Presa se implică!
01 Ianuarie 2004
De foarte multe ori presa este acuzată că vrea doar senzațional. Cotidianul Jurnal bănățean a demonstrat timișorenilor că lucrurile nu stau chiar așa și a organizat un forum cu tema “Sindicaliști vs. parlamentari”. Acest lucru dovedește că uneori presa se implică activ în viața societății, că încearcă să găsească soluții.

Câmpul de bătălie: Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara, joi, 22 ianuarie.

Taberele beligerante: cinci parlamentari de Timiș puși față în față cu liderii principalelor sindicate timișene.
Publicat in Societate civilă
Pentru modernizarea parcărilor din Timișoara Telpark investește peste șase miliarde de lei
01 Ianuarie 2004
Timișoara este un oraș care a făcut pionierat în implementarea sistemelor de parcare. În 1998, când SC „Administrarea Domeniului Public” SA (ADP) a lansat sistemul Telpark, în toate localitățile mari din România se parca haotic, iar în numeroase cazuri mașinile staționate neregulamentar produceau blocaje rutiere. Reglementarea modului de parcare a dus rezolvarea problemelor create de aglomerație și a blocaje. Prin urmare, rând pe rând, după modelul Timișoarei, orașele importante au apelat la un sistem sau altul, astfel încât acum parcarea să se poată face în mod civilizat.
Publicat in Servicii publice
Consilii Consultative de Cartier
Primele organisme de acest tip din Timișoara și din România: în Ciarda Roșie și în Freidorf

01 Ianuarie 2004
În data de 15 ianuarie 2004, la școala generală din Ciarda Roșie a luat ființă primul Consiliu Consultativ de Cartier din Timișoara și din România.

Grupul de inițiativă, care a stat la baza formării Consiliului Consultativ din Ciarda Roșie s-a întâlnit pe data de 13 decembrie și a fost format din 15 persoane.
Publicat in Democrație participativă
Aducerea la cunoștință publică a actelor emise de Consiliul Local al Municipiului Timișoara
01 Ianuarie 2004
În activitatea sa și pentru realizarea atribuțiilor conferite de lege, Consiliul Local – autoritate deli­berativă a administrației publice locale - emite hotărâri. Conform prevederilor Legii nr. 215/2001 a administrației publice locale, aducerea la cunoștință publică a actelor emise de Consiliul Local se realizează prin grija Secretarului Municipiului Timișoara. În termen de 3 zile de la adoptare, hotărârile Consiliului Local se comunică prefectului și primarului.

Hotărârile cu caracter normativ devin obligatorii și produc efecte de la data aducerii lor la cunoștință publică, iar cele individuale de la data comunicării.
Publicat in Consiliul Local Timișoara
Compania locală de termoficare COLTERM SA la început de drum
01 Ianuarie 2004
În toamna anului 2002 Sucursala Termoelectrica Timișoara a fost transferată în subordinea Consiliului Local, devenind SC TERMOCET SA.
Publicat in Consiliul Local Timișoara
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13759631