Prima pagina Harta site Romana English Deutsch
Mareste textul Micsoreaza textul Reseteaza dimensiunea textului Schimba contrastul Varianta pentru mobil
  Monitorul Primariei | Timisoara
Sugestii și reclamații  |  Anunțuri  |  Link-uri Utile  |  Harta Municipiului Timișoara  |  Harta Restrictii Circulatie  |  Album foto  |  Hartă site
  Info primărie
   Localizare/Contact
   Conducere
   Organigrama
   Audiențe
   Acte normative privind funcționarea instituției
   Resurse Umane
   Raportul Primarului
   Raportul Viceprimarilor
   Rapoarte anuale ale Consilierilor Locali
   Raport anual conform OUG 109/2011
   Nomenclatorul stradal
   Dicționar explicativ al denumirii străzilor din Timișoara
   Agenda culturală
   Strategia Culturală a Municipiului Timișoara 2014-2024
   Strategia pentru Tineret a Municipiului Timișoara 2014
   Agenda sportivă
   InfoUtile/LinkUtile
   Strategia Anticorupție a Primăriei Municipiului Timișoara
   Alegeri ptr. Președintele României 2019

Cauta


cautare avansata >>
forum timisoara
album foto timisorean
  Documente publice
   Informații de interes public
   Prelucrarea datelor cu caracter personal
   Dispoziții Primar cu caracter normativ
   Finanțe publice
   Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creștere Timișoara
   STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ 2015-2020/ Plan Integrat de Dezvoltare
   Strategii
   Studiul de fundamentare istorică "Zone construite protejate - Timișoara 2011"
   Reabilitarea clădirilor istorice
   Declarații de avere și de interese
   Planuri urbanistice
   Ședințe C.T.A.T.U.
   Aviz de Oportunitate
   Aviz Arhitect Șef
   Proiecte cu finanțare europeană
   Harta de zgomot
   Proiect privind planuri de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului ambiant în Municipiul Timișoara
  
Acte necesare și formulare

   Asociații de proprietari
   HG 401/2013 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii nr. 165/2013
   Notificări/Revendicări
   Plan Local de Apărare 2018-2021
   Publicatii de vanzare
   Oferte de vânzare teren conform Legii 17/2014
   Lista structuri asociative din agricultură conf. Legii 145/2014
   Harta Restrictii Circulatie
   Investiții în Timișoara
   Parc Industrial Freidorf


<<
data curenta
>>
Septembrie 
LMMJVSD
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
           

Ecouri europene peste granițe: Macedonia de Nord, Moldova, Serbia, Germania
30.09.2019


Expoziția și performance-ul Consulart Macedonia de Nord se deschid luni, 30 septembrie 2019, ora 19:00, la sediul Consulatului Onorific al Republicii Macedoniei de Nord, Str. Proclamația de la Timișoara nr. 7. Evenimentul este parte din proiectul Ecouri Europene Consulart al Asociației Timișoara 2021 - Capitala Europeană a Culturii și al Asociației Diplomatic Art, descris în dosarul de candidatură, în teritoriul Conexiuni. Lucrările artiștilor Ciprian Ciuclea, România, și Igor Josifov, Macedonia de Nord, curatoriate de Ciprian Chirileanu vor putea fi vizionate în perioada 30 septembrie - 15 noiembrie 2019, între 10:00 - 18:00.

Este prima activitate dintr-un proiect care începe în 2019 și este programat să continue în 2020 și 2021, care își propune să potențeze colaborarea între artiști și curatori din Timișoara sau România și artiști ai țărilor reprezentate prin oficii consulare în oraș. În 2019 la proiect participă Macedonia de Nord, Moldova, Serbia și Germania.

„Evenimentele Consulart vor avea loc la sediul consulatelor sau în imediata lor apropiere. Lucrările sunt produse în funcție de spațiile în care sunt expuse și, astfel, locuri care au o altă funcționalitate se deschid publicului interesat de artă, iar consulatele apar efectiv pe harta spațiilor artistice ale orașului.” spune Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

„Consulatul Onorific al Macedoniei de Nord se află într-o clădire din vechea cetate a Timișoarei, construită în 1716, care a aparținut guvernatorului Banatului, Claudius Florimund Mercy. Mercy a dorit să se mute în ea pentru că era singura casă cu balcon din aceea vreme și de la acest amănunt vine numele conceptului artistic: Balcon /Балкон. Vă prezentăm abordări artistice aflate la granița dintre public -privat, interior - exterior, micro - macro-cosmos, fizic - metafizic.” declară   curatorul expoziției, Ciprian Chirileanu.

Instalația la care colaborează Igor Josifov, invitatul macedonean, și artistul Ciprian Ciuclea, născut la Timișoara, constă din materiale textile, sculpturi de mici dimensiuni și utilizarea focului, marca artistului din Macedonia, și pratica artistului timișorean, care recurge la lumină, sunet și video art.

În cadrul proiectului urmează evenimente de deschidere ale unor expoziții care implică câte un duo format dintr-un artist timișorean din domneiul artelor vizual, muzică, literatură, antropologie, arhitectură etc. și un artist provenit din țara al cărei consulat găzduiește evenimentul. Rezultatul colaborării va fi o instalație comună, concepută în funcție de locație și care să aibă o componentă preponderent vizuală.

În octombrie vor fi vernisate lucrările Consulart din Serbia și Moldova, iar în noiembrie cele din Germania. Astfel, din Chișinău participă arhitecții Constanța Dohotaru și Andrei Vatamaniuc în colaborare cu Diana Bulat din Timișoara, studentă la arhitectură, și Radu Popovici, artist vizual, curatoriați de arhitectul Mihai Danciu, și el din Timișoara. Pe relația cu Serbia, lucrările propuse sunt Confessional de Branislav Nikolic, sculptură din materiale reciclabile, dimensiuni aproximative, care se pot modifica în funcție de spațiu 180x90x250 cm și Selfitis de Nicolae Velciov, o instalație cu oglinzi, de dimensiuni aproximative 300x200x100 cm) aduc în discuție granița dintre lumea învechită a preconcepțiilor și cea a unei realități extinse tehnologic la nivel global, într-un concept curatorial al Aurei Bălănescu, artist vizual din Timișoara. În fine, Consulart Germania aduce în biblioteca  Centrului Cultural German expoziția Permutări a artistei Silvia Lorenz și a scriitorului timișorean de limbă germană, Arnold Schlachter, sub conceptul curatoriat de Maria Orosan Telea, critic de artă. Detaliile vor fi anunțate în timp util online și pagina de Facebook timisoara2021eu, secțiunea evenimente.

Ecouri Europene Consulart este un proiect Timișoara 2021 - Capitala Europeană a Culturii, produs de Asociația DIPLOMATIC ART, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019. Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara.

Asociația Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii

Foto
- in format .pdf - versiunea de tiparit

  Anunțuri din 30.09.2019
Prima pagină  |  Album foto  |  Hartă site  |  Index site
Copyright © Primăria Municipiului Timișoara 2002-2010  |  Powered by EXPERTISSA Timișoara