Prima pagina Harta site Romana English Deutsch
Mareste textul Micsoreaza textul Reseteaza dimensiunea textului Schimba contrastul Varianta pentru mobil
  Monitorul Primariei | Timisoara
Sugestii și reclamații  |  Anunțuri  |  Link-uri Utile  |  Harta Municipiului Timișoara  |  Harta Restrictii Circulatie  |  Album foto  |  Timisoara live  |  Hartă site
  Info primărie
   Localizare/Contact
   Conducere
   Organigrama
   Audiențe
   Acte normative privind funcționarea instituției
   Resurse Umane
   Raportul Primarului
   Raportul Viceprimarilor
   Rapoarte anuale ale Consilierilor Locali
   Raport anual conform OUG 109/2011
   Nomenclatorul stradal
   Dicționar explicativ al denumirii străzilor din Timișoara
   Agenda culturală
   Strategia Culturală a Municipiului Timișoara 2014-2024
   Strategia pentru Tineret a Municipiului Timișoara 2014
   Agenda sportivă
   InfoUtile/LinkUtile
   Strategia Anticorupție a Primăriei Municipiului Timișoara

Cauta


cautare avansata >>
forum timisoara
album foto timisorean
  Documente publice
   Informații de interes public
   Dispoziții Primar cu caracter normativ
   Finanțe publice
   Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creștere Timișoara
   STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ 2015-2020/ Plan Integrat de Dezvoltare
   Strategii
   Studiul de fundamentare istorică "Zone construite protejate - Timișoara 2011"
   Reabilitarea clădirilor istorice
   Declarații de avere și de interese
   Planuri urbanistice
   Ședințe C.T.A.T.U.
   Aviz de Oportunitate
   Aviz Prealabil de Oportunitate
   Aviz de inițiere
   Aviz C.T.A.T.U./Arhitect Șef
   Aviz de principiu
   Aviz Consultativ
   Proiecte cu finanțare europeană
   Harta de zgomot
   Proiect privind planuri de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului ambiant în Municipiul Timișoara
  
Acte necesare și formulare

   HG 401/2013 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii nr. 165/2013
   Notificări/Revendicări
   Plan Local de Apărare 2014-2017
   Publicatii de vanzare
   Oferte de vânzare teren conform Legii 17/2014
   Lista structuri asociative din agricultură conf. Legii 145/2014
   Harta Restrictii Circulatie
   Investiții în Timișoara
   Parc Industrial Freidorf


<<
data curenta
>>
Septembrie 
LMMJVSD
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

MUZICA PE ROȚI
22.09.2017


Asociația Cultural- Educațională MELOPOLIS organizează în perioada 24-30 septembrie 2017, în cadrul proiectului  MUZICA PE ROȚI, o serie de concerte în 6 locații, din tot atâtea cartiere timișorene: Biserica Ortodoxă din Ghiroda Nouă (24 septembrie, ora 12.00), tramvaiul 10 (pe traseul Calea Buziașului- Calea Torontalului, 26 septembrie,ora 9.00), Parcul Petofi Sandor (cartier Freidorf, 27 septembrie, ora 18.00), tramvaiul 2 (pe traseul Piața Libertății- Calea Șagului, 28 septembrie, ora 16.00), Canalul Bega (între Parcul Copiilor- Piața Iosefin- Autogara, 29 septembrie, ora 18.00), Piața Mehala (30 septembrie, ora 11.00). În caz de timp nefavorabil manifestările în aer liber vor fi reprogramate.

În cadrul proiectului vor participa 40 de muzicieni, soliști și membrii în 6 formații  instrumentale și vocal-instrumentale, îndrumați de 6 coordonatori.
Proiectul  MUZICA PE ROȚI se înscrie în Strategia culturală a Municipiului Timișoara 2014- 2024, Axa 2 Timișoara implicată, obiectivele 2.2. Creșterea participării culturale în cartierele timișorene, 2.3 Dezvoltarea de noi categorii de public pentru actul cultural timișorean, 2.4 Acces sporit la cultură pentru grupurile de risc și este finanțat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Ideea proiectului MUZICA PE ROȚI a apărut într-un context în care se impune creșterea participării culturale în cartierele Timișoarei, nevoie identificată atât în studiul sociologic Cercetare în Timișoara și Timiș, realizat în anul 2014, cât și din consultările din cadrul procesului de elaborare a Strategiei culturale a Municipiului Timișoara 2014- 2024. Deși apreciau în mare măsură calitatea și diversitatea acțiunilor culturale locale, cetățenii orașului și-au exprimat și dezamăgirea că acestea se întâmplă preponderent în centrul orașului, iar în cartiere actul cultural se desfășoară rar. Proiectul vine să susțină conținutul cultural și artistic al TM2021, teritoriul LOCURI, stația Îndrăznește (vizează implicarea cetățenilor, creșterea puterii comunității locale, democratizarea spațiului comun, intervenții urbane participative), traseu Impuls (artele spectacolului ca instrument de revendicare a spațiului public de la periferiile orașului).

Începând cu ediția de anul acesta, ne propunem să abordăm notiunea de cartiere în sens mai larg, nu doar ca unități administrative bine determinate în teritoriu, dar și comunități, grupuri care împărtășesc valori comune. Timișorenii își doresc să ia parte la acte culturale de calitate în proximitate, în locul de care se simt atașați, nu doar în zonele dedicate evenimentelor culturale din centrul orașului. Conceptul de cartier merită redefinit în condițiile în care în ultima vreme se constată o fragmentare a comunității, apar fluctuații -unii vin, alții pleacă, pentru unii cartierulînseamnă doar locul de dormit, locul în care se întorc seara după orele de serviciu, pentru alții este un loc în care își doresc să petreacă mai mult timp, un loc de care se simt atașați din copilărie.

Muzica este un limbaj universal, aduce oamenii împreună și poate construi  un spirit comunitar. Proiectul își propune să dezvolte și noi categorii de public din comunitățile vizate, și anume acelea care nu frecventează instituțiile de cultură și evenimentele culturale cu acces plătit, printr-o abordare alternativă și neconvențională.Practic, așa cum se definește și în titlul proiectului, vom duce MUZICA PE ROȚI acolo unde este nevoie de ea:  în cartierele orașului, pe lângă spațiile de petrecere a timpului liber, în parcuri, în piețe și spații aglomerate.  Noi credem că muzica clasică poate fi pe gustul tuturor, atunci când este oferită cu bucurie în spații neconvenționale, iar repertoriul pe care l-am ales împreună cu partenerii noștri este accesibil”, declară Daniel Simion, președintele organizației.

Proiectul MUZICA PE ROȚI  este realizat în parteneriat cu Universitatea de Vest, Facultatea de Muzică și Teatru, Filarmonica Banatul, Colegiul Național de Artă Ion Vidu, Parohia Ortodoxă Timișoara-Ghiroda Nouă, RATT, Corabia Piraților.Proiectul susține Timișoara 2021.

Asociația Cultural- Educațională MELOPOLIS realizează activități cultural- educative și implementea-ză proiecte din sfera educației muzicale,  organizează ateliere muzicale interactive folosind reciclarea creativă și promovează prin acțiunile sale învățarea experiențială a copiilor.
 
 
Asociația Cultură- Educațională Melopolis


comunicat pdf
 
- in format .pdf - versiunea de tiparit
Prima pagină  |  Album foto  |  Hartă site  |  Index site
Copyright © Primăria Municipiului Timișoara 2002-2010  |  Powered by EXPERTISSA Timișoara