Casa Faenza - O poveste adevãratã
01 Noiembrie 2003
„E.M. este o fetiță în vârstă de cinci ani, bolnavă de autism. Povestea ei este destul de tristă, dar nu mai are rost să amintesc ceea ce a fost. Ea frecventează centrul „Casa Faenza”de un an. Este o fetiță micuță și foarte energică, cu ochi negri și expresivi. Acum este un copil fericit – cu doi părinți extraordinari, care se implică foarte mult în programul de recuperare al copilului. După un an de muncă – rezultatele au început să apară. Poate ceea ce pentru o persoană care nu cunoaște ce înseamnă un copil cu autism, un gest mărunt al copilului nu înseamnă nimic, pentru noi înseamnă totul.

De curând a început să facă multe lucruri care ne surprind și pe noi. Din fetița care nu știa mai nimic în urmă cu un an, acum știe să asculte ceea ce i se spune și chiar să facă ceea ce i se cere. ªtie când sunt supărată pe ea și știe când este momentul potrivit pentru a-mi da un pupic în semn de „îmi pare rău”.
Publicat in Social
Acordarea de subvenþii
Pentru energia termicã la Cãminele Studenþeºti

01 Noiembrie 2003
S-a aprobat o Hotărâre de Consiliu Local prin care se avizează de principiu cererea Ministerului Educației Cercetării și Tineretului, pentru acordarea subvențiilor la energia termică furnizată în Căminele Studențești din Timișoara, în regim de consum casnic. Această hotărâre a fost transmisă Prefecturii Județului Timiș în vederea inițierii unei hotărâri de guvern pentru stabilirea surselor de finanțare și pentru aprobarea subvenționării energiei termice la căminele studențești în regim de consum casnic.

Menționăm că Timișoara este singurul centru universitar din țară pentru care Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului a solicitat Consiliului Local aprobarea furnizării în regim casnic a energiei termice la căminele studențești.
Publicat in Cotidian
Completare
01 Noiembrie 2003
Sistemul de taxare se aplică în Timișoara, prin operatorul S.C. Administrarea Domeniului Public S.A. Timisoara – deținător al licenței TELPARK - în zone delimitate prin indicatoare de circulație “ ZONà DE STAÞIONARE LIMITATÔ cu text adițional (vezi foto). În interiorul zonelor de aplicare a sistemului de taxare, staționarea și parcarea în zilele lucrătoare în intervalul orar 08 - 17 este permisă numai în locurile de staționare și parcare semnalizate cu unul din indicatoarele de circulație de tipul celui prezentat în foto nr. 2. Staționarea și parcarea autovehiculelor în aceste locurile este permisă numai cu tichete sau abonamente cumpărate anticipat și expuse la loc vizibil în interiorul autovehiculului, conform instrucțiunilor de folosire a tichetelor și abonamentelor, tipărite pe acestea.
Publicat in Util
Organigrama Primariei
01 Noiembrie 2003
În Primăria Municipiului Timișoara există 453 de posturi. Dintre acestea 3 sunt de demnitate publică, adică cel al primarului și a celor doi viceprimari. De asemenea, din cele 453 de posturi, 44 reprezintă funcții publice de conducere, iar 344 funcții publice de execuție. Patru posturi sunt ocupate de personal contractual de conducere, iar 58, personal contractual de execuție. Programul de lucru cu publicul al Primăriei Timișoara este de luni până vineri între 8,00 și 12,00 și marți și joi și între 15,00 – 17,00.

Primarul îndeplinește o funcție de autoritate publică. El este șeful administrației publice locale și al aparatului propriu de specialitate al autorităților administrației publice locale, pe care îl conduce și îl controlează. Primarul emite dispoziții. Conform legii, primarul deleagă o parte din atribuțiile sale celor doi viceprimari.
Publicat in Edilitar
Premii în bani pentru cei eminenþi
01 Noiembrie 2003
S-a aprobat propunerea primarului Gheorghe Ciuhandu privind participarea Consiliului Local Timișoara în calitate de co-organizator la festivitatea de premiere a elevilor care au obținut performanțe deosebite la faza națională a olimpiadelor școlare în anul școlar 2002 – 2003 și a profesorilor care au pregătit acești olimpici, în acest sens alocându-se suma de 100.000.000 lei de la bugetul local

De asemenea, ca urmare a aceleași propuneri, Consiliului Local Timișoara va participa în calitate de co-organizator al festivității de premiere a studenților eminenți din facultățile timișorene, cu suma de 100.000.000 lei .
Publicat in Cotidian
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13773261