Logo Primaria Timisoara

Primăria Municipiului Timișoara

Întâlnirea partenerilor proiectului MATCH-UP

MATCHUP – Septembrie 2020

The role of modal interchange to foster a low-carbon urban mobility

 COMUNICAT DE PRESĂ

Întâlnirea partenerilor de proiect organizată în cadrul proiectului MATCH-UP

 24 septembrie 2020

 

Municipiul Timișoara, în calitate de partener în cadrul proiectului PGI05382 MATCH-UP: The role of modal interchange to foster a low-carbon urban mobility”, implementat în perioada 2018-2022 și finanțat prin Programul Interreg Europe, a organizat cea de-a 5-a întâlnire a partenerilor de proiect în data de 24 septembrie 2020. Având în vedere problemele de mobilitate cauzate de pandemia de COVID-19, întâlnirea a fost organizată online pe platforma Microsoft Teams.

La întâlnire au participat toți partenerii de proiect, precum și câțiva stakeholderi relevanți din partea fiecărui partener. Programul întâlnirii a inclus:

  • prezentarea Planurilor de Acțiune a tuturor partenerilor de proiect, planuri de acțiune ce vor fi implementate în cea de-a doua fază a proiectului, începând cu luna decembrie 2020
  • prezentarea de către Liderul de proiect a cadrului de monitorizare a implementării Planurilor de Acțiune
  • prezentarea de către Liderul de proiect a principalelor rezultate ale evaluării realizate de către Secretariatul Interreg la jumătatea perioadei de implementare a proiectului
  • aspecte privind managementul și operațiunile financiare din semestrele V și VI de implementare a proiectului

Obiectivul general al proiectului MATCH-UP îl constituie incorporarea strategiilor de mobilitate multimodală în instrumentele de politici publice ale partenerilor, prin învățare, schimb de cunoștințe și transferuri de bune practici. MATCH-UP este coordonat, în calitate de lider de proiect, de Universitatea din Bologna (Italia), având ca beneficiari 4 parteneri: Municipiul Timișoara (România), Municipiul Funchal (Portugalia), Adunarea Regională Sudică (Irlanda) și Județul Northeim (Germania). MATCH-UP contribuie la îmbunătățirea mobilității multimodale cu emisii reduse de carbon prin 4 tipuri principale de transport: mersul pe jos/bicicletă, transport pe șine, transport public, vehicule ecologice.

 

Pentru mai multe informații despre proiect, accesați website-ul

www.interregeurope.eu/match-up/

Persoană de contact – Municipiul Timișoara:

Floriana Ștefan – consilier Serviciul Generare și Management Proiecte cu Finanțare Internațională, Națională și Locală
Tel. 0256 – 408.342, email: [email protected]

Coordonator proiect

[email protected]