În loc de editorial

Deseori, când ne referim la Timișoara, vorbim de Mica Viena, de Orașul Florilor, de un model economic sau de locul unde se întâlnesc diferite tradiții și culturi. Amintim de civilizație, de arhitectură și edificii, de parcuri, de monumente, de premiere... Ceea ce însă însuflețește toate acestea sunt oamenii. Timișoara înseamnă în primul rând oameni. Trebuie să știți că indiferent unde mă aflu, în țară sau în străinătate, sunt mândru să spun că sunt primarul timișorenilor.

Oamenii au stat întotdeauna la baza preocupărilor noastre. Fie că ne-ați lăudat, fie ne-ați certat, dumneavoastră ne-ați dat întotdeauna puterea să mergem mai departe. Eu, împreună cu echipa mea de la Primărie am încercat să facem totul pentru binele orașului nostru. Poate că nu de fiecare dată am reușit. Trebuie însă să știți că de fiecare dată am avut în suflet și gândire acest oraș și bunăstarea lui.

Am încercat să păstrăm orașul frumos și să onorăm astfel faima de odinioară; orașul nostru este apreciat astăzi pentru civilizația sa, fiind recunoscut ca cel mai occidental oraș al țării. Am făcut toate eforturile să atragem cât mai mulți investitori în orașul nostru, pentru că doar o economie sănătoasă poate pune în mișcare motorul dezvoltării; modelul economic Timișoara este acum cunoscut și apreciat nu numai în țară, dar și în străinătate. Am încercat să gospodărim cât mai bine bugetul. Am încercat să păstrăm viu spiritul Timișoarei. Ne-am bucurat cu toții și anul acesta de festivalurile care sunt de-acum tradiționale.

Mi-am dorit întotdeauna să fiu un primar în mijlocul oamenilor, să fiu aproape de dumneavoastră, să cunosc problemele cu care vă confruntați. Primăria este în slujba dumneavoastră. Sper ca acest ziar să fie util și să vă scutească de drumurile inutile la Primărie. Trebuie să fiți informați despre problemele urbei noastre. Trebuie să cunoașteți și să participați la hotărârile pe care le luăm. Să beneficiați de informații proaspete și corecte. Nu în ultimul rând, această publicație trebuie să vă ajute să vă cunoașteți drepturile. Așteptăm sugestiile dvs. legate de activitatea noastră, de ziar. O puteți face completând talonul de pe ultima pagină. Ca în orice relație trebuie să comunicăm mai bine.

Sper să intrăm în casele dumneavoastră acum de Sfintele Sărbători nu doar cu aceste rânduri, ci și cu sufletul.

Așa să ne ajute Dumnezeu!Mesaje de sărbători

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie, un moment al reuniunii și bilanțului. Este momentul cel mai potrivit pentru a fi mai buni, mai toleranți și mai generoși cu cei apropiați și cu cei mai puțin norocoși decât noi. De sărbători sufletul să vă fie plin de bucurie, să măsurați timpul în clipe petrecute cu cei dragi și să luați cu voi, din fiecare zi, o amintire. Fie ca Harul, Speranța și Lumina Nașterii Mântuitorului să se pogoare asupra dumneavoastră și a celor dragi, iar Anul Nou 2003 să vă aducă sănătate, fericire, prosperitate și numai bucurii.

Primar, Gheorghe CIUHANDU

Sfânta Sărbătoare a Nașterii Mântuitorului să vă aducă în suflet bucuria împăcării, liniștii și îngăduinței, iar gândurile și faptele dumneavoastră să fie binecuvântate de Dumnezeu. Un Crăciun, cu belșug și fericire și un An Nou plin de satisfacții și cele mai frumoase clipe petrecute alături de cei dragi. Un Crăciun Fericit și La mulți ani!

Viceprimar, Dorel BORZA

Sfârșitul fiecărui an reprezintă un bun moment pentru ca fiecare dintre noi să se gândească la provocările anului care a trecut, la plusurile și la minusurile înregistrate. Este momentul să facem noi planuri și să ne gândim cu speranță la viitor. Așa cum este timpul să devenim mai buni și mai solidari cu cei nefericiți. Sărbătorile să vă găsească alături de cei dragi, împărtășind bucuria Nașterii Domnului și speranța unui An Nou prosper. Sărbători fericite și La mulți Ani!

Viceprimar, Adrian ORZA