Edilitar

În data de 6 iunie, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara s-a desfășurat o întâlnire colectivă a parteneriatului implicat în elaborarea Conceptului Strategic de Dezvoltare Economică și Socială a Zonei Timișoara. În cadrul întâlnirii, mediată de Aurelia Junie, șef Serviciu Programe și Strategii din cadrul Primăriei Timișoara și de Ted Robinson, expert canadian în domeniul dezvoltării locale, a fost prezentat Planul Operațional al Primăriei Municipiului Timișoara pentru perioada 2002 – 2004 și metodologia folosită.
Planul Operațional al Instituției a fost conceput pentru implementarea Conceptului Strategic pe perioada 2002 – 2004 și a fost aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Timișoara, în decembrie 2002. Planul conține activitățile, termenele și responsabilitățile necesare pentru implementarea acelor măsuri, prevăzute în Conceptul Strategic – ce revin în responsabilitatea primăriei.

Conceptul Strategic de Dezvoltare Economică și Socială a Zonei Timișoara a fost elaborat, în mai 2000, pentru a ghida creșterea economică și dezvoltarea orașului nostru, la începutul secolului 21. La elaborarea acestui document au participat peste 185 de parteneri locali, reprezentanți ai diferitelor instituții guvernamentale, organizații non – guvernamentale, instituții religioase, experți locali. Conceptul Strategic identifică priorități și strategii esențiale pentru domeniile ce au un rol hotărâtor în asigurarea calității vieții timișorenilor.
În scopul obținerii de asistență tehnică pe parcursul implementării Conceptului Strategic, în 2000, Primăria a semnat o convenție de colaborare cu firma canadiană de consultanță PGF/GTA International. Acest proiect a fost cofinanțat de către Canadian International Development Agency și Primăria Municipiului Timișoara.