Organigrama primãriei
01 Noiembrie 2003
Consiliul local - Primar
A. Secretar
I. Serviciul Administrativ Fond funciar II. Serviciul Juridic
1. Biroul Contencios
III. Serviciul Stare civilă
IV. Serviciul Autoritate tutelară
V. Serviciul Administrație locală
1. Biroul Analiză elaborare documente Consiliul Local
Publicat in Edilitar
Consilul Local Timișoara a aprobat propunerea conducerii Primãriei privind,
Regulamentul orientativ de funcþionare al Consiliilor Consultative de Cartier

01 Noiembrie 2003
Pentru a veni în sprijinul Consiliului Local al Municipiului Timișoara și a serviciilor din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara cu informații privitoare la problemele apărute în fiecare zonă a orașului și cu soluțiile propuse de cetățeni se impune constituirea Consiliilor Consultative de Cartier. Municipiul Timișoara are 39 de cartiere. Fiecare cartier va fi reprezentat de un Consiliu Consultativ de Cartier.

Acestea au avea ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă zonele din cartierele Timișoarei, stabilirea priorităților în rezolvarea acestor probleme (care sunt problemele cele mai importante și cele mai urgente din punctul de vedere al locuitorilor) și promovarea spre Consiliul Local al Municipiului Timișoara a soluțiilor propuse de cetățenii fiecărei zone. Activitatea în cadrul Consiliului Consultativ de Cartier este voluntară, constă în întâlniri lunare sau trimestriale pentru analiza problemelor și propunerilor precum și participarea la ședințele Consiliului Local în care se dezbat problemele ridicate de cetățenii din diferite zone și se adoptă hotărâri pentru rezolvarea lor.
Publicat in Consiliul Local Timișoara
Timișoara în timpul ocupației militare sovietice
01 Noiembrie 2003
Perioada celor aproape 14 ani de ocupație sovietică se identifică în evoluția istorică a Timișoarei, ca a țării întregi, cu aplicarea metodelor staliniste ale „luptei de clasă”, cu un intens proces de sovietizare, cu terorizarea brutală a locuitorilor și reducerea considerabilă a nivelului de trai prin sistemul raționalizării (cartelelor) bunurilor de consum. Măsurile represive extrem de violente din acești ani, gravele lipsuri materiale, arestările și deportările sistematice, nesiguranța persoanei au generat o adevărată psihoză și au comprimat preocupările majorității populației doar la nevoia de supraviețuire. Totuși, manifestările de rezistență față de regimul comunist totalitar și ocupația militară străină nu au lipsit. În general, nu au cuprins un număr mare de locuitori, dar frecvența acestor acțiuni demonstrează, prin ecoul avut în rândul populației, că la Timișoara spiritul democratic era prezent în conștiința oamenilor.1 Cu toată amploarea măsurilor represive și de libertate nu au putut fi înăbușite. Ne vom limita doar la câteva exemple semnificative.
Publicat in Istoria orașului tău
Cereri și declarații
01 Noiembrie 2003
Pe site-ul Primăriei (www.primariatm.ro), la aplicația Impozite și taxe/Cereri și declarații, pot fi copiate - prin download - sau pot fi scoase la imprimanta direct de pe Internet diferite declarații, necesare atât persoanelor fizice cât și celor juridice.

Declarațiile de impunere pentru impozite și taxe locale - Persoane Fizice Termenul de depunere a declarațiilor speciale pentru impozitele și taxele locale, persoane fizice este de până la: 15.decembrie.2002???????. Depunerea formularelor se face la camera 131 - Serviciul de impozite si taxe, Persoane Juridice.
Publicat in Util
Regulamentul de funcþionare al sistemului de parcare a autovehiculelor în sistem TELPARK
01 Noiembrie 2003
Consiliul Local Timișoara a aprobat un nou Regulament de funcționare a sistemului de parcare a autovehiculelor în sistem TELPARK, la propunerile cetățenilor și a consilierilor locali. Astfel, tichetele vor fi puse în vânzare în trei variante și asigură drept de staționare și parcare după cum urmează:<

Tichet „ÎNTREG” (fond albastru): în zona tarifară I (1 oră), zona tarifară II (2 ore) și zona tarifară III (4 ore).
Publicat in Util
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13677898