Cooperare internațională și dezvoltare economică

În contextul preocupărilor permanente ale autorităților locale timișorene de a încuraja dezvoltarea economică a municipiului nostru în vederea îmbunătățirii climatului investițional, a creșterii cifrei de afaceri și a sporirii numărului de locuri de muncă, la Primaria Municipiului Timisoara, a avut loc în 15 ianuarie, o întâlnire între dl Gilles POTVIN – Consilier Comercial în cadrul Ambasadei Canadei la București și reprezentanți ai mediului de afaceri din Timișoara. Întâlnirea care s-a dorit a fi informală, a fost moderată de viceprimarul Adrian ORZA și șef Serviciu Programe și Strategii, Aurelia JUNIE.

Dl Gilles POTVIN s-a aflat în Timișoara pentru a cunoaște potențialul economic al zonei, iar vizita a cuprins și deplasări la firme românești. Rolul Ambasadei Canadei este de a oferi informații și de a facilita contacte între cei interesați să colaboreze. Domeniile prioritare de cooperare sunt energie, înaltă tehnologie, mediu și construcții. La cerere, domeniile de cooperare pot fi extinse.

Întâlnirea a fost realizată pe fondul unei bune colaborări dintre Primăria Municipiului Timișoara și autoritățile canadiene, materializată și prin proiectul pilot „Dezvoltarea Capacității Manageriale a Administrațiilor Publice Locale din România”, rezultat în urma încheierii, în 2001, a Acordului de Parteneriat dintre Primaria Municipiului Timisoara și firma de consultanță canadiană PGF/GTA International Inc. Proiectul este cofinanțat de către Agenția de Dezvoltare Internațională a Canadei (70%), PGF/GTA International Inc (20%) și primăriile municipiilor Timișoara, Arad, Satu Mare (10%), partenere în proiect.