Prima pagina Harta site Romana English Deutsch
Mareste textul Micsoreaza textul Reseteaza dimensiunea textului Schimba contrastul Varianta pentru mobil
  Monitorul Primariei | Timisoara
Cereri / Solicitari / Sugestii/ Reclamatii  |  Anunțuri  |  Link-uri Utile  |  Harta Municipiului Timișoara  |  Harta Restrictii Circulatie  |  Album foto  |  Hartă site
  Info primărie
   Localizare/Contact
   Conducere
   Organigrama
   Audiențe
   Acte normative privind funcționarea instituției
   Resurse Umane
   Raportul Primarului
   Raportul Viceprimarilor
   Rapoarte anuale ale Consilierilor Locali
   Raport anual conform OUG 109/2011
   Nomenclatorul stradal
   Dicționar explicativ al denumirii străzilor din Timișoara
   Agenda culturală
   Strategia Culturală a Municipiului Timișoara 2014-2024
   Strategia pentru Tineret a Municipiului Timișoara 2014
   Agenda sportivă
   InfoUtile/LinkUtile
   Strategia Anticorupție a Primăriei Municipiului Timișoara
   Alegeri ptr. Președintele României 2019

Cauta


cautare avansata >>
forum timisoara
album foto timisorean
  Documente publice
   Informații de interes public
   Prelucrarea datelor cu caracter personal
   Dispoziții Primar cu caracter normativ
   Finanțe publice
   Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creștere Timișoara
   STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ 2015-2020/ Plan Integrat de Dezvoltare
   Strategii
   Studiul de fundamentare istorică "Zone construite protejate - Timișoara 2011"
   Reabilitarea clădirilor istorice
   Declarații de avere și de interese
   Planuri urbanistice
   Ședințe C.T.A.T.U.
   Aviz de Oportunitate
   Aviz Arhitect Șef
   Proiecte cu finanțare europeană
   Harta de zgomot
   Proiect privind planuri de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului ambiant în Municipiul Timișoara
  
Acte necesare și formulare

   Asociații de proprietari
   HG 401/2013 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii nr. 165/2013
   Notificări/Revendicări
   Plan Local de Apărare 2018-2021
   Publicatii de vanzare
   Oferte de vânzare teren conform Legii 17/2014
   Lista structuri asociative din agricultură conf. Legii 145/2014
   Harta Restrictii Circulatie
   Investiții în Timișoara
   Parc Industrial Freidorf


<<
data curenta
>>
Iulie 
LMMJVSD
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   

Ziua Timișoarei 2015
22.07.2015


Manifestările vor debuta sâmbătă, 1 august, de la ora 20.00 în Piața Victoriei, unde vor avea loc concerte cu:Alina Eeremia, Deepcentral, Antonia, 3rei Sud Est.

Duminică, 2 august, tot în Piața Victoriei, începând cu ora 20.00 puteți participa la concerulde lansare alOrchestrei de tineret a municipiului Timișoara și la recitaluri susținute de trupele: The Weekend Band șiLove Hunters. În încheierea concertelor va avea loc un foc de artificii.

Luni, 3 august manifestările vor începe de la ora 09.00 în Parcul Central unde, pe Aleea Personalităților va avea loc dezvelirea busturilor lui Pius Brînzeu și al lui AnghelDumbrăveanu. La ora 11.00 va avea loc întrunirea în ședință festivă a Consiliului Local al Municipiului Timișoara, la Sala Mare a Senatului Universității Politehnica Timișoara. Seara, iubitorii de jazz sunt invitați la Festivalul Blues pentru Timișoara, de la ora 19.00, în Piața Victoriei.

Ziua Timișoarei, 3 August, a devenit ziua orașului nostru prin Horărârea de Consiliu Local  nr. 217 din 1999. Prin această hotărâre, se marchează ca zi a orașului, momentul intrării trupelor românești în Timișoara, la 3 august 1919 și instaurarea administrației românești.

În ultimii ani, de Ziua Timișoarei, municipalitatea a oferit timișorenilor momente de bucurie și destindere cu ocazia zilei orașului lor.

Vă așteptăm, așadar, alături de noi, să sărbătorim împreună ziua orașului nostru!
 
Program:
 
1 august - sâmbătă
 
Casa de Cultură a Municipiului Timișoara– Sala Lira
11.00 – Expoziție – Asociația Artiștilor Plastici “Romul Ladea”
 
Program acțiuni sportive
“Cupa orașelor înfrățite„ - turneu de mini fotbal cu echipe de amatori
09.00 – 17.00 Baza Sportivă Colterm
Participă echipe reprezentând Municipiul Timișoara și echipe invitate care reprezintă orașele înfrățite și partenere.
 
Piața Victoriei           
20.00  concerte
Alina Eremia
Deepcentral
Antonia
3rei Sud Est
 
22.00 Crosul  nocturn Timișoara
Crosul nocturn a ajuns la cea de-a patra ediție și este organizat în sistem de participare open. Fiecare participant trebuie să se înscrie și să achite cotizația de participare de 20 lei. Limita de vârstă a concurenților este de minim16 ani. Pentru a putea participa la cursă, concurenții între 16 - 18 ani trebuie să prezinte acordul scris al părinților. Crosul Nocturn se va desfășura pe cca 4 km și are startul începând cu orele 22.00, de pe Bv. C.D.Loga nr.1(în fața Primăriei Municipiului Timișoara),unde va avea loc și sosirea. Traseul este următorul: str. 20 Decembrie 1989 - Bv. Vasile Pârvan, pe sub pasajul Michelangelo, continuare pe Bv. Corneliu Coposu, întoarcere la fântâna de la pasarela din Parcul Copiilor, Bv. Corneliu Coposu, pe sub pasajul Michelangelo - Bv. Vasile Pârvan, Podul Mihai Viteazul, str. 20 Decembrie 1989, finish Primărie Bv. C.D. Loga nr. 1, (vis a vis de Filarmonica Banatul).
Crosul este realizat în parteneriat cu Atletic Club Maraton. Detalii: www.crosnoctrun.ro
           
 
2 august – duminică
 
Teatrul de Vară din Parcul Rozelor
19.00 Fanfara Timișoara Big Band
20.00 Concert extraordinar Ansamblul Timișul
 
Piața Victoriei 
20.00- concerte
Orchestra de tineret a municipiului Timișoara alcătuită dinelevi ai Colegiului de Artă Ion Vidu și studenți de la Facultatea de Muzică, din cadrul Universității de Vest din Timișoara.
Repertoriul abordat: teme muzicale din filme celebre și hituri pop aranjate într-o manieră simfonică. Dirijor prof. Laurențiu Muntean, coordonator prof. Alina Cuibariu Jumuga.
The Weekend Band o trupă timișoreană care cântă coveruri și melodii proprii. În urmă cu 6 ani s-au pus bazele acestui proiect, membrii formației sunt: tobe - Marios Fulop, bass - Tibor Aranyi, clape – Vincențiu Ghergulov, chitară - Alex Bejenaru și voce - Răzvan Munteanu.

Love Hunterso trupă de blues cu influențe punk înființată în anul 1987 în Novi Sad, Serbia componența:Milan Mumin – vocal, Vlada Jovanov – chitară bass, Aleksandar Medan – chitară, Robert Radic - tobe, Marion Kalin- chitară.

Foc de artificii
 
 
3 august – luni
 
Parcul Central
09.00- ceremonial militar, fanfara  Garnizoanei Timișoara
Dezvelire busturi: Pius Brînzeu (unul dintre cei mai buni chirurgi pe care i-a dat școala de medicină timișoreană, activitatea sa medicală a făcut din Timișoara unul dintre cele mai importante centre de flebologie din țară și din Europa. A contribuit la înființarea Institutului de Medicină din Timișoara, apoi a Spitalului Județean și a Centrului de Cercetări Experimentale, sculptor Aurel Gheorghe Ardeleanu) și AnghelDumbrăveanu (poet, prozator, eseist și traducător, personalitate de seamă a culturii române contemporane, ilustru reprezentant al generației literare `60,care a contribuit la schimbarea cursului poeziei românești neo-moderne, sculptor Aurel Gheorghe Ardeleanu)
 
Sala Mare a Senatului Universității Politehnica Timișoara, et.1, Piața Victoriei nr.2
 
11.00 Ședință Festivă – Decernarea Titlului de Cetățean de Onoare doamnei Coleta de Sabata, prima femeie rector a Universității Politehnica din Timișoara, în perioada 1981-1989, strălucit cercetător, om de cultură și personalitate științifică de renume, decernarea Titlului de Cetățean de Onoare  domnului Aurel Tiberiu Ceia (profesor, renumit solist vocal, reprezentant de seamă al muzicii populare din Banat), decernarea Titlului de Cetățean de Onoare domnului Ștefan Drăgulescu, fost ministru al sănătății,  fost rector al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara și inițiatorul înființării Institutului de Cardiologie din Timișoara în 1994 și decernarea post–mortem a Titlului de Cetățean de Onoare lui Ioan M. Anton, profesor, vicepreședinte al Academiei Române, fost rector al Institutului Politehnic Timișoara.
 
Piața Victoriei           
19.00  Blues pentru Timișoara- concert
 
Moody Stuff  - Trupa de jazz Moody Stuff,  înființată în 1997 este condusă de vocalista Vera Ciocan, muzician binecunoscut de jazz și blues al Timișoarei. Componența trupei este următoarea: Ionuț Dorobanțu la ghitară, Victor Miclăuș la bass și Ferencs Sekeres la tobe. Formația abordează un repertoriu de blues și jazz alături de invitatul lor special, Boghi Nagy,  solistul trupei Burning Table, care va aduce pe scenă la Ziua Timișoarei, atât vocea cât și muzicuța.
 
Bega Blues Band guest star A.G. Weinberger  
Bega Blues Band este grupul cel mai longeviv de blues-jazz din România, cu o activitate de peste 30 de ani. Întemeiat de Bela Kamocsa și de Johnny Bota,  grupul a lansat în 1993 primul CD de blues-jazz din România, "Blues de Timișoara". Bega Blues Band a obținut, în 2004, premiul pentru cel mai bun grup de blues-jazz din România și Diploma de Excelență a Municipiului Timișoara „pentru întreaga activitate muzicală și pentru promovarea imaginii Timișoarei în țară și în lume”.
Grupul este format din Maria Chioran- voce, Lucian Nagy – instrumente de suflat și percuție, Sașa Bota – violă electrică, Toni Kühn – claviaturi, Mircea Bunea – ghitară, Johnny Bota – bas, Lică Dolga – tobe, Ovidiu Andriș – percuție.
A.G. Weinberger, unul dintre cei mai buni muzicieni de blues din România va cânta alături de Bega Blues Band. Considerat de către critici Mr. Blues al României și de către  B.B. King “un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, AG Weinberger este singurul artist de blues și jazz din România selectat pentru nominalizarea la 7 categorii, la Premiile Grammy și decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler. Pentru acest eveniment, artiștii au pregătit un program format din piese care aparțin repertoriului internațional de blues dar și compoziții proprii.
 
Matyas Pribojszki Band - Formația vine din Ungaria și are la activ numeroase prezențe la festivaluri de blues din Europa, iar critici de gen faimoși, cum sînt Rick Estrin sau Kid Andersen au scris articole laudative la adresa ei. Bandul, alcătuit din muzicieni de cea mai bună calitate, îi are ca membri pe:  Zoltán Nemeș - claviaturi, Ferenc Szasz - ghitară, László Csizmadia – bass, Daniel Molnar – baterie, Mátyás Pribojszki - muzicuțe, voce, lider. Mátyás Pribojszki este unul dintre cei mai buni interpreți la muzicuță din Europa de Est. El stăpînește la fel de bine ambele stiluri: cel tradițional și cel contemporan, fiind posesorul unui ton autentic și al unei frazări inspirate. Mátyás a concertat deja în mai mult de 25 de țări din Europa.
 
Blue Family, renumit grup de blues din Belgrad, s-a format în anul 1996. Blue Family are următoarea componență: Katarina Arsenov – voce, Dejan Pavic – baterie, Zeljko Stanojkovski – pian, Aleksandar Djordjevic – ghitară, Ljubomir Djordjevic – muzicuță, Milan Jarakovic – bass și lider. Este una dintre cele mai active și autentice formații de gen din spațiul ex-iugoslav, cu prezențe la toate festivalurile de blues din acea zonă dar și la evenimente similare din Italia (Padova, Milano, Roma), Ungaria, România și Elveția. Stilul îmbrățișat de acest grup este denumit “West Coast Jump”. Printre CD-urile lansate de Blue Family se numără  “Here Comes The Blues” (2001), disc de o mare calitate muzicală și acustică, foarte bine primit de public și de critica de specialitate, obținând distincția de Cel Mai Bun CD de blues al anului.
 
În perioada 23.07.2015-05.08.2015, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Timișoara organizează expoziția „Timișoara – de la reședință regală la capitală culturală a Europei”.Expoziția va fi găzduită de Galeria de Artă „Helios” și Galeria Primăriei Municipiului Timișoara este dedicată datei de 3 august, când sărbătorim  Ziua Timișoarei, precum și unui eveniment important din istoria orașului de pe Bega, mutarea cu 700 de aniîn urmă, în luna mai 1315de către regele Ungariei Robert Carol de Anjou(1288-1343) a reședinței și a curții sale de la Visegard la Timișoara. 
Prin lucrările realizate și prezentate în expoziția tematică, pictorii, graficienii, sculptorii și artiștii decoratori din orașul de pe Bega și din alte centre artistice din țară vor încerca să surpindă și să redea caracterul specific și personalitatea inconfundabilă a urbei de la perioada medievală până la începutul veacului al 21-lea.
 
Direcția Comunicare
 
Afiș


- in format .pdf - versiunea de tiparit

  Anunțuri din 22.07.2015
Prima pagină  |  Album foto  |  Hartă site  |  Index site
Copyright © Primăria Municipiului Timișoara 2002-2010  |  Powered by EXPERTISSA Timișoara