Modernizarea liniei de tramvai
01 Mai 2004
În momentul de față, în Timișoara se desfășoară cel mai mare program de modernizare al infrastructurii de transport public din istoria orașului nostru, domeniu în care timp de zeci de ani nu s-a făcut nimic. Primăria Timișoara a demarat lucrările de modernizare a liniei de tramvai în 2002. Pentru acest proiect, care include refacerea infrastructurii liniei de tramvai pentru 40 de kilometri, s-au investit 21 de milioane de dolari de la Banca Europeană de Investiții și 29 de milioane de dolari din surse proprii. Prin surse proprii de la bugetul local, în zonele vizate se realizează și ample lucrările rutiere care, constau în amenajarea străzilor între marginea platformei liniilor de tramvai și fronturile clădite, lucrări de iluminat stradal, refacerea rețelelor de joasă tensiune de distribuție ce deservesc consumatorii, refacerea rețelelor de gospodărire subterană, lucrări de semaforizare.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Veniți la vot!
01 Mai 2004
Pe 6 iunie 2004 vor avea loc alegerile lo­cale, moment în care ne vom alege primarul, consilierii locali și pe cei județeni. Adică, pe oamenii care vor fi responsabili de viitorul orașului și a județului nostru pentru următorii patru ani.

În 1997, țările membre ale Uniunii Eu­ropene votau Tratatul de la Amsterdam care cuprinde drepturile cetățenilor din Uniunea Europeană. Cu toții sperăm că până la alegerile de peste patru ani, România va fi parte a Uniunii Europene. Unul dintre drepturile consfințite prin actul semnat la Amsterdam este și „dreptul cetățenilor uniunii la o bună administrație”. Nu putem, însă, să vorbim de un act administrativ corect și în favoarea ce­tățeanului, dacă cetățenii nu se implică în viața comunității lor. De-a lungul man­datului meu, m-am străduit să introduc noi modalități prin care timișorenii să se poată implica în viața orașului lor. Am să dau doar un exemplu: Consiliile Consultative de Cartier.

Am introdus aceste instrumente de „democrație participativă”, pentru că, eu cred cu tărie că spiritul civic trebuie să se manifeste zi de zi și nu doar o dată la patru ani. Dar, o dată la patru ani, avem obligația de a merge și a hotărî, în fața urnelor de vot, destinul comunității în care trăim, pentru următoarea legislatură. Este dreptul și obligația noastră!
Publicat in În loc de editorial
Criterii suplimentare Pentru aplicarea Legii 15/2003
01 Mai 2004
In ședința Consiliului Local Timisoara din data de 27.04.2004 au fost stabilite criteriile suplimentare de departajare pentru aplicarea Legii 15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală.

Conform prevederilor acestei legi, tinerilor între 18 și 35 de ani li se vor atribui, la cerere, suprafețe de 250 - 500 metri pătrați de teren aflat în domeniul privat al unităților administrativ - teritoriale, pentru construirea unei locuințe proprietate personală.
Publicat in Consiliul Local Timișoara
Noi denumiri de străzi În zona Cetate și Ronaț
01 Mai 2004
S-a stabilit denumirea corectă pentru străzile din Zona Cetate și Zona Ronaț, din municipiului Timișoara, astfel: Tronsonul I – strada SERGENT CONSTANTIN MUȘAT – stradă aflată în con­tinuarea str. V. Alecsandri, după Piața Unirii;
Tronsonul II – strada C.A. ROSETTI – cuprinsă între străzile Ciocârliei și Roșiori. Costurile aferente schim­bării cărților de identitate sau a documentelor de identitate rezultate în urma prezentei modificări, se suportă de la bugetul local, conform legii.
Publicat in Consiliul Local Timișoara
Teren pentru construirea de locuințe în baza Legii 15/2003 În zona Ovidiu Balea
01 Mai 2004
S-a aprobat atribuirea în folosință gratuită pe durata existenței locuințelor a 320 de parcele cu suprafața de 264 metri pătrați fiecare, în zona Ovidiu Balea, pentru construirea de locuințe în baza Legii nr.15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală.

Parcelele care se atribuie în folosință gratuită sunt cuprinse în terenul înscris în C.F. nr. 135381, cu numerele cadastrale Ps 618, Ps 619, Ps 621, Ps 622, Ps 626, A 627, Ps 659, Ps 660, A 641, A 643, A 647, A 651, A 654, a 658, A 663, A 66, cu suprafața totală de 64,5 ha., proprietate a Primăriei Municipiului Timișoara în administrarea Consiliului Local Timișoara.
Publicat in Consiliul Local Timișoara
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 13.07.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13781755