Preluarea dosarelor pentru
Acordarea certificatului de înregistrare a vehiculelor care circulă ocazional pe drumurile publice

01 Ianuarie 2004
Începând cu data de 12.01.2004 Primăria Municipiului Timișoara a demarat preluarea dosarelor cu actele necesare în vederea obținerii certificatului de înregistrare a vehiculelor care circulă ocazional pe drumurile publice pentru care nu există obligativitatea înmatriculării. În conformitate cu prevederile art. 14 din OUG nr. 195/2002 privind cir­culația pe drumurile publice, Consiliul Local al Municipiului Timișoara a promovat Hotărârea de Consiliu Local nr. 250/2003, care reglementează înregistrarea acestor vehicule.
Publicat in Util
Extinderea rețelei de canalizare în cartierele Plopi și Kuntz
01 Ianuarie 2004
Primăria Municipiului Timișoara a prevăzut pentru anul 2004 sumele care vor fi alocate din bugetul local pentru întocmirea documentației tehnice necesare extinderii rețelei de canalizare în cartierele Plopi și Kuntz. Pentru planificarea acestor lucrări au fost luate în considerare atât numeroasele solicitări venite din partea cetățenilor din aceste cartiere, privind necesitatea extinderii rețelei de canalizare, cât și problemele cauzate de apele pluviale în exces care provoacă uneori inundarea unor locuințe și proprietăți din aceste zone.

În cursul anului 2004 vor fi întocmite studiile de fezabilitate care vor stabili soluțiile tehnice necesare realizării acestor investiții. La întocmirea acestor studii se va avea în vedere situația mai specială din cele două cartiere, știut fiind faptul că execuția unei rețele de canal cu evacuare gravitațională nu este posibilă datorită cotei inferioare a terenului din aceste cartiere față de cota rețelei de canal existente în zonă.
Publicat in Edilitar
Iluminat stradal la standarde europene
01 Ianuarie 2004
Iluminatul public este o componentă importantă a confortului urban contribuind esențial la creșterea siguranței persoanelor și secu­ritatea traficului rutier pe timpul nopții. În pe­rioada 2000 – 2003 Primăria Municipiului Ti­mișoara a realizat reabilitarea iluminatului public pe principalele artere ale municipiului nostru asi­gurând un iluminat la nivelul standardelor eu­ropene. În anul 2004 se va continua efortul de rea­bilitare a iluminatului public, dar se vor avea în vedere zonele dintre blocuri și cartierele măr­ginașe.
Publicat in Edilitar
Îmbunătățirea sistemului de canalizare
01 Ianuarie 2004
Anul care tocmai a început aduce în atenția municipalității timișorene, pe lângă multe alte aspecte legate de modernizarea Timișoarei și necesitatea îmbunătățirii sistemului de canalizare. Este bine știut că asigurarea unui aspect urban – incluzând aici crearea de parcuri și zone verzi, de trotuare și drumuri moderne – este strâns legată de existența unei rețele de canalizare adecvată.

În prezent, sistemul de canalizare existent în Timișoara deservește doar 70 % din populația rezidentă. Zonele defavorizate din acest punct de vedere sunt în special cartierele mărginașe, unde, nu de puține ori, lipsa canalizării și acumularea de ape pluviale în exces au dus la inundarea unor locuințe și proprietăți.

O șansă pentru aceste cartiere o constituie atragerea de către municipalitate, prin intermediul RA Aquatim, a unor fonduri nerambursabile europene prin proiectul ISPA ce prevede „reabilitarea tehnologiei de epurare a apei reziduale și îmbunătățirea canalizării” în municipiul nostru. În acest sens a fost semnat contractul de împrumut în valoare de 11,5 mil. euro, între RA Aquatim și BERD, împrumut garantat de municipalitatea timișoreană.
Publicat in În loc de editorial
Elaborarea de noi proiecte Cetățenii sunt rugați să trimită sugestii
01 Ianuarie 2004
Trei noi proiecte de hotărâre au fost elaborate recent la nivelul Primăriei Timișoara, urmând a fi discutate de către consilierii municipali. Este vorba despre următoarele proiecte :

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea de abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun în municipiul Timișoara, pentru luna februarie 2004, unui număr de 3461 persoane cu handicap accentuat, grav, și asistenții personali ai acestora
Publicat in Edilitar
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651008