Cooperare Internațională
01 Decembrie 2003
La sfârșitul lunii noiembrie 2003, primarul Gheorghe Ciuhandu a participat la Porto, în Portugalia la conferința anuală a Asociației Orașelor Mari din Europa (Eurocities).
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Bani pentru Spitalul Clinic Municipal
01 Decembrie 2003
În contextul unei propuneri, primită din partea Inter-Medico-GmbH, primarul municipiului Timisoara s-a întâlnit, în data 5 decembrie cu dr. Ovidiu Brânzan, ministrul sănătății, Andre M. Koll, director în cadrul firmei Inter-Medico GmbH și prof. dr. Dan V. Poenaru.

Reprezentanții firmei germane au propus realizarea unui parteneriat public - privat care să realizeze finanțarea, construcția și echiparea completă, "la cheie", a Spitalului Clinic Municipal. Valoarea investiției propuse este de aproximativ 45 - 63 milioane de euro pe o perioada de maximum 25 de ani.
Publicat in Finanțe
Semnarea Contractului de împrumut dintre Aquatim ºi BERD
Împrumutul este garantat de Primãria Timiºoara

01 Decembrie 2003
În data de 10 decembrie 2003, a avut loc semnarea Contractului de împrumut convenit între R.A. Apă Canal AQUATIM Timișoara și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, precum și a Contractului de garanție și asistență la proiect dintre Primăria Municipiului Timișoara și aceeași instituție financiară europeană.

Împrumutul, acordat pe o perioadă de 15 ani, este, așadar, garantat de Primăria Municipiului Timișoara și contribuie la cofinanțarea proiectului ISPA. Acest proiect se referă la Reabilitarea tehnologiei de epurare a apei reziduale și îmbunătățirea canalizării pentru populația orașului Timișoara” (Măsura ISPA nr. 2000/RO/16/P/PE/004). Măsura în cauză cuprinde trei componente majore, și anume:
Publicat in Finanțe
Timișoara. Populația orașului în curgerea anilor
01 Decembrie 2003
Poziția geografică a vetrei pe care s-a dezvoltat orașul Timișoara, aproape în centrul unei zone delimitate de trei artere importante de circulație (Mureș, Tisa, Dunăre), fertilitatea Câmpiei bănățene, luncile și mlaștinile întinse din preajmă au oferit, încă din vechime, condiții favorabile de hrană și viețuire a oamenilor. Descoperirile arheologice, diversitatea tipologică a obiectelor scoase la lumină în cartierele orașului atestă existența unei populații de agricultori și meșteșugari chiar înaintea erei creștine. O populație sedentară, pașnică, ruralizată, producătoare de bunuri agricole și meșteșugărești dăinuie în vatra actualului oraș pe tot parcursul mileniului I d. Hr. Izvoarele documentare, puține câte s-au păstrat, nu îngăduie o evaluare cantitativă și o delimitare precisă a structurii sale etnice. Era, cu siguranță, o populație autohtonă, lângă care s-au stabilit în cursul timpului numeroase elemente alogene. Având în vedere că documentele medievale din primele secole ale mileniului II d. Hr.
Publicat in Istoria orașului tău
Vânzarea spațiilor cu altă destinație
01 Decembrie 2003
Primăria continuă politica de vânzare a acestor spații la prețul de piață

Până în luna noiembrie a acestui an, Comisia de negociere, înființată în martie 2003, în baza Legii nr. 550/2002 privind vânzarea spațiilor cu altă destinație decât cea de locuit, a vândut 155 de spații. Suma obținută din vânzarea acestor spații este de 180,9 miliarde de lei obținându-se, în urma negocierilor, 13 miliarde de lei în plus față de valoarea la care aceste spații au fost evaluate (167,9 miliarde lei).

Există 388 de spații care urmează să fie vândute, din care 344 au fost evaluate la suma de 7.801.500 de euro.
Publicat in Finanțe
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13640303