Guvernul Germaniei a acordat Timișoarei, un credit nerambursabil de 2,5 milioane de euro
01 Octombrie 2003
În data de 13.10.2003, primarul Gheorghe Ciuhandu și Heinz Peter Spanier de la Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare Economică al Guvernului Germaniei au pregătit documentele necesare pentru finanțarea Pieței de Gros, acestea urmând să fie semnate la începutul lunii noiembrie.

Este pentru prima dată că Ministerul German de Finanțe a renunțat la cerința KfW de a se furniza garanții guvernamentale din partea Guvernului României pentru acordarea creditului pentru implementarea acestui proiect. Acest lucru înseamnă că Institutul de Credit pentru Reconstrucție al Germaniei (KfW) va acorda direct, banii necesari proiectului – 2,5 milioane de euro - Primăriei Municipiului Timișoara. Este pentru prima oară când Institutul de Credit pentru Reconstrucție al Germaniei – care este de fapt, Banca de Reconstrucție și Dezvoltare a Germaniei acordă credibilitate unei municipalități și renunță la garanții guvernamentale.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Videoconferința internațională
01 Octombrie 2003
Videoconferința internațională pe tema legislației liberului acces la informațiile de interes public Primăria Timișoara a fost dată drept model.
Publicat in www.primariatm.ro
O nouă recunoaștere a eforturilor Primăriei din domeniul informatizării
01 Octombrie 2003
În cadrul Festivalului de Comunicare Digitală Internetics, la Categoria multimedia offline Primăria Municipiului Timișoara a obținut marele premiu la Aplicația info kiosk, cei mai amabili funcționari din lume. Acest concurs este destinat proiectelor românești de Internet și Intranet. Secțiunea la care a ieșit câștigătoare rețeaua de infochioscuri a municipalității timișorene, este dedicată acelor materiale multimedia care “trăiesc” în afara web-ului: CD-uri de prezentare, screen savere, e-carduri și aplicații info kiosk. Este un domeniu care, comparativ cu web-ul suferă de mai puține constrângeri tehnice și unde creativitatea poate împinge tehnologia la limită. Subcategoriile acestei secțiuni sunt:cd de prezentare | screen saver | e-card | aplicatii info kiosk.

Primăria Municipiului Timișoara a fost prima instituție din România care a introdus în anul 2000, primul infokiosk, urmând ca în anul 2001 să prima rețea de infokioskuri din țară.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Rezultate la Maraton
01 Octombrie 2003
Atletic Club Maraton a organizat în data de 19 octombrie 2003 în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara a patra ediție a maratonului timișorean. În cadrul acestei competiții au existat două probe: Maraton 42,195 km alergare și patine cu role (vârsta minimă 18 ani împliniți) și Semimaraton 21,0975 km alergare (vârsta minimă 16 ani împliniți).

S-au înscris pentru a lua startul concurenți din 12 țări, iar traseul a fost omologat de AIMS – Asociația Internațională a Maratoanelor Stradale. Anul viitor, startul maratonului se va da în 17 octombrie.
Publicat in Sport
Fundația „Pentru Voi”
01 Octombrie 2003
Furnizează servicii unui număr de 110 adulți cu dizabilități intelectuale, fiind singurul asemenea serviciu din Timișoara, destinat exclusiv adulților; pentru comparație, în Timișoara există cinci servicii diferite pentru copii cu dizabilități intelectuale, de care beneficiază aproximativ 600 de copii.

Aceeași situație se regăsește și la nivel național - serviciile inclusive au fost dezvoltate în special pentru copii; adulții cu dizabilități intelectuale au fost neglijați, ei sunt discriminați, atât economic cât și social, fără nici o șansă de a se integra în societate, iar unul din motive este lipsa serviciilor adecvate.
Publicat in Social
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13656852