"Mica Vienă” în haine noi
01 Noiembrie 2004
Nu de puține ori, oficialii străini aflați în vizită la Timișoara au făcut remarci apreciative la adresa frumuseții orașului nostru, la varietatea și bogăția arhitecturală a clădirilor din Timișoara. Probabil că aceeași senzație au trăit-o și cei care au denumit Timișoara ca fiind „Mica Vienă”. Din păcate, însă, pe zi ce trece, multe din aceste clădiri cu care ne mândrim, se deteriorează sau își schimbă aspectul exterior în urma unor renovări neadecvate.

Una dintre preocupările noastre, ca administrație publică este și îmbunătățirea confortului locuințelor pentru asigurarea unui trai civilizat locuitorilor orașului nostru.

Proiectul pe care l-am demarat cu sprijinul Guvernului Germaniei vizează atât îmbunătățirea calității vieții celor care locuiesc în aceste clădiri, cât și păstrarea frumuseții acestor imobile. De fapt, să aducem confortul secolului nostru în clădiri ridicate în secolele trecute. „Reabilitarea clădirilor din zona istorică a Timișoarei” este un proiect ambițios de întinerire a aspectului orașului nostru, dar și de păstrare a moștenirii culturale.
Publicat in În loc de editorial
Reabilitarea clădirilor istorice
01 Noiembrie 2004
Timișoara are cea mai extinsă zonă protejată de monumente istorice din România. Niciunde în țară nu se înregistrează o asemenea bogăție și varietate arhitecturală ca în Timișoara. Din păcate, însă, multe din clădirile care sunt parte componentă a acestei zone istorice, se află într-un avansat stadiu de degradare. În bună măsură datorită faptului că proprietarii și co-proprietarii acestor clădiri nu au banii necesari pentru a-și reface clădirile în care locuiesc. Printr-o simplă plimbare din Maria până în Fabric, oricine poate să observe degradarea constantă a acestor clădiri.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Iluminat de sărbători
01 Noiembrie 2004
Și anul acesta, în perioada sărbătorilor de iarnă, Primăria Municipiului Timișoara s-a gândit să facă o bucurie timișorenilor, „îmbrăcând” orașul în straie de sărbătoare. Anul acesta, iluminatul public stradal cu ocazia sărbătorilor va fi sporit cu 15 % față de anul trecut, atât în ceea ce privește suprafața orașului împodobită, cât și a numărului și a varietății becurilor și a celorlalte ornamente specifice, a anunțat viceprimarul Dorel Borza. Iluminatul de sărbători va fi funcțional cu 1 decembrie. Cele două firme care se ocupă cu iluminatul stradal în orașul nostru, precum și regiile Primăriei, vor avea grijă și anul acesta de înfrumusețarea Timișoarei.
Publicat in Servicii publice
Lista de priorități referitoare la Legea 15/2003
01 Noiembrie 2004
Primăria Municipiului Timișoara a finalizat Lista de priorități referitoare la Legea 15/2003 privind acordarea a 320 de parcele de teren pe anul 2004. În total au fost procesate 1073 de cereri.

Cei care doresc să consulte lista pot veni la sediul Primăriei Timișoara, la avizier sau pot să consulte pagina de Internet a Primăriei (www.primariatm.ro) sau pot suna la 969, Call Center.
Publicat in Cotidian
Încasarea taxelor și impozitelor pe perioada sărbătorilor
01 Noiembrie 2004
Programul de încasare a taxelor și impozitelor locale, la Direcția Economică din cadrul Primăriei Timișoara, pe perioada sărbătorilor de iarnă va avea următoarea structură:

Ultima zi de încasare a impozitului pe clădiri, pe teren, a taxei asupra mijloacelor de transport și a taxei de concesiune va fi 17 decembrie 2004.
Publicat in Cotidian
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13770774