Timișoara în timpul ocupației militare sovietice
01 Octombrie 2003
În septembrie 1944 orașul a fost apărat cu mari jertfe, de asalturile trupelor hitleriste. Sute de militari români au plătit cu viața libertatea Timișoarei. Dar, în vatra orașului, în cazărmi și în cele mai spațioase imobile se vor instala unitățile militare sovietice pentru aproape 14 ani (1944-1958). Sunt ani marcați de mari lipsuri materiale, de terorizarea fizică și psihică a populației, de umilire și frică, de anulare a drepturilor cetățenești. Încă din toamna anului 1944 se impune orașului un statut de ocupație militară. Deși guvernul României a precizat clar (29 septembrie 1944) raporturile dintre populație și unitățile sovietice, în realitate militarii sovietici au pătruns de nenumărate ori în casele locuitorilor și sub amenințarea armei, au luat importante bunuri materiale. Din magazinele particulare au luat mărfuri, produse alimentare, băuturi alcoolice etc.1 Ca oraș la granița de vest a țării, cu o numeroasă populație de origine etnică germană, ca oraș bine cunoscut prin tradiția democratică, Timișoara va suporta din plin metodele „puterii roșii” și consecințele ocupației sovietice.2
Publicat in Istoria orașului tău
Vizita ambasadorului Michael Guest la Primăria Timișoara
01 Octombrie 2003
Aflat în Timișoara pentru deschiderea anului universitar, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, la București, Excelența Sa, Michael Guest și-a prelungit cu încă o zi, vizita în orașul nostru pentru a se putea întâlni cu primarul Gheorghe Ciuhandu. „Am vrut să-l felicit pe domnul primar pentru treaba bună pe care o face”, a subliniat ambasadorul Michael Guest în declarația pe care a făcut-o după întâlnirea cu primarul Timișoarei.

De asemenea, ambasadorul Guest a afirmat că Timișoara se află pe primele locuri, în țară, la atragerea de investiții străine și a mulțumit pentru ospitalitatea pe care investitorii americani o găsesc în orașul nostru.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
O cãsãtorie la vârsta a treia
01 Octombrie 2003
Doi bătrâni de la Căminul de Pensionari și-au unit destinele

„Vreau să vă spun că numai împreună este modul cel mai bun de existență a doi oameni. Iar Vichente și Ecaterina vor să fie împreună. Cea mai tristă problemă a bătrâneții este singurătatea. Dar bătrânețea este doar o stare de spirit. Biologic poți fi în vârstă, dar spiritul poate să-ți rămână tânăr și să ai curajul să faci lucruri minunate.”
Publicat in Cotidian
Cooperare Internațională
01 Octombrie 2003
În data de 3 octombrie, viceprimarul Adrian Orza a participat la Ravena (Italia), la invitația Uniunii Naționale a Orașelor din Italia, la o conferință vizând extinderea Uniunii Europene. Au participat, atât reprezentanți ai țărilor membre ale Uniunii Europene, cât și reprezentanți ai țărilor candidate. Timișoara a fost singurul oraș din România invitat să participe.

Alături de viceprimarul Orza, au participat la conferință și reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara și ai Agenției de Dezvoltare. S-a constatat că există un mare interes atât al politicienilor, cât și al oamenilor de afaceri pentru România în general și Timișoara în particular. Italia este țara cu cei mai mulți investitori în Timișoara. Reprezentanții orașului nostru au pledat în favoarea venirii cât mai multor oameni de afaceri în Timișoara, prezentând cu această ocazie, modelul economic Timișoara.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
A fost votat în Consiliul Local proiectul privind
Incubatorul de afaceri ºi Centru de Transfer Tehnologic în domeniul software – Timiºoara

01 Octombrie 2003
În scopul sprijinirii, înființării și dezvoltării firmelor mici în domeniul software, prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 119/24.06.2003, Consiliul Local Timișoara a aprobat asocierea și Contractul de asociere în participațiune încheiat între Consiliul Local al Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Universitatea Politehnica Timișoara și IBD/GTZ – Programul Guvernului german de Ocupare a Forței de Muncă, în vederea realizării obiectivul „Incubatorul de afaceri și Centru de Transfer Tehnologic în domeniul software – Timișoara”. În ședința de Consiliu Local din 14 octombrie, primarul Gheorghe Ciuhandu a fost desemnat, printr-o nouă hotărâre, să reprezinte Consiliul Local Timișoara în Consiliul de Conducere al Asocierii.
Publicat in Consiliul Local Timișoara
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13763487