Prima pagina Harta site Romana English Deutsch
Mareste textul Micsoreaza textul Reseteaza dimensiunea textului Schimba contrastul Varianta pentru mobil
  Monitorul Primariei | Timisoara
Sugestii și reclamații  |  Anunțuri  |  Link-uri Utile  |  Harta Municipiului Timișoara  |  Harta Restrictii Circulatie  |  Album foto  |  Hartă site
  Info primărie
   Localizare/Contact
   Conducere
   Organigrama
   Audiențe
   Acte normative privind funcționarea instituției
   Resurse Umane
   Raportul Primarului
   Raportul Viceprimarilor
   Rapoarte anuale ale Consilierilor Locali
   Raport anual conform OUG 109/2011
   Nomenclatorul stradal
   Dicționar explicativ al denumirii străzilor din Timișoara
   Agenda culturală
   Strategia Culturală a Municipiului Timișoara 2014-2024
   Strategia pentru Tineret a Municipiului Timișoara 2014
   Agenda sportivă
   InfoUtile/LinkUtile
   Strategia Anticorupție a Primăriei Municipiului Timișoara

Cauta


cautare avansata >>
forum timisoara
album foto timisorean
  Documente publice
   Informații de interes public
   Dispoziții Primar cu caracter normativ
   Finanțe publice
   Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creștere Timișoara
   STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ 2015-2020/ Plan Integrat de Dezvoltare
   Strategii
   Studiul de fundamentare istorică "Zone construite protejate - Timișoara 2011"
   Reabilitarea clădirilor istorice
   Declarații de avere și de interese
   Planuri urbanistice
   Ședințe C.T.A.T.U.
   Aviz de Oportunitate
   Aviz Prealabil de Oportunitate
   Aviz de inițiere
   Aviz C.T.A.T.U./Arhitect Șef
   Aviz de principiu
   Aviz Consultativ
   Proiecte cu finanțare europeană
   Harta de zgomot
   Proiect privind planuri de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului ambiant în Municipiul Timișoara
  
Acte necesare și formulare

   Asociații de proprietari
   HG 401/2013 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii nr. 165/2013
   Notificări/Revendicări
   Plan Local de Apărare 2018-2021
   Publicatii de vanzare
   Oferte de vânzare teren conform Legii 17/2014
   Lista structuri asociative din agricultură conf. Legii 145/2014
   Harta Restrictii Circulatie
   Investiții în Timișoara
   Parc Industrial Freidorf


<<
data curenta
>>
Noiembrie 
LMMJVSD
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
         

Timișorenii au nevoie de servicii sociale!
25.11.2010


Fundatia "Pentru Voi", Societatea Romana Speranta, Federatia Caritas si Serviciul de Ajutor Maltez isi exprima ingrijorarea fata de initiativa unui grup de consilieri locali privind interzicerea scutirilor la plata impozitelor pe cladiri.
 
Conform unui proiect de Hotarare din 17.11.2010 se interzice orice scutire de la plata impozitului pe cladiri incepand cu 2011. Aceste scutiri se acordau individual de catre Consiliul Local prin Hotarare, pe baza prevederilor art. 250 alin. 1 pct. 19 din Codul fiscal pentru cladirile in care se desfasoara activitati social umanitare. Procedura de pana acum impunea verificarea la fata locului de catre inspectorii Directiei Fiscale a modului de folosire a fiecarei cladiri. In urma verificarii, Directia Fiscala propunea Consiliului Local scutirea de impozit.
 
Asigurarea serviciilor sociale pentru cetatenii Timisoarei este responsabilitatea Consiliului Local.  Organizatiile noastre sunt furnizori acreditati de servicii sociale, a caror utilitate a fost recunoscuta de Consiliul Local, care participa si la finantarea acestor servicii, conform conventiilor de colaborare aprobate individual prin Hotarare de Consiliul Local. Timisoara a fost recunoscuta de multe ori la nivel national si international ca model de buna practica, datorita acestor parteneriate public-private. In timpul vizitei lor in Timisoara, sefi de state si  inalti oficiali europeni au inclus si vizitarea serviciilor noastre si au apreciat sprijinul si implicarea Primariei si a Consiliului Local: Majestatea Sa, Regina Beatrix a Olandei, Baronesa Emma Nicholsson.
 
De aceea, ne exprimam ingrijorarea fata de proiectul de hotarare, mai ales in conditiile actuale, cand alocarile bugetare au scazut datorita crizei economice si ne luptam cu totii sa gasim alte resurse pentru a compensa aceste reduceri.
 
Avand in vedere conventiile de colaborare existente intre organizatiile noastre si Consiliul Local,  propunem:
  • renuntarea la acest proiect de hotarare si elaborarea de catre Consiliul Local a unei hotarari cu caracter normativ, prin care  sa stabileasca conditiile generale de acordare a scutirilor, in aplicarea competentelor stabilite prin Codul fiscal, art.250 alin.1 pct.19
  • Sau adoptarea urmatorului amendament: Art.1-Se interzice, incepand cu 01 ianuarie 2011, acordarea de catre Consiliul local al municipiului Timisoara a unor scutiri de la plata impozitului pe cladiri pentru cladirile prevazute de art.250 alin.1 pct.19 din Codul fiscal, cu exceptia cladirilor aflate in proprietatea unor asociatii, fundatii si culte, utilizate fara plata unei chirii pentru activitati social-umanitare fie de Consiliul local al municipiului Timisoara sau de institutiile publice finantate de la bugetul local, fie in parteneriat constituit intre Consiliul local al municipiului Timisoara si organizatiile proprietare ale constructiilor, pe baza unei intelegeri (contract, conventie) aprobate prin hotarare prealabila a Consiliului local al municipiului Timisoara".
 
"Oricine poate avea in familie un copil sau un nepot cu autism sau cu sindrom Down. Pentru 180 de familii din Timisoara aflate in aceasta situatie, centrele de zi si locuintele protejate ale Fundatiei  "Pentru Voi" reprezinta singura sansa de a avea o viata decenta si de a beneficia de sprijin specializat. Noi am dezvoltat aceste serviciii deoarece nu existau in Timisoara: am scris proiecte, am atras fonduri de la donatori externi si de la Uniunea Europeana pentru a construi cladirile in care se desfasoara activitatile noastre, tocmai pentru ca am inteles ca limitarile bugetului local nu permiteau Primariei sa investeasca in constructia cladirilor. In toate cladirile noastre, oferim servicii in parteneriat cu Primaria si cu Consiliul Local care ne sunt alaturi de 15 ani. Speram ca vor ramane alaturi de noi si de cetatenii Timisoarei care au copii cu dizabilitati si in viitor." a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei "Pentru Voi".
 
Fundatia "Pentru Voi" ofera servicii sociale comunitare pentru 180 adulti cu dizabilitati intelectuale si familiile lor. In Timisoara este singura organizatie care ofera aceste servicii adultilor cu dizabilitati intelectuale, motiv pentru care avem o lunga lista de asteptare. Cladirile aflate in proprietatea Fundatiei "Pentru Voi" sunt folosite pentru activitati social-umanitare, conform parteneriatului incheiat intre Fundatia "Pentru Voi" si Consiliul local, avand la baza Conventia de colaborare aprobata prin HCL nr.207 din 26.04.2005.
 
Societatea Romana Speranta este o asociatie neguvernamentala, umanitara si nonprofit din Timisoara, infiintata in 1990,  cuprinzand in 2010 peste 1000 familii cu persoane (copii si adulti) cu handicap mental din Timisoara si judetul Timis. Dintre serviciile sociale oferite de noi se numara centrul respite/ centrul de criza situat intr-un imobil, proprietate a Societatii Romane Speranta, din  Timisoara,  str. Ana Ipatescu, nr.54.
 
Serviciul de Ajutor Maltez din Timisoara ofera servicii sociale pentru 190 persoane din diferite categorii dezavantajate: batrani, bolnavi, persoane cu dizabilitati, someri, familii cu probleme, copii orfani, femei abuzate, persoane fara adapost. Aceste servicii se impart in doua categorii mari: 1. Ajutor material si consiliere sociala si 2. Servicii sociale permanente, dintre care amintim: Caminul de batrani, Centru de zi, Clubul "Seniorilor",  Ingrijirea varstnicilor la domiciliu; Cantina sociala "Bucataria re roti".
 
Federatia Caritas a Diecezei Timisoara se dedica tuturor formelor de ajutor social, comunitar, desfasurandu-si activitatea sub deviza "Suntem aici pentru toti oamenii". Din principalele proiecte amintim: Proiecte medico-sociale - centre de ingrijire la domiciliu; Programe cu si pentru copii; Programe pentru femei victime ale violentei domestice si persoane fara adapost, azil de noapte; Cantine sociale; Asistenta si consiliere pentru persoane cu handicap; Centru de integrare si reintegrare socioprofesionala a persoanelor fara adapost; Centru de ingrijire paliativa - Hospice; Programe pentru Rromi; etc.
 
Va stam la dispozitie cu orice alte informatii legate de acest subiect la tel 0256228062, 0722503181, pentruvoi@pentruvoi.ro
 
Laila Onu, Director
Fundatia "Pentru Voi"
 
Cornelia Cojanu, Presedinte
Societatea Romana Speranta
 
Ildico Baranyi, Presedinte
Serviciul de Ajutor Maltez
 
Herbert Grun, Presedinte
Federatia Caritas
 
 

 
 
 
 
 
 
 
- in format .pdf - versiunea de tiparit

  Anunțuri din 25.11.2010
Prima pagină  |  Album foto  |  Hartă site  |  Index site
Copyright © Primăria Municipiului Timișoara 2002-2010  |  Powered by EXPERTISSA Timișoara