Curiozități timișorene
01 Aprilie 2005
O mare iubire la Timișoara
Marea iubire a lui Ludwig van Bethoven – poate – prima lui mare iubire, a rămas pentru totdeauna la Timișoara. Este vorba de domnișoara Jeanette d’Honrath din Koln, care s-a îndrăgostit și ea de tânărul Ludwig van Bethoven, care însă era sărac. Tânăra frumoasă Jeanette până la urmă se căsătorește cu chipeșul căpitan din Austria, Karl von Greth. După nunta lor care a avut loc în anul 1788, tânăra soția a devenit Doamna Jeanette von Greth și care după mulți ani când soțul ei ajunge general, au venit la Timișoara, unde Domnul general von Greth a fost numit Comandantul cetății Timișoara, în anul 1823. Doamna Jeanette von Greth s-a stins din viață la Timișoara în etate de 52 de ani. Locul ei de veci a fost cavoul Piariștilor din Piața Libertății. La demolarea bisericii din Piața Libertății în anul 1911, osemintele au fost reînhumate în cimitirul din Cetate.
Publicat in Istoria orașului tău
Timișoara în anul 1911 – FABRIC
01 Aprilie 2005
Actuala Piață Traian, numită în trecut Kossuth ter și Hauptplatz a găzduit Târgurile săptămânale și obișnuita piață zilnică a Cartierului Fabric. Pe locul monumentului existent și astăzi în piață se spune că a existat prima Biserică Ortodoxă Română din Cartierul Fabric. Edificiul din centrul imaginii, denumit Mercur, după statuia din bronz a zeului ce tronează pe colțul mansardei acestuia, a fost construit la începutul secolului XX în stil Secession, cu acoperișul frumos ornamentat. Astăzi, clădirea găzduiește locuințe la etaje iar la parter diverse spații comerciale. De asemenea, clădirile de pe strada Dacilor, ce apar în stânga imaginii și în care funcționa Restaurantul și Hotelul „Marocan”.
Publicat in Istoria ilustrată a Timișoarei
Administratori de imobil (XII)
01 Aprilie 2005
Norme metodologice privind organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, la Hotărârea de Guvern nr. 400/2003

b) funcționarea în bune condiții a tuturor instalațiilor și părților de construcții ale imobilului;
c) aducerea la cunoștință tuturor persoanelor care locuiesc în clădire despre condițiile generale de funcționare a instalațiilor și dotărilor clădirii, precum și despre regulile de folosire a instalațiilor și dotărilor care se utilizează în comun;
Publicat in Util
Sesizari/Raspunsuri
01 Aprilie 2005
În legătură cu nemulțumirile cetățenilor privind stațiile de tramvai acoperite, vă comunicăm că Primăria Timișoara va extinde amplasarea de stații pe tot teritoriul municipiului, inclusiv locația vizată de dumneavoastră, zona Pieței Crucii.

Basa Constantin – În anul 2004 am propus să se pună europubele de selectare a deșeurilor refolosibile și în zona Ștefan Plăvăț II. Pe strada Martir Dumitru Jugănaru s-a amenajat un loc de joacă pentru copii. Propun ca în acest loc să se instaleze cel puțin două europubele (pentru plastic și hârtie), existând spațiu suficient.
Publicat in Răspunsuri la sesizări
Debut la Timișoara – Mica Vienă
01 Aprilie 2005
Duminică, 8 mai 2005, vă invităm să fiți alături de noi la primul spectacol din acest an, din cadrul proiectului Timișoara – Mica Vienă. Locul de desfășurare va fi, la fel ca și anul trecut, Piața Unirii.

Și anul acesta, deschiderea proiectului se va realiza cu un concert simfonic susținut de Filarmonica Banatul, urmat de alte concerte.
Publicat in Cultură si timp liber
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662448