Social

Centrul Comunitar de Asistență Socială, din subordinea Consiliului Local Timișoara, și-a reluat activitatea, începând cu 13 ianuarie 2003, la noul sediu din b-dul Tinereții nr. 10. Începând cu anul 2002, viceprimarul Adrian Orza a reorganizat întreaga activitate a serviciilor sociale, unindu-le în cadrul Centrului Comunitar de Asistență Socială, sub conducerea d-nei Maria Stoianov, rezultând astfel, un management unitar. În cadrul Centrului funcționează o cantină socială, un cămin de pensionari, un centru de zi pentru bătrâni, centru de zi Alzheimer, un serviciu de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, amplasate în diverse locații. Programul cu publicul al Centrului este următorul: luni – vineri 8–12, iar marți și joi și între orele 15 –17. Informații suplimentare se pot afla la numărul de telefon: 220583.

În cadrul Centrului Comunitar de Asistență Socială se vor prelua cereri privind: acordarea ajutorului bănesc pentru încălzirea locuințelor pe bază de gaz metan; acordarea alocației pentru nou – născuți în temeiul legii 416/2001 privind venitul minim garantat; acordarea ajutorului social în conformitate cu legea 416/2001 și înscrierea la Cantina de Ajutor Social a Primăriei Municipiului Timișoara. De asemenea, la Centrul Comunitar de Asistență Socială se vor prelua cererile persoanelor vârstnice care solicită internarea într-un cămin spital sau într-un cămin de pensionari din județul Timiș.

Distribuirea gratuită a laptelui praf pentru copiii cu vârste până la un an se va desfășura, în continuare, la Cantina de Ajutor Social, de pe str. Vasile Alecsandri nr. 7, după următorul program: luni – vineri 9 -13, iar marți și joi și între orele 15 – 17. Centralizarea cererilor pentru acordarea subvențiilor pentru încălzire în sistem centralizat se va face, în continuare, la sediul din str. Simion Bărnuțiu nr. 11, telefon 293884.

De asemenea, Serviciul Pentru Persoane Vârstnice din cadrul Centrului Comunitar de Asistență Socială își va desfășura activitatea la sediul din Calea Lipovei nr. 44, telefon 190286. Acest serviciu efectuează anchetele sociale pentru persoanele vârstnice care solicită internare sau îngrijire la domiciliu.