Logo Primaria Timisoara

Primăria Municipiului Timișoara

Apa vieții, viața apei – concurs de fotografie

Aquatim și Fundația Aquatim lansează, în luna august, un concurs de fotografie pentru copii și tineri, pe tema apei. Intitulat Apa vieții, viața apei, concursul are ca obiectiv conștientizarea tinerilor asupra importanței apei și a numeroaselor feluri în care ea e prezentă în viața noastră de zi cu zi, dar și a protejării acestei prețioase resurse.

Concursul este deschis copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani (inclusiv), fiind împărțit în două categorii: 6-12 ani și 13-18 ani. Participanții vor trimite pe adresa [email protected], începând cu 1 august și până la data de 31 august, ora 24, maxim 3 imagini, în format electronic, imagini ce trebuie să respecte încadrarea în temă – apa și legătura ei cu viața. Copiii și tinerii sunt încurajați, așadar, să exploreze creativ toate aspectele apei ce au legătură cu viața: ciclul urban al apei, circuitul ei în natură, apa ca mediu de viață pentru plante și animale, dar și ca suport necesar activităților omului, apa ca sursă de energie și cale de transport, simbolistica apei, ritualuri și obiceiuri etc.

Un juriu, format din reprezentanți ai Fundației Aquatim, fotografi și/sau persoane cu cultură fotografică, va evalua lucrările prezentate, conform criteriilor fotografice (compoziţie, cromatică, încadrare în temă, poveste etc.). Câştigătorii concursului vor fi anunţați public în data de 11 septembrie, iar lucrările vor fi expuse într-o galerie virtuală. Premiile sunt: locul I – 300 lei, locul II – 200 lei, locul III – 100 lei, pentru fiecare categorie.

Mai multe detalii sunt prezentate pe site-ul organizatorilor, în Regulamentul de concurs (https://www.aquatim.ro/templates/default/img/regulament-concurs-foto-cu-premii-apa-vietii-viata-apei.pdf)

Ne dorim ca poveștile pe care le vom scoate la lumină în concursul Apa vieții, viața apei să inspire, tuturor generațiilor, un comportament responsabil față de resursele de apă existente și să genereze, în rândul tinerilor, în primul rând, o atitudine proactivă, de răspuns la problemele de mediu cu care ne confruntăm, printre care criza resurselor și schimbările climatice.

Biroul Comunicare și relații publice