Pregătirea noului an școlar Primăria Timișoara a alocat aproape 40 de miliarde de lei
01 August 2004
În bugetul pe 2004, suma alocată de Primăria Timișoara pentru lucrări de reparații și investiții la unitățile de învă­ță­mânt pe anul în curs este în jur de 40 de mi­liarde de lei.

Acești bani includ lucrări variate: de la construcții și igienizări la instalarea de cen­trale termice și instalații de încălzire.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Parc social pentru defavorizați
01 August 2004
Din ce în ce mai frecvent, tot mai multe persoane recurg, pentru a-și asigura traiul zilnic, la cerșit. Mulți dintre ei își pun, chiar, copiii să apeleze la mila tre­cătorilor. Explicația pe care aceștia o dau este că societatea nu le-a dat o altă alternativă, că singura opțiune pe care o au pentru a supraviețui, este mila trecătorilor.

Timișoara este un pol de atracție pentru această categorie defavorizată, care se extinde tot mai mult la nivelul întregii țări. Cred că este limpede pentru toată lumea că mutarea acestor oameni dintr-o parte a țării în alta nu este soluția. Acești oameni trebuie ajutați, dar înainte de toate trebuie să le oferim lor posibilitatea de a se ajuta singuri.

Din banii comunității se plătesc lunar sute de milioane de lei pentru diverse tipuri de ajutor social. Mulți dintre beneficiarii acestor ajutoare nu fac nimic în schimbul acestor bani. Este timpul ca lucrurile să se schimbe. Asistați vor fi doar cei care vor munci în schimbul ajutorului pe care îl primesc.
Publicat in În loc de editorial
Comisiile Consiliului Local Timișoara
01 August 2004
În prima ședință de după con­stituire, Consiliul Local Timișoara a votat comisiile de specialitate ale CLT.

Datorită scăderii numărului de consilieri locali de la 31 în precedentul mandat, la 27 în actualul mandat, s-a redus și numărul comisiilor de la 6 la 5.

Conform legii, după con­stituire, consiliul local își organizează comisii de specialitate din care fac parte consilierii. Comisiile analizează și avizează proiectele de hotărâre din domeniul lor de activitate. Comisiile de specialitate lucrează în plen și iau hotărâri cu votul majorității membrilor lor.
Publicat in Consiliul Local Timișoara
Soluții reale pentru persoanele defavorizate
01 August 2004
Viceprimarul Adrian Orza propune amenajarea unui parc social la cazarma Giroc. Acest proiect este susținut și de președintele Consiliului Județean Timiș

Doar la nivelul Timișoarei, trăiesc pe stradă, în momentul de față, câteva sute de oameni: copii și adulți. O bună parte dintre aceștia sunt proveniți din alte zone ale țării, neavând buletine de Timișoara. Este unul dintre motivele pentru care, nici măcar puținele măsuri de protecție socială existente, nu se pot lua, în cazul lor.
Publicat in Social
Acțiuni ce vizează persoanele fără adăpost Pe raza municipiului Timișoara
01 August 2004
Primăria Timișoara a răspuns sesizărilor venite atât din partea cetățenilor cât și a instituțiilor privind disconfortul creat de persoanele fără adăpost prin poluarea mediului înconjurător (zgomote, deșeuri etc.).

Astfel, inspectorii Serviciului Administrare Mediu Urban au inventariat în perioada 1 - 10 august 2004 locațiile pe care aceste persoane și-au amenajat adăposturi improvizate, pe raza de competență a Secției 4 Poliție.
Publicat in Social
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13770805