Logo Primaria Timisoara

Primăria Municipiului Timișoara

BANATICA – diferiți, dar împreună!

Motto: „Folclorul este oxigen pentru un popor astmatic.” (Subcarpați)

În acest an, Ruga Timișoarei și ziua dedicată minorităților se întâlnesc sub același „acoperiș” – Banatica, eveniment care se va desfășura în perioada 10-12 septembrie și care este organizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Timișoarei.
Vor fi trei zile de activități diverse: de la expoziții, teatru, muzică, degustări de produse tradiționale, ateliere de dansuri și instrumente populare, parade ale costumelor specifice, spectacole folclorice cu soliști îndrăgiți, la mult așteptatul joc de rugă, în compania Ansamblului Timișul.
Toate sunt menite să retransmită importanța folclorului, care, atunci când este în forma sa pură, stă la rădăcina celor mai valoroase forme de expresie culturală.
Parteneri media: Radio Timișoara, TVR Timișoara și Kiss FM
Parteneri: Asociaţia Dacia Capta, Uniunea Sârbilor din România, Societatea Makedon-Armână, Asociația Comunitară pentru Banat, Comunitatea Evreilor, Forumul Democrat al Germanilor din Banat, Uniunea Bulgară din Banat, Uniunea Ucrainienilor din România – Filiala Timiş, Centrul de Resurse pentru Regenerarea Urbană, Comunitatea slovacă din Butin
Anexă : programul evenimentului