Prima pagina Harta site Romana English Deutsch
Mareste textul Micsoreaza textul Reseteaza dimensiunea textului Schimba contrastul Varianta pentru mobil
  Monitorul Primariei | Timisoara
Cereri / Solicitari / Sugestii/ Reclamatii  |  Anunțuri  |  Link-uri Utile  |  Harta Municipiului Timișoara  |  Harta Restrictii Circulatie  |  Album foto  |  Hartă site
  Info primărie
   Localizare/Contact
   Conducere
   Organigrama
   Audiențe
   Acte normative privind funcționarea instituției
   Resurse Umane
   Raportul Primarului
   Raportul Viceprimarilor
   Rapoarte anuale ale Consilierilor Locali
   Raport anual conform OUG 109/2011
   Nomenclatorul stradal
   Dicționar explicativ al denumirii străzilor din Timișoara
   Agenda culturală
   Strategia Culturală a Municipiului Timișoara 2014-2024
   Strategia pentru Tineret a Municipiului Timișoara 2014
   Agenda sportivă
   InfoUtile/LinkUtile
   Strategia Anticorupție a Primăriei Municipiului Timișoara
   Alegeri ptr. Președintele României 2019

Cauta


cautare avansata >>
forum timisoara
album foto timisorean
  Documente publice
   Informații de interes public
   Prelucrarea datelor cu caracter personal
   Dispoziții Primar cu caracter normativ
   Finanțe publice
   Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creștere Timișoara
   STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ 2015-2020/ Plan Integrat de Dezvoltare
   Strategii
   Studiul de fundamentare istorică "Zone construite protejate - Timișoara 2011"
   Reabilitarea clădirilor istorice
   Declarații de avere și de interese
   Planuri urbanistice
   Ședințe C.T.A.T.U.
   Aviz de Oportunitate
   Aviz Arhitect Șef
   Proiecte cu finanțare europeană
   Harta de zgomot
   Proiect privind planuri de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului ambiant în Municipiul Timișoara
  
Acte necesare și formulare

   Asociații de proprietari
   HG 401/2013 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii nr. 165/2013
   Notificări/Revendicări
   Plan Local de Apărare 2018-2021
   Publicatii de vanzare
   Oferte de vânzare teren conform Legii 17/2014
   Lista structuri asociative din agricultură conf. Legii 145/2014
   Harta Restrictii Circulatie
   Investiții în Timișoara
   Parc Industrial Freidorf


<<
data curenta
>>
Martie 
LMMJVSD
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
         

Educație pentru eficiență energetică
13.03.2020


Educație pentru eficiență energetică și consum responsabil de resurse prin ateliere de lucru organizate în unități de învățământ din Municipiul Timișoara

Municipiul Timișoara, împreuna cu Clusterul de Energii Sustenabile din Romania – ROSENC, în calitate de parteneri ai proiectului „Smart and Sustainable Energy Consumption” - acronim „SASEC”, e-MS nr.RORS-300, finanțat prin Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, a defășurat  în perioada 3-5 Martie 2020 activități de educație pentru eficiență energetică, consum sustenabil de resurse prin ateliere de lucru, în trei unități de învățământ din Timișoara.  Activitatea educațională a vizat segmentul de elevi din clasele  9-12 și s-a derulat sub forma unor lecții la clasă cu durata unei ore, în scopul creșterii gradului de conștientizare și transmiterea de cunoștințe despre eficiența energetică și consumul sustenabil de energie. Alături de elevi au participat și profesori coordonatori care împreună vor inspira la rândul lor pe alți elevi ai școlii, prin împărtășirea cunoștințelor primite. Rolul de formator a revenit specialiștilor din cadrul Denkstatt România S.R.L. Materialul educațional, comprehensiv și atractiv, a prezentat atât aspectele teoretice, cât și cele practice legate de consumul de energie, eficiență energetică, sursele de energie convențională și regenerabilă, schimbări climatice și nevoia de adoptare de către tineri a unui comportament pro-mediu și pro-climă.

Corelat cu materialul informativ, elevii au aflat mai multe detalii despre dispozitivele cu senzori care vor fi amplasate în clădirea fiecărei școli-pilot, care vor constitui o rețea de monitorizare a microclimatului din spațiile educaționale. Datele  furnizate de senzori se vor corela cu rezultatele de laborator ale probelor microbiologice de aer care se vor preleva în viitoarele luni din sălile de curs. Senzorii amplasați vor transmite și informații în timp real privind economia de energie la nivelul școlii, iar pe baza rezultatelor interpretate se vor putea face recomandări și stabili măsuri concrete de eficiență energetică. Imaginile termografice din prezentare au fost completate și prin utilizarea practică a unui termograf.

Activitatea educațională a fost bine primită de elevii celor 12 clase participante din Colegiul Constantin Diaconovici Loga, Colegiul Național Bănățean și Liceul Teoretic Grigore Moisil. Broșurile informative elaborate prin efortul conjugat al celor  două municipalități partenere - Timișoara și Zrenjanin - Republica Serbia - vor constitui un valoros material de studiu, partenerul sârb derulând  aceleași activități educaționale în alte trei școli – pilot din Zrenjanin. Profesorii participanți, reprezentanții Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara și cei ai Clusterului pentru Energii Sustenabile ROSENC vor continua activitățile de informare și conștientizare, fiind dedicați creșterii numărului  de elevi care să fie implicați în activitățile educaționale ale proiectului pe parcursul acestui an.  
Atelierele de lucru au suscitat interesul tinerilor prin prezentarea dinamică și interactivă, fiind încheiate prin citirea afișajului grafic al indicatorilor furnizați de  senzori și compararea parametrilor ambientali la sfârșitul unei ore de clasă față de cele de la începutul orei, date extrem de sugestive pentru ca elevii să propună măsuri pentru îmbunătățirea microclimatului din sălile de curs.

Rezultatele activității educaționale prin ateliere de lucru derulate în cadrul proiectului „Smart and Sustainable Energy Consumption”, acronim  „SASEC”, e-MS nr.RORS-300 constituie o premiză pentru succesul viitoarelor demersuri educaționale și de informare ale acestui an, menite să contribuie la formarea unei tinere generații conștiente, responsabile și active față de problemele legate de sustenabilitate, eficiență energetică și adaptarea la efectele schimbărilor climatice.

Finanțarea proiectului în valoare totală de 852.001,50 EUR, pentru activitățile partenerilor din ambele părți ale frontierei, care urmează să se implementeze până în luna Martie 2021, se realizează în proporție de 85% de către Uniunea Europeană prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România–Serbia.

Broșura
- in format .pdf - versiunea de tiparit

  Anunțuri din 13.03.2020
Prima pagină  |  Album foto  |  Hartă site  |  Index site
Copyright © Primăria Municipiului Timișoara 2002-2010  |  Powered by EXPERTISSA Timișoara