www.primariatm.ro

Primăria Timișoara oferă în premieră națională Sistemul de plată electronică a taxelor și impozitelor locale prin Internet

Puteți să vă plătiți taxele și impozitele fără a mai veni la sediul Primăriei? Puteți să le plătiți online, chiar de la dumneavoastră de acasă, de la serviciu sau internetcafé? Puteți să vă vedeți toate obligațiile locale? Desigur. Sistemul oferit de Primăria Timișoara, primul la nivel național, permite un ciclu complet de informare asupra obligațiilor bugetare, precum și efectuarea plății acestora prin Internet sau prin alte mijloace electronice. Toate operațiunile legate de informare și de plata taxelor se pot efectua pe Internet, în orice moment al zilei, fără a mai fi necesară deplasarea la Primărie sau la Bancă.

Implementarea se bazează pe sistemul informatic Tax.connect specific Primăriei, dezvoltat de QCT Connect.

Puteți plăti taxele și impozitele locale pe Internet? DA!!!

Pentru a vă plăti taxele și impozitele prin Internet trebuie să aveți acces la informațiile din două aplicații: aplicațiile de taxe și impozite locale, de pe site-ul Primăriei și aplicația Internet Banking, de pe site-ul băncii (deocamdată singura bancă care oferă acest serviciu este BancPost). Primăria Timișoara și BancPost oferă aceste servicii, folosind aplicațiile Tax.connect, dezvoltată și implementată de QCT – Connect și Internet e-Bank, dezvoltată și implementată de SoftNet. Acest sistem asigură o deplină siguranță a operațiilor, un flux rapid al plății, ușurință și comoditate în exploatare. Sunt permise operațiile de plată atât de pe card, cât și din contul curent. Actualizarea datelor se face în timp real, iar aplicațiile permit verificarea operațiilor gestionate de cele două aplicații.

Ce trebuie să faceți?

 1. Accesați www.primariatm.ro;
 2. Completați formularul „Cerere pentru înscrierea în sistem”, accesând butonul „Obținere ID”;
 3. Dreptul de acces îl veți obține de la Primărie, după ce sunt verificate datele de identificare personale. Din acest moment vă puteți consulta obligațiile bugetare (impozite, taxe, concesiuni, amenzi etc.) către Bugetul Local Timișoara;
 4. Accesul la date pentru consultare sau plată se face acționând butonul „impozite”:
  1. – Identificarea se va face prin introducerea ID-ului de utilizator și a parolei;
  2. – Aplicația va furniza informații despre toate obiectele impozabile (clădire, teren, auto etc.) aflate în proprietatea dvs. Puteți să consultați caracteristicile tehnice ale obiectelor impozabile, obligațiile bugetare pe care le aveți (totale, la scadență, restanțe, majorări, penalități), plățile făcute până în momentul curent, comenzile de plată în curs de desfășurare;
  3. – Puteți adăuga sau șterge o comandă de plată. Raportul comenzilor de plată inițiate cuprinde și comenzile de plată în curs de desfășurare. Acestea pot fi comenzi lansate de dumneavoastră într-o sesiune anterioară (și neconfirmate încă de bancă) sau de un alt utilizator, co-proprietar pe obiectul impozabil consultat. Se evită astfel situația unei plăți duble;
  4. – La salvare, dacă alegeți opțiunea „Plătește”, aplicația dă posibilitatea de a vă conecta pe site-ul băncii, deocamdată BancPost.
 5. Pentru fiecare tip de comandă de plată, aplicația de Internet Banking va genera automat un ordin de plată pentru care:
  1. – Alegeți contul din care faceți plata (în cazul în care dispuneți de mai multe conturi);
  2. – Puteți modifica suma aleasă prin comanda lansată anterior;
  3. – Semnați ordinul de plată;
 6. În momentul în care operația este avizată de bancă, confirmările de plată se transmit automat către Bugetul Local, iar obligațiile bugetare se descarcă din baza de date.

Dacă nu aveți cont în bancă, dar cineva apropiat (soț, soție, fiu, fiică etc.) dorește să facă plata din contul lui pentru dvs., solicitați generarea unui ID de identificare pentru consultarea bazei de date (pașii 1, 2, 3), încredințați ID – ul și parola acestei persoane de încredere, care va putea genera comenzi de plată pentru dumneavoastră în aplicația Tax.connect (pasul 4), urmând ca plata să o aprobe din contul bancar al acesteia (pasul 5).

De asemenea, este posibil să vă plătiți taxele și impozitele locale, chiar dacă nu aveți bani la dumneavoastră. Pentru aceasta trebuie să aveți la dumneavoastră un card cu care, la casieriile Primăriei, veți putea plăti prin intermediul echipamentelor POS instalate. Sistemul de plată electronică a taxelor și impozitelor locale prin Internet va funcționa concomitent cu casieriile Primăriei.