Prima pagina Harta site Romana English Deutsch
Mareste textul Micsoreaza textul Reseteaza dimensiunea textului Schimba contrastul Varianta pentru mobil
  Monitorul Primariei | Timisoara
Cereri / Solicitari / Sugestii/ Reclamatii  |  Anunțuri  |  Link-uri Utile  |  Harta Municipiului Timișoara  |  Harta Restrictii Circulatie  |  Album foto  |  Hartă site
  Info primărie
   Localizare/Contact
   Conducere
   Organigrama
   Audiențe
   Acte normative privind funcționarea instituției
   Resurse Umane
   Raportul Primarului
   Raportul Viceprimarilor
   Rapoarte anuale ale Consilierilor Locali
   Raport anual conform OUG 109/2011
   Nomenclatorul stradal
   Dicționar explicativ al denumirii străzilor din Timișoara
   Agenda culturală
   Strategia Culturală a Municipiului Timișoara 2014-2024
   Strategia pentru Tineret a Municipiului Timișoara 2014
   Agenda sportivă
   InfoUtile/LinkUtile
   Strategia Anticorupție a Primăriei Municipiului Timișoara
   Alegeri ptr. Președintele României 2019

Cauta


cautare avansata >>
forum timisoara
album foto timisorean
  Documente publice
   Informații de interes public
   Prelucrarea datelor cu caracter personal
   Dispoziții Primar cu caracter normativ
   Finanțe publice
   Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creștere Timișoara
   STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ 2015-2020/ Plan Integrat de Dezvoltare
   Strategii
   Studiul de fundamentare istorică "Zone construite protejate - Timișoara 2011"
   Reabilitarea clădirilor istorice
   Declarații de avere și de interese
   Planuri urbanistice
   Ședințe C.T.A.T.U.
   Aviz de Oportunitate
   Aviz Arhitect Șef
   Proiecte cu finanțare europeană
   Harta de zgomot
   Proiect privind planuri de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului ambiant în Municipiul Timișoara
  
Acte necesare și formulare

   Asociații de proprietari
   HG 401/2013 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii nr. 165/2013
   Notificări/Revendicări
   Plan Local de Apărare 2018-2021
   Publicatii de vanzare
   Oferte de vânzare teren conform Legii 17/2014
   Lista structuri asociative din agricultură conf. Legii 145/2014
   Harta Restrictii Circulatie
   Investiții în Timișoara
   Parc Industrial Freidorf


<<
data curenta
>>
Iulie 
LMMJVSD
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       

CiviCultura - Interviuri și improvizații de teatru în 16 și 18 iulie în Piața Mocioni (Sinaia)
15.07.2019


În 16 și 18 iulie, între orele 18.00 și 20.00, locuitorii din zona Sinaia sunt invitați în Piața Mocioni (Sinaia) în spatele stației de tramvai, pentru a se întâlni și discuta cu membrii proiectului CiviCultura, aceasta fiind a doua etapă a vizitelor de cunoaștere a problemelor civice din cartierele Timișoarei.

Marți, 16 iulie, între orele 18.00 și 20.00, membrii trupei de teatru Thespis (CCS Timișoara) continuă seria de interviuri din cartiere, în cadrul programului CiviCultura, și vor fi prezenți în Piața Mocioni (Sinaia) pentru a se întâlni cu locuitorii zonei și pentru a afla care sunt problemele din cartierul lor și cum le pot rezolva împreună. Evenimentul se va continua cu o ședință deschisă de improvizații joi, 18 iulie, între orele 18.00 și 20.00, tot în Piața Mocioni, care va scoate la lumină problemele expuse de locuitori, găsindu-se modalități de implicare a comunității în rezolvarea lor.

Colectarea problemelor de interes din 4 cartiere din oraș (Dacia, Sinaia, Complexul Studențesc, Traian) reprezintă primul pas al proiectului CiviCultura și presupune aflarea problemelor locuitorilor din cartiere, legate de comunitatea în care trăiesc. Voluntarii vor lucra în grupuri vizibile, vor lua interviuri trecătorilor și vor informa oamenii despre evenimentele care vor avea loc în următoarele luni.

Activitatea principală a proiectului Civicultura, spectacolul nucleu al proiectului, se va realiza concomitent în cele 4 scene urbane: Parcul Dacia, Parcul Poporului, Complexul Studențesc și Piața Mocioni (Sinaia), conectate prin sisteme video live. Spectacolul va avea loc în 19 octombrie și va însuma realizarea unor momente inter-disciplinare artistice, împreună cu publicul și artiști de notorietate.

CiviCultura [iulie-octombrie 2019] este organizat de Asociația Culturală Diogene și Teatrul Studențesc Thespis și constă în acțiuni socio-culturale care promovează implicarea civică a locuitorilor Timișoarei, ajutându-i să-și găsească curajul de a se transforma din beneficiari ai proiectelor locale, în voluntari și chiar inițiatori. Programul complet al proiectului CiviCultura se găsește pe site-ul www.civicultura.ro. Proiectul este realizat cu sprijinul Timotion și Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Teatrul Studențesc THESPIS a fost înființat ca un spațiu artistic care să permită exprimarea liberă prin teatru, în 1965, de către Diogene V. Bihoi (1946-2002). „THESPIS-ul oferă odraslelor sale diverse puncte de tangență cu fenomenul teatral, spectacular și cultural în general, posibilitatea de a se exprima liber, tinerește și, mai presus de toate, omenește. Da, omenește, pentru că asta implică diverse conotații, adevăruri pe care le purtăm cu toții în noi, uneori în forme mult prea latente, forme hibride de cunoaștere a propriului sine și a Celuilalt, de investigare a naturii umane, forme primare de creativitate și expresie” (Diogene V. Bihoi).

Din această familie teatrală au făcut parte de-a lungul timpului sute de oameni, care acum sunt răspândiți pe toate continentele și activează în toate domeniile (unii în teatru, alții în -bussiness, unii în media, alții în medicină, unii în științele umaniste, alții ingineri).
ASOCIAȚIA CULTURALĂ DIOGENE este formalizarea instituțională a Teatrului Studențesc THESPIS și urmărește să sprijine realizarea de piese de teatru sau alte evenimente artistice, să stimuleze interesul publicului pentru dialog, dezbatere, implicare socială, artă alternativă, să faciliteze accesul publicului la manifestări teatrale și culturale, promovând valorile culturale și civice ale Timișoarei. De asemenea, realizarea, sprijinirea și promovarea de producții, manifestații, ateliere interdisciplinare (teatru, muzică, dans etc.) sunt alte obiective ale asociației.

Foto 1
Foto 2
Foto 3


- in format .pdf - versiunea de tiparit

  Anunțuri din 15.07.2019
Prima pagină  |  Album foto  |  Hartă site  |  Index site
Copyright © Primăria Municipiului Timișoara 2002-2010  |  Powered by EXPERTISSA Timișoara