Logo Primaria Timisoara

Primăria Municipiului Timișoara

Festivalul Minorităților Etnice din Timișoara

Festivalul Minorităților Etnice din Timișoara se va desfășura  în acest an  în Piața Libertății

Primăria Municipiului Timişoara în parteneriat cu Consiliul Consultativ al Minorităţilor Naţionale, organizează în data de 20 septembrie 2020, începând cu ora 18.00, în Piața Libertății,  cea de-a VII-a ediție a Festivalului Minorităţilor Etnice din Timişoara. Acțiunea reunește artiști ce reprezintă etniile din Timișoara, valorificând atât folclorul, cât și forme variate de manifestare artistică.

Dacă în edițiile trecute momentele coregrafice au fost îndelung aplaudate, de această dată, având în vedere normele legale existente, programul a fost reconfigurat, punându-se accent pe momente interpretative și orchestrale.

Astfel, au fost invitați să susțină recitaluri soliști vocali, tarafuri și trupe cunoscute în rândul comunităților reprezentate. Pe lista artiștilor ce vor susține recitaluri regăsim formația – etalon a machedonilor ,,Pindu”,  artiștii sârbi Pera Todorovici și Desanca Lalici si formația de tamburasi, reprezentanții comunității bulgare Doriana Talpeș, Teo Catarov și Nadia Shehabi, Valentina Raicu și taraful din Pădureni(comunitatea rromă), reprezentanta slovacilor din Butin Andreea Zifceak, trupa 8Light Minutes, grupul instrumental al Ansamblului,,Bokreta” și solista Stan Lilla Aliz ( comunitatea maghiară), ,,Hutulii din Banat” și ,,Zlotii Druzi”(comunitatea ucraineană).

Timișoara Big Band  va prezenta un program de cântece germane, dar și melodii specifice altor etnii, iar Cosmin Ifrin, tenor al Operei Române din Timișoara,  va face ca muzica italiană să vibreze în Piața Libertății din Timișoara.

Accesul se va face pe baza de înscriere în evenimentul dedicat, găzduit de pagina de facebook ,,Evenimente Primăria Timișoara sau, în mod direct, duminică, prin înscriere pe listele de la intrarea în spațiul de desfășurare,  în limita celor 500 de locuri disponibile.

Parteneri:

Asociaţia Stato dell’Arte Officina Culturale
Uniunea Sârbilor din România

Societatea Makedon-Armână

Uniunea Democrată Maghiară din România

 Comunitatea  Evreilor

Forumul Democrat al Germanilor din Banat

Uniunea Bulgară din Banat – România

Uniunea Ucrainienilor din România – Filiala Timiş

Asociaţia Stato dell’Arte Officina Culturale

Biroul Organizare Evenimente

Afiș