Prima pagina Harta site Romana English Deutsch
Mareste textul Micsoreaza textul Reseteaza dimensiunea textului Schimba contrastul Varianta pentru mobil
  Monitorul Primariei | Timisoara
Sugestii și reclamații  |  Anunțuri  |  Link-uri Utile  |  Harta Municipiului Timișoara  |  Harta Restrictii Circulatie  |  Album foto  |  Timisoara live  |  Hartă site
  Info primărie
   Localizare/Contact
   Conducere
   Organigrama
   Audiențe
   Acte normative privind funcționarea instituției
   Resurse Umane
   Raportul Primarului
   Raportul Viceprimarilor
   Rapoarte anuale ale Consilierilor Locali
   Raport anual conform OUG 109/2011
   Nomenclatorul stradal
   Dicționar explicativ al denumirii străzilor din Timișoara
   Agenda culturală
   Strategia Culturală a Municipiului Timișoara 2014-2024
   Strategia pentru Tineret a Municipiului Timișoara 2014
   Agenda sportivă
   InfoUtile/LinkUtile
   Strategia Anticorupție a Primăriei Municipiului Timișoara

Cauta


cautare avansata >>
forum timisoara
album foto timisorean
  Documente publice
   Informații de interes public
   Dispoziții Primar cu caracter normativ
   Finanțe publice
   Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creștere Timișoara
   STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ 2015-2020/ Plan Integrat de Dezvoltare
   Strategii
   Studiul de fundamentare istorică "Zone construite protejate - Timișoara 2011"
   Reabilitarea clădirilor istorice
   Declarații de avere și de interese
   Planuri urbanistice
   Ședințe C.T.A.T.U.
   Aviz de Oportunitate
   Aviz Prealabil de Oportunitate
   Aviz de inițiere
   Aviz C.T.A.T.U./Arhitect Șef
   Aviz de principiu
   Aviz Consultativ
   Proiecte cu finanțare europeană
   Harta de zgomot
   Proiect privind planuri de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului ambiant în Municipiul Timișoara
  
Acte necesare și formulare

   HG 401/2013 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii nr. 165/2013
   Notificări/Revendicări
   Plan Local de Apărare 2014-2017
   Publicatii de vanzare
   Oferte de vânzare teren conform Legii 17/2014
   Lista structuri asociative din agricultură conf. Legii 145/2014
   Harta Restrictii Circulatie
   Investiții în Timișoara
   Parc Industrial Freidorf


<<
data curenta
>>
Octombrie 
LMMJVSD
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
         

Comunicat privind Acțiunea ecologică de Curățenie generală de toamnă
10.10.2017


În vederea satisfacerii nevoilor comunității locale, prin asigurarea unui grad corespunzător de curățenie a domeniului public, Municipiul Timișoara, prin operatorul public de salubrizare Retim Ecologic Service S.A., va organiza și desfășura Acțiunea ecologică de Curățenie generală de toamnă, în perioada 23 octombrie 2017 – 10 noiembrie 2017.
 
 În cadrul acțiunii se colectează numai obiecte de uz casnic și gospodăresc și deșeuri vegetale rezultate din curățirea arborilor plantați pe aliniamentele stradale și a spațiilor verzi din jurul imobilelor.
 
În conformitate cu prevederile art. 94 din Hotărârea Consiliului Local nr. 143/05.04.2016 privind aprobarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timișoara și a indicatorilor de performanță ai Serviciului de Salubrizare:
(1) Se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociațiilor de proprietari/locatari, instituțiilor publice, agenților economici scoaterea și depozitarea pe domeniul public în cadrul acțiunilor ecologice (Curățenia generală de toamnă), de deșeuri din amenajări interioare (moloz) și deșeuri din curățirea pivnițelor și podurilor (praf de cărbune, țigle, cărămizi, faianță și gresie sparte).
(2) Este interzisă scoaterea și depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodăresc, a deșeurilor vegetale rezultate din curățirea arborilor plantați pe aliniamentele stradale și a spațiilor verzi din jurul imobilelor ce se colectează în cadrul acțiunilor ecologice (Curățenia generală de toamnă) mai devreme de o zi față de cea în care este programată colectarea, precum și după ziua în care este programată colectarea în zonele și cartierele din municipiul Timișoara.
(3) Proprietarilor de imobile (case individuale), asociațiilor de proprietari/locatari, instituțiilor publice, agenților economici le revine obligația să depună în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulația, resturile provenite din tăieri de corecție (ramuri) tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru și legate în snopi, deșeurile și obiectele ce se colectează în cadrul acțiunilor ecologice.
Pe această cale, facem apel către toți cetățenii municipiului să respecte prevederile legislației specifice în vigoare. În caz contrar, se vor aplica sancțiuni contravenționale conform prevederilor art. 115, alin. 3 din HCL 143/2016, cuprinse între 500 lei și 2000 lei.
 
Totodată, atenționăm cetățenii posesori de autoturisme, ca în ziua programată pentru ridicarea deșeurilor, să permită accesul utilajelor Retim Ecologic Service S.A. la depozitele formate, în vederea colectării eficiente a acestora.
Deșeurile vegetale mărunte și/sau frunze vor fi colectate în saci de plastic și vor fi depozitate la bordura carosabilului, în ziua planificată pentru acțiunea de curățenie de toamnă.

Deșeurile rezultate din reparații și amenajări interioare, în cantități de sub 1 mc, care sunt interzise a se depune în cadrul Curățeniei generale de toamnă,se preiau gratuit de la populație, pe baza actului de identitate, la punctele de colectare special amenajate în următoarele locații: Aleea Avram Imbroane, nr. 70;  Calea Șagului nr. 147 G; Calea Moșniței, nr. 2.
 
Menționăm că depozitarea oricăror tipuri de deșeuri pe domeniul public în afara perioadei curățenie de toamnă va fi sancționată în conformitate cu prevederile HCL nr. 371/2007 privind constatarea și sancționarea contravențiilor pe raza municipiului Timișoara, modificată și completată, art. 3, alin. 1, litera a), cu amendă cuprinsă între 500 – 1000 lei pentru persoane fizice și 1000 – 2500 lei pentru persoane juridice.
 
Pentru informații, cetățenii pot consulta pagina de internet a Primăriei www.primariatm.ro  și pagina de internet a operatorului www.retim.ro.
 
 
ADMINISTRATOR PUBLIC
ROBERT KRISTOF

Program  perimetre
Program alfabetic


 
 
 
- in format .pdf - versiunea de tiparit
Prima pagină  |  Album foto  |  Hartă site  |  Index site
Copyright © Primăria Municipiului Timișoara 2002-2010  |  Powered by EXPERTISSA Timișoara