Șoseaua de centură a Timișoarei
01 Martie 2004
Realizarea șoselei de centură a orașului e concepută pe trei tron­soane distincte, care se află în di­ferite stadii de proiectare și de execuție. Deoarece ea va fi in­clu­să în sistemul de transport pa­­neu­ropean trebuie să respecte reglementările europene în do­meniu. Astfel, șoseaua de cen­tu­ră a Timișoarei este concepută pen­tru viteza de 110 km/h și va avea profil de au­to­stradă. Asta în­­seamnă că pe am­bele părți vor fi prevăzute spații verzi, iar pe o dis­tanță de 100 de metri din axul șoselei nu este per­mis să se construiască nimic. În pri­ma etapă, șoseaua de centură va avea doar două benzi, urmând ca, în funcție de finan­țarea pe care o vom obține, lucra­rea să se ex­tin­dă.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Descentralizarea administrației locale
01 Martie 2004
Structura administrativă a României, pe plan național, regional și local trece, din 90 încoace, printr-un proces de reformă, care pare că nu se mai finalizează. Procesul de tranziție de la centralismul excesiv, din perioada comunistă, spre autonomia locală este în plină desfășurare.

Cred că orașele trebuie să fie elementele esențiale ale dezvoltării economico-sociale atât la nivel regional și local cât și la nivel național. Dar fără o descentralizare reală nu putem vorbi de o dezvoltare reală a comunităților locale. Fiecare comunitate trebuie să-și asume responsabilitatea pentru propria bunăstare economică și socială. Pentru probleme specifice, fiecare comunitate are nevoie de propriile sale soluții. Nu există rețete care să se poată aplica în mod universal.

În acest context, promovarea economică a localității trebuie să constituie preocuparea prioritară a administrației publice locale. Pentru ca o comunitate să își dezvolte cu succes economia, utilizând totodată eficient resursele financiare disponibile și care de multe ori sunt limitate, aceasta trebuie să aibă propria sa viziune, propria sa strategie de dezvoltare, care să ducă la îndeplinirea acestei viziuni.
Publicat in În loc de editorial
Teren pentru construirea unei biserici ortodoxe ucrainene În maxim 12 luni trebuie să înceapă construcția
01 Martie 2004
Parohia Ortodoxă Ucraineană Timișoara a înaintat Primăriei o adresă prin care solicită atribuirea în folosință gratuită a unui teren cu suprafața de 2.500 – 3.000 de metri pătrați, în Timișoara, pentru construirea unei biserici ortodoxe ucrainene, case parohiale și case culturale.

Astfel că, în ședința Consiliului Local Timișoara s-a aprobat această cerere, atribuindu-se în folosință gratuită pe o perioadă de 49 de ani, Parohiei Ortodoxe Ucrainene Timișoara, un teren în suprafață totală de 1818 mp, situat în Timișoara, str. Lidia nr. 3/c și str. Macedonski nr. 21 și nr. 23, proprietatea Primăriei Municipiului Timișoara, în vederea construirii unei biserici ortodoxe ucrainene, case parohiale și case culturale. Devierea eventualelor rețele de utilități situate pe teren revin în sarcina Parohiei Ortodoxe Ucrainene Timișoara.
Publicat in Consiliul Local Timișoara
Noi posturi de infirmiere Pentru îngrijire la domiciliu
01 Martie 2004
Consiliu Local Timișoara, la propunerea executivului Primăriei, a aprobat Organigrama și statul de funcții la serviciul public Centrul Comunitar de Asistență Socială, una dintre modificări fiind suplimentarea cu patru posturi de infirmiere a organigramei la Serviciul pentru Protecție Socială Comunitară. Unul dintre obiectele de activitate ale serviciului este îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice. Din dorința de a extinde acest serviciu s-a luat hotărârea de a introduce noi posturi, ținând cont de faptul că tot mai multe persoane vârstnice, fără susținători legali solicită îngrijire la domiciliu.
Publicat in Consiliul Local Timișoara
Lucrări executate din fondul de rulment
01 Martie 2004
În 2003 Primăria Muni­cipiului Timișoara a executat lucrări de drumuri din fonduri obținute prin vânzarea de obligațiuni municipale. Deoa­rece aceste fonduri nu au fost epui­­zate a fost necesară transfe­ra­rea acestei sume de 68.326.178.000 lei în fondul de rul­ment.

Având în vedere aceste lucruri precum și necesitatea continuării și finalizării lucrărilor de drumuri, s-a aprobat finan­țarea execuției următoarelor lucrări din fondul de rulment:
Publicat in Consiliul Local Timișoara
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13758909