Ajutor cu o singură apăsare pe buton
01 Decembrie 2003
Viceprimarul Adrian Orza intenționează să introducă, persoanelor aflate în programul de îngrijire la domiciliu al Primăriei, un sistem de monitorizare la domiciliu al acestora (telealarmă).

Acest sistem constă dintr-o brățară purtată la încheietura mânii de către vârstnici. În caz că o situație de urgență apare: medicală, un accident – iar persoana în cauză nu poate ajunge la telefon, printr-o simplă apăsare a butonului brățării, Serviciul pentru Protecție Socială – Comunitară este imediat anunțat. În acest fel, în cel mai scurt timp, o persoană se poate deplasa la domiciliul persoanei în vârstă, pentru a-i acorda ajutorul necesar.
Publicat in Social
969 – Call Center
01 Decembrie 2003
Lansat la finalul lunii noiembrie, Call Center-ul Primăriei Timișoara a înregistrat deja un număr mare de apeluri telefonice.

Astfel, în perioada 25 noiembrie – 28 noiembrie s-au înregistrat 500 de apeluri telefonice, iar în perioada imediat următoare (1 – 5 decembrie), 428 de apeluri.

Asta înseamnă că în doar câteva zile aproape 1.000 de cetățeni au fost scutiți de un drum la Primărie, putând să afle informațiile de care au avut nevoie doar formând 969.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Corpul Gardienilor Publici
01 Decembrie 2003
Înființat în anul 1994, conform Legii 26/1993 și a Hotărârii de Guvern nr. 518/1993, Corpul Gardienilor Publici este o instituție publică prestatoare de servicii de pază și ordine publică, precum și de transport de valori. Aceste servicii se realizează doar în urma unor contracte încheiate cu cei interesați, contra cost, Corpul Gardienilor Publici fiind o instituție care se autofinanțează. În Timișoara, există aproximativ 40 de firme de pază care oferă servicii similare Gardienilor Publici.

Atribuțiile gardienilor publici variază în funcție de contractul încheiat și cu cerințele celui care încheie contractul.
Publicat in Societate civilă
Campania pentru reforma politicã
01 Decembrie 2003
In Timișoara există un număr mare de organizații neguvernamentale, multe dintre ele active, care desfășoară activități în domenii precum asistența socială, ecologia, drepturile omului, promovarea intereselor profesionale și de grup, filantropie-voluntariat și dezvoltare economică. Un număr mai mic de organizații si-a ales să activeze într-un domeniu special care se leagă de idealurile Revoluției din 1989: democrație și participare civică.

Printre acestea se numără și Asociația Pro Democrația (APD) care își desfășoară activitatea în Timișoara prin intermediul Clubului sau local APD - Timișoara înființat încă din anul 1990. APD este o organizație neguvernamentala, non-profit și nepartizană din punct de vedere politic.
Publicat in Societate civilă
Pe scurt
01 Decembrie 2003
Noi rețele de gaze naturale - Se vor executa următoarele categorii de lucrări: extinderea rețelei de distribuție gaze naturale de presiune redusă din P-ta Badea Cârțan spre zona Abrud - Detunata; extinderea rețelei de distribuție gaze naturale de presiune redusă pe toate străzile din zonă și interconectarea cu rețeaua existentă pe unele tronsoane ale acestor străzi. Studiul de fezabilitate pentru execuția acestei investiții a fost aprobata prin HCL 359/10.12.2002. In luna noiembrie 2003 s-a organizat selecția de oferte pentru întocmirea proiectului tehnic și a Caietului de sarcini, urmând ca la începutul lunii decembrie să se încheie contractul de achiziție pentru această documentație. In cursul lunii martie a anului 2004 vor demara formalitățile prevăzute de legislația în vigoare privind organizarea licitației pentru execuția lucrărilor. La finalizarea acestei investiții va exista posibilitatea racordării la rețeaua de gaze naturale pentru: aproximativ 360 de apartamente la bloc, 100 de apartamente în case și pentru instituțiile și societățile comerciale în zonă.
Publicat in Cotidian
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13640191