în următoarele zone: Calea Torontalului, str. Cloșca, str. Miresei, Bd. Cetății, Bd. L. Rebreanu, Calea Lipovei, Calea Buziașului, Calea ªagului, Bd. 16 Decembrie, str. Independenței, str. Doja, Aleea Sportivilor, str. Tudor Vladimirescu, spl. N. Titulescu, Bd. Republicii, str. Dragalina, str. Brâncoveanu.

Lucrările au vizat pe lângă creșterea parametrilor luminotehnici la standarde europene și scăderea consumului de energie electrică și a costurilor de întreținere. Au fost realizate astfel economii de 80.000 kw anual, adică de aproximativ 200.000.000 lei.
Publicat in Cotidian
Nouã concepþie peisagisticã
01 Septembrie 2003
Unele dintre spațiile verzi dintre blocuri au fost reamenajate, înființându-se baterii de garaje, altele, în ultimii ani, au fost revendicate. Unele careuri sunt amenajate ca locuri de joacă pentru copiii de vârstă preșcolară și școlară, iar altele ca spații verzi pentru odihnă, destinate persoanelor de vârsta a treia.

Un exemplu concret de amenajare este strada Irlanda unde un careu este amenajat ca loc de joacă pentru copii, următorul ca spațiu de odihnă și recreere, toată strada având o concepție peisagistică unitară.
Publicat in Arhitectura
Timișoara în anii Marii Conflagrații Mondiale
01 Septembrie 2003
Progresul general al municipiului Timișoara și prosperitatea înregistrată de o parte importantă a populație în perioada interbelică vor fi simțitor afectate în timpul celei de a doua Mari Conflagrații Mondiale. Anul 1940, cu gravele pierderi teritoriale suferite de România, provoacă în rândul românilor timișorenilor adâncă mâhnire și permanentă contestare a nedreptăților impuse țării. La 3 septembrie 1940, o mare demonstrație populară organizată în centrul orașului, întrunește peste 10.000 de oameni care protestează împotriva Diktatului de la Viena.1 La 11 aprilie 1943 Sala Teatrului din Timișoara a fost neîncăpătoare pentru cei veniți să audieze o conferință a lui Sever Bocu, de fapt un act de protest împotriva cedării Ardealului de Nord.2 Intrarea României în Războiul Mondial (iunie 1941) aduce asupra populației orașului o serie de neajunsuri.
Publicat in Istoria orașului tău
Timișoara în anul 1898 - Litografie
01 Septembrie 2003
1. Strada 3 August 1919 care s-a mai numit Andrassy Ut cu frumoasa clădire de locuințe având intrarea pe Splaiul Coloniei. 2. Statuia Generalului Antoniu Scudier a fost ridicată în anul 1881 în fostul parc Scudier – actual Parc Central – a fost dărâmată în anul 1918 de către revoluționari. 3. Liceul Teoretic Sârbesc „Dositei Obradovici” a făcut parte în trecut, împreună cu biserică, din complexul Notre Dame din Iosefin.
Publicat in Istoria ilustrată a Timișoarei
Parcul de Tehnologia Informației Timișoara
01 Septembrie 2003
Parcul de Tehnologia Informației Timișoara va fi înființat în baza Legii nr.50 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr.14/2002 privind constituirea și funcționarea parcurilor științifice și tehnologice.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13640043