Prima pagina Harta site Romana English Deutsch
Mareste textul Micsoreaza textul Reseteaza dimensiunea textului Schimba contrastul Varianta pentru mobil
  Monitorul Primariei | Timisoara
Sugestii și reclamații  |  Anunțuri  |  Link-uri Utile  |  Harta Municipiului Timișoara  |  Harta Restrictii Circulatie  |  Album foto  |  Hartă site
  Info primărie
   Localizare/Contact
   Conducere
   Organigrama
   Audiențe
   Acte normative privind funcționarea instituției
   Resurse Umane
   Raportul Primarului
   Raportul Viceprimarilor
   Rapoarte anuale ale Consilierilor Locali
   Raport anual conform OUG 109/2011
   Nomenclatorul stradal
   Dicționar explicativ al denumirii străzilor din Timișoara
   Agenda culturală
   Strategia Culturală a Municipiului Timișoara 2014-2024
   Strategia pentru Tineret a Municipiului Timișoara 2014
   Agenda sportivă
   InfoUtile/LinkUtile
   Strategia Anticorupție a Primăriei Municipiului Timișoara
   Alegeri Europarlamentare și Referendum națiional 26 mai 2019

Cauta


cautare avansata >>
forum timisoara
album foto timisorean
  Documente publice
   Informații de interes public
   Dispoziții Primar cu caracter normativ
   Finanțe publice
   Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creștere Timișoara
   STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ 2015-2020/ Plan Integrat de Dezvoltare
   Strategii
   Studiul de fundamentare istorică "Zone construite protejate - Timișoara 2011"
   Reabilitarea clădirilor istorice
   Declarații de avere și de interese
   Planuri urbanistice
   Ședințe C.T.A.T.U.
   Aviz de Oportunitate
   Aviz Prealabil de Oportunitate
   Aviz de inițiere
   Aviz C.T.A.T.U./Arhitect Șef
   Aviz de principiu
   Aviz Consultativ
   Proiecte cu finanțare europeană
   Harta de zgomot
   Proiect privind planuri de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului ambiant în Municipiul Timișoara
  
Acte necesare și formulare

   Asociații de proprietari
   HG 401/2013 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii nr. 165/2013
   Notificări/Revendicări
   Plan Local de Apărare 2018-2021
   Publicatii de vanzare
   Oferte de vânzare teren conform Legii 17/2014
   Lista structuri asociative din agricultură conf. Legii 145/2014
   Harta Restrictii Circulatie
   Investiții în Timișoara
   Parc Industrial Freidorf


<<
data curenta
>>
Septembrie 
LMMJVSD
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Festivalul Baroc Timișoara
25.09.2017


Primăria Municipiului Timișoara și Asociația Festivalul Baroc Timișoara organizează, în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Episcopia Romano-Catolică Timișoara, în perioada 18-24 octombrie 2017, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Baroc Timișoara. Sub motto-ul „În octombrie, barocul înflorește!”, festivalul își propune să aducă în această toamnă, în fața scenelor, iubitorii spiritului baroc atât de prezent în Timișoara.
 
Evenimentul s-a bucurat pe parcursul edițiilor trecute, de prezența unor artiști de renume atât din România, cât și din mediul internațional: Jordi Savall & Ansamblul Hesperion XXI, Ansamblul L`Arpeggiata, Răzvan Mazilu, Ilie Stepan, Violoncellissimo, AD-HOC, Ansamblul Anton Pann, Caius Hera, Vincent Segal. De asemenea, Festivalul Baroc Timișoara a fost înscris pe lista celor mai importante evenimente de gen la nivel internațional de către renumitul Centru Muzică Barocă de la Versailles.
 
În cadrul festivalului, o serie de evenimente, vor serba valorile culturale baroce locale și internaționale în urbea de pe Bega.
 
Program:
18 octombrie / ora 20.00 / Domul Romano-CatolicConcert in memoriam Maria Theresia
Concertul se va desfășura sub conducerea muzicală a maestrului Walter Kindl,    avându-i ca soliști pe: Alina Todea (soprană), Maria Virginia Oniță (alto), Daniel Zah (tenor), Lucian Oniță (bariton). Participă: Corul de cameră al Filarmonicii “Banatul” și Capella Academica Timisiensis. La orgă: Silviana Ana Cîrdu. În program: Sonata in C KV 278, Waisenhausmesse KV 139, Te Deum KV 141.
 
19 octombrie/ ora 20.00 / Biserica Sfânta Ecaterina Concert susținut de ansamblul Radio Antiqua – „A master unveiled: G.B. Platti & his contemporaries”
 
Radio Antiqua a apărut în anul 2012, la Haga, pornind de la premisa unui repertoriu mai puțin cunoscut având în vedere instrumentația unică a ansamblului. Așa cum îi spune și numele, Radio Antiqua caută mereu noi moduri de a comunica și de a interacționa cu publicul său, combinând melodiile preferate cu descoperiri obscure, dezvăluind publicului sunetul său distinctiv. În 2014, Radio Antiquacâștigă concursul internațional Händel - Festspiele Göttingen, fiind prezent constant la festivaluri de renume, precum: Innsbrucker Festwochen Der Alten Musick, Händel Festspiele Göttingen, Festivald’ Ambronay, Pavia Barocca and Opus Amadeus Festival.
 
20 octombrie/ ora 20.00 / Domul Romano-Catolic - Concert susținut de ansamblul L`estro d`Orfeo – „Altri canti d`amor
 
Întemeiat de Leonor de Lera în 2015, L’Estro d’Orfeo a fost etichetat de critici drept „un ansamblu de o calitate excepțională”. Ansamblul s-a specializat în muzica instrumentală a secolului al XVII-lea, utilizând instrumente muzicale de epocă și informându-se în permanență asupra istoriei acelor vremuri pentru a fi cât mai aproape de estetica perioadei. L`estro d`Orfeo devine în scurt timp unul dintre cele mai promițătoare ansambluri de gen din Europa. În 2017 a debutat cu CD-ulAltri Canti d’Amor, care a primit aprecierile criticilor din Europa și SUA. Anul acesta, aduc și în România spectacolul cu același nume.
 
 
21 octombrie / ora 19.00 / Librăria La două Bufnițe –Concert susținut de elevii Școlii Chromatik Voice – „Textures of Baroques music”
 
Belean Petronia și Dragoș Darius vor încânta publicul cu un recital de muzică veche, fiind acompaniați la orgă de Robert Bajkai-Fabian. Cei doi artiști în devenire sunt elevi ai școlii „Chromatik Voice Timișoara”, coordonată de Valentina Cotinschi, având la activ numeroase premii la concursurile de canto.
 
22 octombrie/ ora 20.00 / Domul Romano-Catolic - Concert susținut de ansamblul Soqquadro Italiano – „Who`s afraid of baroque?”
 
Ansamblul a fost fondat în anul 2011, în Bologna, de către Claudio Borgianni și Vincenzo Capezzuto. Ideea din spatele acestui proiect a fost interesul comun al celor doi pentru producțiile teatrale, muzicale și artistice italiene din secolele XVI și XVII. Socotiți drept un ansamblu unic și inovativ pe scena muzicii europene, de genul Classical Crossover, Soqquadro Italiano este deschis către toate formele de manifestare artistică: cântec, muzică, dans și arte vizuale.
Cu un repertoriu ce cuprinde muzică veche, jazz, pop și muzică electronică, Soqquadro Italiano este deschis mereu spre noi surse de inspirație, spre o pendulare permanentă între trecut și prezent, pentru a redescoperi unicitatea și sentimentul de dezordine organizată ce caracterizează cuvântul italian.
 
24 octombrie/ ora 20.00 / Biserica Sfânta Ecaterina- Concert suținut de Duo Iancu - Lobonț (archlute): Olivia Iancu&Claudiu Lobonț – „Meraviglia: lucrări din Renaștere și Baroc”
 
Duo Iancu-Lobonț, format dinOlivia IancușiClaudiu Lobonțși-a început activitatea în anul 2007, an în care cei doi au absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București. Cu o activitate bogată, invitat să concerteze în cadrul celor mai importante festivaluri de profil din țară, duo-ul a avut colaborări cu diverse ansambluri camerale sau orchestre în numeroase proiecte legate de muzica veche, pe cele mai importante scene din țară: Ateneul Român, Sala Radio, Filarmonica Brașov, Filarmonica “Banatul” Timișoara, Filarmonica Pitești, Opera Națională București, Opera Națională Iași etc.
                                                                                                       
 
Direcția Comunicare - Relaționare

afiș


- in format .pdf - versiunea de tiparit
Prima pagină  |  Album foto  |  Hartă site  |  Index site
Copyright © Primăria Municipiului Timișoara 2002-2010  |  Powered by EXPERTISSA Timișoara