Sport

cross prolabAtletic Club Maraton organizează în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Crosul Prolab Timișoara – 25 Mai. Atletic Club Maraton este o asociație non-profit, fondată în anul 2000 având ca obiect principal de activitate, organizarea de competiții cultural-sportive.

Înscrierile la Crosul Prolab Timișoara se pot face la sediul Primăriei, conform programului acesteia, intrarea pe la poarta nr.2. Nu se mai fac înscrieri în zilele de 24-25 Mai. Taxa de participare pentru probele de 5 km și 10 km este de 30.000 lei.
Startul se va da la P-ța Huniade (Liceul M.I.U.), iar programul de desfășurare este următorul:

- ora 9.30, pentru proba de 2 km alergare (pentru participanți cu vârsta între 10-14 ani);
- ora 10.00, pentru probele de 5 km alergare și persoane cu handicap locomotor (care sunt opționale, vârsta minimă 15 ani);
- ora 11.00, pentru probele de 10 km alergare și patine cu role (care sunt opționale, vârsta minimă 15 ani).
Punctul de sosire este P-ța Victoriei. Traseul cuprinde: P-ța Huniade, la dreapta spre Podul Michelangelo, sens giratoriu Termal, stânga pe V. Pârvan, dreapta pe Pestalozzi până la Electrica, întoarcere pe Pestalozzi, stânga pe B-dul V. Pârvan, sens giratoriu Termal, se continuă pe B-dul V. Pârvan, dreapta la semafor Pod M. Viteazul, stânga pe B-dul Regele Ferdinand, punct de sosire în Piața Victoriei (5 km). Pentru proba de 5 km se intră în linie dreaptă spre sosire, iar pentru 10 km se face dreapta pe lângă Primărie, la semafor la stânga, se ajunge la Start și se mai face o tură.

Alte manifestări organizate în anul 2003 sunt: pe 3 August, Triatlon Helvetica profarm Timișoara ediția a II -a: înot 1,5 km, bicicletă 40 km, alergare 10 km și pe 19 Octombrie, Maraton/Semimaraton Timișoara ediția a IV-a: 42.195 km alergare și patine cu role, respectiv 21 km alergare și persoane cu handicap locomotor.

Asociația noastră colaborează în mod deosebit cu asociații similare din Germania, Elveția, Ungaria, Canada și SUA (Las Vegas). Intenția noastră este ca în viitor să colaborăm cu toate țările unde se organizează competiții de maraton și triatlon. Este de remarcat faptul că la competițiile noastre vin și participanți de vârsta a III a, persoane de peste 75 de ani, dar să nu uităm și copiii care sunt în număr foarte mare la toate categoriile. Aceste competiții pe care noi le organizăm, oferă o cură de sănătate tuturor.

Pentru voi,
Asociația Atletic Club Maraton.
Pentru mai multe informații vizitați paginile noastre web:
www.maraton.ro

www.triatlon.ro