Prima pagina Harta site Romana English Deutsch
Mareste textul Micsoreaza textul Reseteaza dimensiunea textului Schimba contrastul Varianta pentru mobil
  Monitorul Primariei | Timisoara
Cereri / Solicitari / Sugestii/ Reclamatii  |  Anunțuri  |  Link-uri Utile  |  Harta Municipiului Timișoara  |  Harta Restrictii Circulatie  |  Album foto  |  Hartă site
  Info primărie
   Localizare/Contact
   Conducere
   Organigrama
   Audiențe
   Acte normative privind funcționarea instituției
   Resurse Umane
   Raportul Primarului
   Raportul Viceprimarilor
   Rapoarte anuale ale Consilierilor Locali
   Raport anual conform OUG 109/2011
   Nomenclatorul stradal
   Dicționar explicativ al denumirii străzilor din Timișoara
   Agenda culturală
   Strategia Culturală a Municipiului Timișoara 2014-2024
   Strategia pentru Tineret a Municipiului Timișoara 2014
   Agenda sportivă
   InfoUtile/LinkUtile
   Strategia Anticorupție a Primăriei Municipiului Timișoara
   Alegeri ptr. Președintele României 2019

Cauta


cautare avansata >>
forum timisoara
album foto timisorean
  Documente publice
   Informații de interes public
   Prelucrarea datelor cu caracter personal
   Dispoziții Primar cu caracter normativ
   Finanțe publice
   Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creștere Timișoara
   STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ 2015-2020/ Plan Integrat de Dezvoltare
   Strategii
   Studiul de fundamentare istorică "Zone construite protejate - Timișoara 2011"
   Reabilitarea clădirilor istorice
   Declarații de avere și de interese
   Planuri urbanistice
   Ședințe C.T.A.T.U.
   Aviz de Oportunitate
   Aviz Arhitect Șef
   Proiecte cu finanțare europeană
   Harta de zgomot
   Proiect privind planuri de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului ambiant în Municipiul Timișoara
  
Acte necesare și formulare

   Asociații de proprietari
   HG 401/2013 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii nr. 165/2013
   Notificări/Revendicări
   Plan Local de Apărare 2018-2021
   Publicatii de vanzare
   Oferte de vânzare teren conform Legii 17/2014
   Lista structuri asociative din agricultură conf. Legii 145/2014
   Harta Restrictii Circulatie
   Investiții în Timișoara
   Parc Industrial Freidorf


<<
data curenta
>>
Octombrie 
LMMJVSD
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

INSPIR – Împreună la Murani
25.10.2019


 

Un proiect vesel, ca un soare, dedicat comunității din Murani. În perioada 14-27 octombrie, Murani inspiră veselie, creativitate, și bucuria de a face lucrurile împreună! Inspir- Împreună la Murani este un proiect dedicat comunității din satul Murani, tinerii și copiii aflați în plasament fiind implicați în ateliere de mers pe sârmă/echilibristică, artă performativă, teatru, literatură și istorie. Asociația The Serious Road Trip România și Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii încurajează timișorenii și locuitorii din localitățile din zona Murani să participe la această inițiativă de revitalizare a mediului rural, care se va încheia în 27 octombrie cu un picnic, dar și cu spectacole susținute de copii. Proiectul Inspir- Împreună la Murani s-a născut din dorința organizatorilor de a oferi copiilor din satul Murani, comuna Pișchia, experiențe culturale prin educație non-formală sub forma unui program ce îmbină joaca cu învățarea.

 

Satul Murani este cunoscut ca fiind localitatea cu cei mai mulți tineri aflați în plasament, de pe întreg teritoriul Româniai: la ora actuală, 68 de tineri și copii sunt găzduiți de familiile din satul Murani. Activitățile organizate de Asociația The Serious Road Trip România au ca scop oferirea unei oportunități de învățare prin educație complementară, încercând astfel să compenseze lipsa totală a manifestărilor culturale din comunitatea rurală, care marchează negativ viața socială și limitează oportunitățile de dezvoltare la care au acces tinerii și copiii din Murani. “Inspir – Împreună la Murani este pentru noi un proiect de suflet, pe care dorim să îl continuăm în fiecare an. Murani este o comunitate a tinerilor și copiilor; sunt numeroși și au multă energie de investit în activități dedicate lor. Societatea românească are o singură șansă de revitalizare: prin a investi în educație. Mă refer la crearea unui mediu potrivit pentru dezvoltarea potențialului maxim al "urmașilor noștri". Nu realizăm încă, dar cu dragoste și muncă putem face asta, putem răzbi chiar și într-un mediu vitreg, de retard în masa, în care ne zbatem acum.”, declară Raluca Ilaș, co-fondator The Serious Road Trip România.

 

Programul primei săptămâni de ateliere, 14 - 20 octombrie, a inclus activități zilnice de literatură/creație și istorie, susținute de scriitoarea Diana Farca și prof. Tamara Farcaș, iar Școala de Circ TM a mișcat comunitatea locală prin activități antrenante de mers pe sârmă, jonglerie, echilibristică. Participanții la atelierele de creație au primit sarcina de a constui un spectacol de artă de stradă cu temă istorică, pe care îl vor prezenta în cadrul evenimentului de închidere al proiectului din 27 octombrie. Prima săptămână petrecută „Împreună la Murani” s-a încheiat cu un eveniment festiv, special organizat pentru comunitatea din sat, unde tinerii, copiii și adulții au participat la ateliere de creație pentru toate vârstele, un spectacol de teatru pregătit de Teatrul Auăleu („Monoloagele vecinului”), un spectacol de foc susținut de Școala de Circ Tm și o proiecție de film classic - „The circus”- Charlie Chaplin.

 

Cea de-a doua săptămână dedicate proiectului, se va încheia duminică, 27 octombrie, cu un eveniment organizat alături de comunitatea din Murani, în cadrul evenimentului fiind prezentat și spectacolul de artă de stradă pregătit de tinerii din sat. „Inspir – Împreună la Murani / Eveniment pentru toată lumea” este deschis tuturor celor care doresc să susțină inițiativa de revitalizare culturală a zonei și să încurajeze tinerii care vor susține primul lor spectacol de artă de stradă.

 

PROGRAM - DUMINICĂ || 27 OCTOMBRIE

 

14.00-15.00 || Picnic cu pălării

14.00-15.00 || Ateliere pentru copii, tineri, adulți

15.00-15.30 || Spectacol grup de creație Tm

15.30-16.30 ||Spectacol creat la Murani

16.30-17.30 || Huooooo!!!, Teatrul Auăleu

17.30-18.00 || Spectacol Școala de Circ

18.00-19.00 || Concert Folk cu Racz

 

Organizator: Asociația The Serious Road Trip România. Finanțator: Timișoara 2021, Primăria Municipiului Timișoara Proiectul “Inspir - Împreună la Murani” este organizat în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar ”Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

- in format .pdf - versiunea de tiparit

  Anunțuri din 25.10.2019
Prima pagină  |  Album foto  |  Hartă site  |  Index site
Copyright © Primăria Municipiului Timișoara 2002-2010  |  Powered by EXPERTISSA Timișoara