Prima pagina Harta site Romana English Deutsch
Mareste textul Micsoreaza textul Reseteaza dimensiunea textului Schimba contrastul Varianta pentru mobil
  Monitorul Primariei | Timisoara
Cereri / Solicitari / Sugestii/ Reclamatii  |  Anunțuri  |  Link-uri Utile  |  Harta Municipiului Timișoara  |  Harta Restrictii Circulatie  |  Album foto  |  Hartă site
  Info primărie
   Localizare/Contact
   Conducere
   Organigrama
   Audiențe
   Acte normative privind funcționarea instituției
   Resurse Umane
   Raportul Primarului
   Raportul Viceprimarilor
   Rapoarte anuale ale Consilierilor Locali
   Raport anual conform OUG 109/2011
   Nomenclatorul stradal
   Dicționar explicativ al denumirii străzilor din Timișoara
   Agenda culturală
   Strategia Culturală a Municipiului Timișoara 2014-2024
   Strategia pentru Tineret a Municipiului Timișoara 2014
   Agenda sportivă
   InfoUtile/LinkUtile
   Strategia Anticorupție a Primăriei Municipiului Timișoara
   Alegeri ptr. Președintele României 2019

Cauta


cautare avansata >>
forum timisoara
album foto timisorean
  Documente publice
   Informații de interes public
   Prelucrarea datelor cu caracter personal
   Dispoziții Primar cu caracter normativ
   Finanțe publice
   Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creștere Timișoara
   STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ 2015-2020/ Plan Integrat de Dezvoltare
   Strategii
   Studiul de fundamentare istorică "Zone construite protejate - Timișoara 2011"
   Reabilitarea clădirilor istorice
   Declarații de avere și de interese
   Planuri urbanistice
   Ședințe C.T.A.T.U.
   Aviz de Oportunitate
   Aviz Arhitect Șef
   Proiecte cu finanțare europeană
   Harta de zgomot
   Proiect privind planuri de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului ambiant în Municipiul Timișoara
  
Acte necesare și formulare

   Asociații de proprietari
   HG 401/2013 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii nr. 165/2013
   Notificări/Revendicări
   Plan Local de Apărare 2018-2021
   Publicatii de vanzare
   Oferte de vânzare teren conform Legii 17/2014
   Lista structuri asociative din agricultură conf. Legii 145/2014
   Harta Restrictii Circulatie
   Investiții în Timișoara
   Parc Industrial Freidorf


<<
data curenta
>>
Februarie 
LMMJVSD
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

JazzTM, ediția nr.8
13.02.2020


O ediție plină de concerte memorabile susținute de legende ale genului și artiști ce schimbă direcția și duc jazz-ul înapoi în cluburile frecventate de tineri.

Lista primilor artiști anunțați:

Herbie Hancock

Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis& The National Symphony Orchestra of Romania conducted by Cristian Măcelaru

GoGo Penguin

Ezra Collective

Ashley Henry

Bokanté

Alfa Mist

Nubya Garcia

Theon Cross

 

Herbie Hancock

Unul dintre numele de referință ale industriei muzicale internaționale, un artist complet ce a adus contribuții majore muzicii, influențând în mod determinant genuri precum jazz-ul electronic, muzica acustică și R&B-ul. După cum spunea Miles Davis în autobiografia sa, „Herbie a fost următorul pas după Bud Powell și Thelonious Monk și încă nu am auzit pe nimeni care să îl întreacă”.

Herbie Hancock este o adevărată legendă a muzicii moderne. De-a lungul explorărilor sale, el a depășit limitările și genurile, menținându-și stilul inconfundabil. Cu o carieră ilustră care se întinde de-a lungul a cinci decenii și 14 premii Grammy (34 de nominalizări), inclusive Albumul Anului pentru “River: The Joni Letters”, Herbie Hancock continuă să își uimească publicul.

Poza oficială: www.jazztm.ro/docs/2020/Herbie-Hancock.jpg

Videoclip: www.youtube.com/HerbieHancock

Website oficial: www.herbiehancock.com


Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis & The National Symphony Orchestra of Romania conducted by Cristian Măcelaru

Wynton Marsalis

Wynton Marsalis este manager și director artistic la Jazz at Lincoln Center. Născut în New Orleans, în 1961, Wynton Marsalis și-a început pregătirea clasică la trompetă la vârsta de 12 ani. A intrat la Julliard School la 17 ani, apoi s-a alăturat lui Art Blakey and The Jazz Messengers. De la debutul său din 1982, ca lider de trupă, a înregistrat peste 70 de albume de muzică clasică și jazz, obținând 9 premii GRAMMY (și 33 de nominalizări).

În 1983, a devenit primul și singurul artist care a câștigat premiul GRAMMY atât pentru muzică jazz cât și pentru muzică clasică, în același an. În 1997, Wynton Marsalis a devenit primul artist de jazz care a primit prestigiosul premiu Pulitzer pentru oratoriul său Blood on the Fields.

 

Cristian Măcelaru

Cu o activitate dirijorală în plină ascensiune, Cristian Măcelaru este unul din cei mai reprezentativi dirijori ai generației sale. Și-a început cariera alături de Philadelphia Orchestra,iar în stagiunea 2010-2011 a fost numit dirijor asistent al aceleiași orchestre, fiind distins cu Sir Georg Solti Emerging Conductor Award pentru merite deosebite.

Luna trecută, dirijorul timișorean a câștigat Premiul GRAMMY, alături de violonista Nicola Benedetti. Cei doi au fost declarați câștigători la categoria“Celmai bun solo instrumental”, pentru concertul de vioară “Marsalis: Fiddle Dance Suite”, interpretat alături de Orchestra din Philadelphia, premiu care se acordă solistului și dirijorului.

 

Jazz at Lincoln Center

Misiunea Jazz at Lincoln Center este să îmbogățească și să extindă o comunitate global pentru jazz prin performanță, educație și suport.

Jazz at Lincoln Center Orchestra cuprinde 15 dintre cei mai buni soliști de jazz și cântăreți de ansamblu, fiind orchestra rezidentă a Jazz at Lincoln Center încă din 1988. Această orchestră versatilă, prezintă și conduce evenimente educaționale în toată lumea.


Orchestra NaționalăSimfonică a României

Orchestra Națională Simfonică a României a fost fondată de foști membri ai Orchestrei Române de Tineret care au depășit vârsta acceptată de 28 de ani. Proiectul a început în 2015, la șapte ani de la fondarea Orchestrei Române de Tineret, iar de atunci au susținut concerte la Sofia, Linz, Salzburg, Paris, Lyon, Rouen, Geneva și Lille.

Orchestra Națională Simfonică a României are ca principal misiune punerea în valoare în plan național și internațional a potențialului creativ al culturii române, prin arta tinerilor muzicieni din România.

Jazz at Lincoln Center Orchestra împreună cu Wynton Marsalis și Orchestra Națională Simfonică a României, dirijată de Cristian Măcelaru vor interpreta mult aclamata lucrare originală a lui Wynton Marsalis, “The Jungle”. Inițiată în 2017 pentru celebrarea celor 175 de ani de la inaugurarea Filarmonicii din New York.

 

“The Jungle” estedespreceeacevedemînorașzi de zi - frumosul, sumbrul și trăsătura umanității noastre comune,mereu prezentă dar deseori trecută cu vederea.

 

Poza oficială: www.jazztm.ro/docs/2020/JLCO with Wynton Marsalis & NSOR conducted by Cristian Măcelaru .zip

Videoclip:  https://www.youtube.com/watch?v=5jFQWb8XWXg

Website-urioficiale:https://wyntonmarsalis.org/|http://macelaru.com/|https://www.jazz.org/ | http://tinerimearomana.ro/

 

GoGo Penguin

Trio-ul experimental de jazz GoGo Penguin a fost format la Manchester, în 2012, de pianistul Chris Illingworth, basistul Nick Blackașibateristul Rob Turner. Amestecând peisaje melodice cu ritmuri dinamice și elemente electronice, trupa creează un amestec constant.

GoGo Penguin au fost numiți “Radiohead ai jazz-uluibritanic”, dar se bazează în egală măsură pe jazz, rock, cu influențe minimal, alături de complexitatea lui Aphex Twin sau Four Tet, pentru a crea muzica lor impresionantă, experimentală, dar întotdeauna frumoasă. Ei îmbină jazz-ul, electronica și muzica clasică cu virtuozitate și inventivitate care cu greu poate lăsa pe cineva indiferent.

Albumul lor din 2014, “V2.0” a fost nominalizat la premiile Mercury, pentru albumul anului, alături de Damon Albarn, Young Fathers și Jungle. În 2015 au semnat cu Blue Note Records și au scos albumele “Man Made Object” (2016) și“ A Humdrum Star” (2018).

Poza oficială: www.jazztm.ro/docs/2020/GoGoPenguin.jpg

Videoclip:  www.youtube.com/GoGoPenguin

Website oficial: www.gogopenguin.co.uk

 

Ezra Collective

 

Ezra Collective s-au integrat în dinamica scenă de jazz a Londrei, iar debutul primului album în 2019, „You Can’t Steal My Joy”, a fost cel care i-a ajutat să iasă din tipare.

Format în Londra de Femi Koleoso (tobe), fratele său, TJ Koleoso (bas), Joe Armon-Jones (clape), Dylan Jones (trompetă) și James Mollison (saxofon), grupul s-a făcut cunoscut pe scena underground de jazz din Londra, folosind elemente de jazz, afrobeat, hip-hop, grime și R&B.

2018 a fost anul în care au câștigat premii precum „Best UK Jazz Act” și „Live Experience of the Year” la Jazz FM Awards, iar albumul „JuanPablo: The Philosopher” le-a adus „Best Jazz Album” la renumitele premii Gilles Peterson.

Ezra Collective nu numai că a revitalizat muzica jazz londoneză, dar a și redefinit-o.

Poza oficială: www.jazztm.ro/docs/2020/Ezra-Collective.jpg

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=C7w42A8h16c

Website oficial: ezracollective.com

 

Ashley Henry

Ashley Henry este un pianist incredibil de talentat și extrem de flexibil, capabil să se deplaseze între diferite lumi, păstrându-și totuși rădăcinile devotate în jazz.

„Muzica mea este o reflecție a cine sunt; Londra în toată gloria ei complexă. Imigrantul din mine are rădăcini muzicale din anii 1940, așa că este important ca muzica mea să reflecte acea narațiune de jazz dincolo de diferite genuri și generații ”.

Albumul său, „Beautiful Vinyl Hunter” este, în esență, o căutare continuă a identității, a spiritului care este în noi toți, dar care câteodată se dovedește a fi greu de găsit. O colecție provocatoare de 15 piese care ghidează fără probleme ascultătorul printr-o varietate de genuri, de la jazz contemporan, grime, punk până la hip-hop și prezintă capacitatea lui Henry de a împleti toate influențele sale, transportând muzica jazz spre noi tărâmuri ale frumuseții.

În ianuarie 2017, la doar 25 de ani a fost invitat pentru a fi directorul muzical al Jazz Cafe Londra și Ronnie Scotts. În același an, Henry a fost nominalizat pentru Jazz FM Award la categoria “Breakthrough Artist of the Year” și „Live Experience of the Year”.

 

Poza oficială: www.jazztm.ro/docs/2020/Ashley-Henry.jpg

Videoclip: www.youtube.com/AshleyHenry

Website oficial: www.ashleyhenrymusic.com

 

Bokanté

Dublu laureatul Grammy, liderul Snarky Puppy, Michael League împreună cu Chris McQueen și Bob Lanzetti (membri Snarky Puppy), legendarul percuționist Jamey Haddad (Paul Simon, Sting), virtuosul chitarist Roosevelt Collier (Lee Boys, Karl Denson), percuționiștii André Ferrari (Väsen) și Keita Ogawa (Banda Magda, Yo-Yo Ma) s-au unit pentru a crea un super grup divers, plin de groove și muzicalitate.

Proiectul Bokanté este un ansamblu musical internațional ce are la bază conexiunea și schimbul de idei din dorința de a se conecta cu societatea și cu problemele cu care se confruntă aceasta.

 

Poza oficială: www.jazztm.ro/docs/2020/Bokanté.jpg

Videoclip: www.youtube.com/Bokanté

Website oficial: https://www.bokante.com

 

Alfa Mist

Alfa Mist și-a început cariera muzicală ca producător de muzică grime și hip-hop, lucru care se simte și în compozițiile sale de jazz de azi. Pianist autodidact, Alfa Mist a fost atras de muzica jazz și world music, sunetul său îmbinând o armonie jazz melancolică cu hip-hop alternativ și soul.

Albumul “Antiphon” cu peste 6 milioane de vizualizări pe Youtube, l-a propulsat pe scena jazz-ului drept unul dintre artiștii care merită urmăriți și ascultați.

 

Noul album „Structuralism”, este o capodoperă ghidată minunat care împinge limitele jazz-ului modern, cu momente orchestrale poziționate excelent si instrumente de suflat; la fel de răcoritoare ca o adiere rece într-o zi caldă de vară.

 

Poza oficială: www.jazztm.ro/docs/2020/Alfa-Mist.jpg

Videoclip: www.youtube.com/AlfaMist

Website oficial: facebook.com/alfamist

 

Nubya Garcia

 

Nubya Garcia este o compozitoare și saxofonistă premiată; EP-ul ei de debut, “NUBYA’s 5IVE”, lansat în 2017, a fost considerat excepțional de către The Vinyl Factory, iar cel de-al doilea proiect al său, “When We Are” a primit recenzii excelente, iar piesa cu același nume a fost inclusă în topul “NPR’s Best Songs of 2018”.

 

Cele mai recente premii ale sale sunt “Jazz FM Breakthrough Act of the Year”și “The Sky Arts Breakthrough Act of the Year”în 2018, iarîn 2019 “Jazz FM UK Jazz Act of the Year”, fiind una dintre puținele instrumentiste de alămuri din fruntea jazz-ului contemporan.

Nubya Garcia creează dependență și piese fredonate mult timp după ascultare.

Poza oficială: www.jazztm.ro/docs/2020/Nubya-Garcia.jpg

Videoclip:www.youtube.com/NubyaGarcia

Website oficial: www.nubyagarcia.com

 

Theon Cross

Theon Cross este un compositor ce a ales tuba ca instrument de expresie, care nu numai că redefinește ce se poate face cu instrumental său, dar de asemenea transcende convențiile tradiționale ale genului, având abilitatea de a combina free jazz cu dub, soca, hip-hop, grime și altesunete din diaspora afro-caraibeană.

Face parte dintr-o comunitate mare de tineri muzicieni londonezi care se sprijină în mod regulat unul pe celălalt și încearcă re-modelarea granițelor jazz-ului.

Pășind pe urmele albumului său de debut, “Fyah”, care a avut recenzii foarte bune, anul acesta noul său EP va impinge din nou limitele sonice ale tubei.

 

Poza oficială: www.jazztm.ro/docs/2020/Theon-Cross.jpg

Videoclip: www.youtube.com/TheonCross

Website oficial: www.facebook.com/theoncrossmusic

 

///

GENERALE:

JAZZ™ se vadesfășura la Timișoaraînperioada3 - 5Iulie 2020

Accesul la JAZZ™ estegratuit.

 

La cele șapte ediții de până acum, JazzTM a adus pe scenă nume precum (în ordine cronologică): Richard Bona, MarcusMiller, Anoushka Shankar, Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz,, KurtElling, David Murray și Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The CatEmpire, The Chick CoreaElektric Band, Miles Mosley x The West Coast Get Down, Christian Scott aTundeAdjuahșiMonty Alexander, Gregory Porter, The Cinematic Orchestra, Kurt Rosenwinkel, R+R=NOW, Laura Mvula, Jazzmeia Horn, Moses Boyd, YussefDayes, Tank &the Bangas, o parte dintre aceștia în premieră în România.

 

JAZZ™ este o co-producție a Primăriei Municipiului Timișoara x PLAI.

 

Parteneri premium: Raiffeisen BankșiProfi

Partenermobilitate: Mercedes Benz prin Casa Auto Timișoara

 

Mai multe detalii despre festival pe: www.JazzTM.ro| www.facebook.com/JAZZtmOfficial| www.instagram.com/JazzTM_official

 

 

 

 

 

- in format .pdf - versiunea de tiparit

  Anunțuri din 13.02.2020
Prima pagină  |  Album foto  |  Hartă site  |  Index site
Copyright © Primăria Municipiului Timișoara 2002-2010  |  Powered by EXPERTISSA Timișoara