Premiu pentru portal
01 Septembrie 2003
In perioada 5-7 septembrie s-au desfășurat lucrările conferinței anuale a Asociației Naționale a Informaticienilor din Administrația Publică - ANIAP, tema acestui an fiind sistemele informatice integrate, componentele și securitatea acestora. Bazat pe modelul concursului Comunității Europene-European Golden Crest, ANIAP a oferit premiile concursului Comunitatea Virtuală, concurs de web-site-uri ale autorităților locale din România.

În cadrul acestui concurs, Primăria Municipiului Timișoara a participat cu portalul municipal www.primariatm.ro și a primit marele premiu “Comunitatea Virtuală 2003”.
Publicat in www.primariatm.ro
Acuzatii privind neaplicarea Legii nr. 38/2003
01 Septembrie 2003
În ultima perioadă au fost formulate diverse acuzații la adresa Primăriei Municipiului Timișoara referitor la organizarea și desfășurarea activității de taximetrie pe raza municipiului și neaplicarea Legii nr. 38/2003. În legătură cu toate acestea, precizăm următoarele:
- Primăria Municipiului Timișoara, încă din anul 2001, a elaborat un Regulament de desfășurare a activității de taximetrie pe raza municipiului Timișoara, regulament aprobat prin HCL nr. 167/2001.
- Prin Legea nr. 38/2003, privind activitatea de taximetrie se reglementează în plus față de HCL 167/2001, următoarele aspecte:
- Consiliul Local este obligat să stabilească culoarea autovehiculelor destinate transportului în regim de taxi pe raza municipiului Timișoara;
Publicat in Respectarea legii
Biroul Social de Autoadministrare - O inițiativă în sprijinul tinerilor dezinstituționalizați
01 Septembrie 2003
Hubert are aproape un anișor. E un copil vioi, curios și nerăbdător să cunoască lumea din jurul lui. Vesel și sănătos, acasă la el. Părinții lui nu au fost așa de norocoși ca el. Manuela și Robi, mama și tata lui Hubert sunt doi tineri proveniți din Casa de Copii. Din 2000, ei stau în Centrul social de locuințe protejate, de pe strada Polonă, fiind beneficiarii unui program finanțat de Uniunea Europeană. Alături de ei, mai locuiesc încă 11 tineri. În curând, încă 12 vor veni în Centru. Toți proveniți de la Casa Copilului.

Pentru sprijinirea integrării economice, sociale și educaționale a acestor tineri, și a altora ca ei, a fost amenajat un Birou social de autoadministrare a centrului, situat în strada Polonă nr. 2, bloc C5, ap. 10, care s-a deschis în data de 11 septembrie 2003. Acest birou are menirea să monitorizeze, să îndrume și să acompanieze tinerii dezinstituționalizați, beneficiari ai locuințelor sociale din strada Polonă.
Publicat in Social
Ce este Centrul Comunitar de Asistentã Socialã?
01 Septembrie 2003
Centrul Comunitar de Asistentă Socială Timisoara este un serviciu public cu personalitate juridică, aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timisoara. A fost înființat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr.4/29.01.2002. Centrul Comunitar de Asistentă Socială desfășoară activități de asistentă socială în municipiul Timisoara. Obiectivul de activitate al Centrul Comunitar de Asistentă Socială Timisoara îl constituie realizarea ansamblului de măsuri, programe, activități profesionale, servicii specializate de protejare a persoanelor, familiilor, grupurilor și comunităților cu probleme speciale aflate în dificultate și cu un grad de risc social, care nu au posibilitatea de a realiza prin mijloace proprii un mod normal și decent de viață.
Publicat in Social
Responsabilitatea Socialã a Companiilor
01 Septembrie 2003
Joi, 18 septembrie, în Sala de Marmură a Muzeului Banatului, 15 companii și-au dat întâlnire pentru a lansa un nou proiect: „Dezvoltarea unei Rețele privind Responsabilitatea Socială a Companiilor în București și Timișoara”. Alături de ele, reprezentanți ai instituțiilor publice locale și ai organizațiilor non – guvernamentale din Timișoara. Alături de ceilalți parteneri în program se află și Primăria Municipiului Timișoara.

Inițiativa de a forma acest parteneriat – de fapt, o rețea privind responsabilitatea socială a companiilor în România – este finanțată printr-un grant acordat de programul Matra al Ministerului Afacerilor Externe din Olanda și realizată de Fundația Rațiu România în cooperare cu European Knowledge Exchange Forum, din Olanda.
Publicat in Social
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13661797