Reorganizarea Centrului de Tranzit pentru Minori „Sf. Nicolae”
01 Aprilie 2004
Centrul de Tranzit pentru Mi­nori „Sf. Nicolae” se va muta în acest an, în casă nouă.

În momentul de față se lucrează la proiectul tehnic al lucrărilor de amenajare a noului Centru de Tranzit pentru Minori „Sf. Nicolae”, de pe strada Pla­ta­nilor nr. 2.

Până acum s-a executat ex­pertiza tehnică a clădirii pentru a vedea dacă este posibilă man­sar­darea imobilului, în luna iunie va avea loc selecția executantului lucrărilor, urmând demararea lucrărilor.
Publicat in Societate civilă
Consiliul Seniorilor – proiecte pentru comunitate
01 Aprilie 2004
La întâlnirea din plen care a avut loc în 22 aprilie în Sala de Consiliu a Primăriei, în prezența viceprimarului Adrian Orza, consilierii seniori și-au prezentat proiectele pe care le au în această lună, în derulare.

Astfel, Comisia Memorie Colectivă, Tradiții și Estetica Orașului va organiza, în cadrul proiectului „Timișoara – Mica Vienă” (amănunte în pagina 16), o expoziție de fotografii vechi despre Timișoara, împreună cu Octavian Leșcu. Expoziția se va numi „Timișoara, memoria fotografiei, nostalgii, drumul permanentei dezvoltări” și va avea loc în perioada 7 – 9 mai, cuprinzând exponate din colecția personală a lui Octavian Leșcu.
Publicat in Edilitar
Cartierul Elisabetin
01 Aprilie 2004
Cartierul Eliabetin de azi a luat ființă în anul 1718, cu denumirea de „MAIERELE ROMÂNE”, iar în anul 1744 este re­cunoscut oficial de cartier se­parat și i se acordă administrație proprie. Denumirea îi vine de la faptul că majoritatea locuitorilor erau români și se ocupau de grădinărit, iar alții lucrau în construcții, Cartierul având vaste terenuri virane și spații libere s-a dezvoltat foarte rapid. Cartierul Maierele Române era împărțit în două părți distincte, partea de est formează Maierele Valahe cu construcții mai mici, dar rețeaua stradală mai ordonată în planul urbanistic. Partea a doua ur­banistică situată în nord-vest a cartierului purta denumirea Maierele Germane.
Publicat in Istoria orașului tău
Timișoara în anul 1914 – CETATE
01 Aprilie 2004
În decursul timpului, actuala Piața Victoriei, mai cunoscută sub numele de Piața Operei a avut mai multe denumiri: Bulevardul 30 Decembrie, Bulevardul Regele Ferdinand, Ferencz Jozsef Ut., Frans Josef Strasse și Lloyd Sor. În prim-planul imaginii ne delectează masivul “Palat Lloyd” proiectat de arhitectul Lipot Baumhoren și construit între anii 1910-1912 avându-l colaborator pe Arnold Merbi.

În acest palat au funcționat Bursa de Mărfuri și Bursa Agricolă, Uniunea Comercianților, Societatea și Clubul Lloyd, la parter, în spațiul actualului Restaurant Lloyd, funcționând Cafeneaua și Restaurantul Lloyd. Astazi, în acest palat funcționează Rectoratul Universității “Politehnica” din Timișoara.
Publicat in Istoria ilustrată a Timișoarei
Secțiunea Informații Utile
01 Aprilie 2004
Una din cele mai citite secțiuni de pe Portalul Primăriei Timișoara este secțiunea, numită generic, Informații utile. În această secțiune se găsesc informații de interes general, cum ar fi: numerele de telefon ale unor servicii publice, scurte informații despre mass-media locală sau informații despre sistemul de parcare telpark, informații turistice, cum ar fi: adrese, imagini și localizarea pe hartă a unor obiective (instituții publice, bănci, locuri de divertisment, hoteluri etc.), precum și informații actuale, cum ar fi timpul probabil.
Publicat in www.primariatm.ro
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13666931